Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Figu 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se dalo předvídat a očekávat, to co přišlo, jen si počkat na to, jak se k tomu dopracujeme. Přesně tyhle filmy s jakýmsi závěrečným wow efektem se drtivě točily již v minulým století, proto dnes zřejmě tyto kousky nemůžou už ničím překvapit. Nejvíc slušivý na téhle lži bylo obsazení hlavního dua herců v pokročilým věku, kterým to šlo náramně. A právě za Helen a Iana ty čtyři musím bouchnout! 70% ()

ICTS 

všechny recenze uživatele

Hodina se docela táhne, myslím si, že je to hlavně kvůli tomu, aby snímek více seznámil diváky s postavami. Hodina je dostatečná, aby si divák na danou situaci ve filmu vytvořil vlastní názor a vydedukoval o co vlastně celou tu dobu jde. Má dedukce byla z poloviny mylná a naprosto mě překvapil zvrat ve filmu. Jen asi každému divákovi dojde, že jde o dvojitou hru. Myslím si, že to byl i záměr, který měl tak vypadat. Přece co by to bylo za film, kdyby šlo vše podle plánu. Hlavní herečka mi byla velice sympatická. Člověk by málem nepoznal, že jde o americkou produkci, neobjevuje se zde americké klišé. Atmosférou mi přišel podobný Nejvyšší nabídce od Tornatoriho. Tento film potvrzuje přísloví "Na každou svini se voda vaří!" ()

Reklama

esmoke 

všechny recenze uživatele

Důchodce a podvodník (McKellen) se seznamuje s důchodkyní (Mirrenová). Škoda, že od začátku víme, že hlavní "hrdina" chce připravit o svoji milou o úspory, a že to nebude jen tak. Herci jsou dobří, děj je podprůměrný. (CZ dabing) Rozpočet: $10 miliónů, Tržby: $33,856 miliónů. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

-MOŽNÉ SPOILERY- Ono to dost dlouho působí jako klasická podvodnická záležitost, ve které si starý podfukář vyhlédne bohatou vdovu zralou tak akorát na obrání. Hraje se vlastně jen o to, jestli to skončí romantikou a kriminálník se do své oběti zamiluje, anebo se ze zdánlivě naivní vdovy vyklube intrikánka, která má podobné zločinné plány. Pro obě dvě možnosti svědčil i relativně odlehčený tón, který vydržel i několik docela drsných momentů. Nicméně ve chvíli, kdy se film ponořil do hluboké minulosti, získal příběh thrillerový nádech a především úplně nový rozměr a Condonovi budiž ke cti, že ten přechod zvládl naprosto přirozeně. Závěr, který úplně odkryl karty, byl sice malinko překombinovaný, ale mohlo to být horší. Nicméně poslední multikulti sekvenci si tvůrci mohli odpustit. Co se herců týče, tak tady byla všechna očekávání naplněna do mrtě a dívat se na Helen Mirren a McKellena je prostě zážitek. 80% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Dokonalá lež, které se nepodařilo dostatečně nalhat a prodat divákovi svůj příběh. Od začátku jsem s tím měl problém, ač jsou oba herci zkušení a herecky zdatní, nevěřil jsem jim ten "vztah". Podle mě to mezi nima nefungovalo a chvílema (hlavně v první půli) bylo skoro až legrační pozorovat, jak se dva lidi v pokročilým věku snaží mezi sebou jiskřit. Neustále tušíte, že bude někde problém, kterej se dřív nebo později musí vyřešit, no pravdou je, že takový vyústění jsem opravdu nečekal. Bohužel wow efekt se nedostavil a třešničkou na dortu byla genderová korektnost - vnuk se svým černým partnerem v růžovým tričku. Naprosto zbytečná záležitost, která ale dneska prostě musí být, aby si náhodou někdo nestěžoval. Škoda, rozhodně jsem čekal víc. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Britský denník The Guardian zaradil film do zoznamu najviac podceňovaných filmov roku 2019. (Arsenal83)
  • Natáčení začalo 23. dubna 2018 v Londýně, probíhalo také v Surrey a v Berlíně. (bianci)
  • Jméno autora Nicholas Searle je prý pseudonym chlápka, který kdysi pracoval pro státní bezpečnostní složky, než v roce 2011 odešel do důchodu a dal se na psaní. Dokonalá lež je jeho debut, který vypiloval v průběhu online kurzu literární agentury Curtis Brown Creative. Ta pak zařídila, že se o text na podzim 2015 porvaly nakladatelské giganty. (Petr.Kocfeld)

Reklama

Reklama