Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na začátku uděláme symbolickou tečku za prvním dílem a šup šup sem s novým masem… :-) Friday the 13th Part 2 je pro mě o něco lepší než první díl hlavně tady už SPOILER K JEDNIČCE! vraždí Jason, i když ještě nemá svou masku. KONEC SPOILERU! Jinak právě tady je vidět, jak jsou dvojky větší, než jedničky. Jen si vemte, máme tady více masa (rozuměj, více omladiny) na zabíjení, více nahoty, více… no zkrátka více všeho. Hudební motiv, je parádní, lekačky podařené a závěr i když očekávaný, potěšil. Opravdu dost dlouho jsem uvažoval o lepším hodnocení, ale když se na to dívám s odstupem několika dnů (první dva díly této série jsem opravdu viděl v pátek třináctého) tak vím, že mi něco chybělo. Takhle to bude za 80 %. Jo a přemýšlím, že bych jel kempovat… kde že je ten Crystal Lake? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, s porovnáním s prvním dílem bych to viděl jako skok dopředu. Sešla se nám tu moc pěkná sestava, zvláště ta ženská část, a tak bylo na co koukat. S jejich hereckým uměním to bylo sakra horší. Ale s tím si tvůrci hlavu nelámou o to tady nejde. No, ale ten konec. On se vážně nechal zmlátit od ženský? To si říká vrahoun. Ani si nedovedete představit, jak u mě klesl. Ten konec byl dementní. Kdyby nakonec všichni chcípli, tak bych se vůbec nezlobil, ba dokonce bych byl rád. Jo a ještě mě docela naštvalo, že něco více než polovina lidí z nepochopitelných důvodů odjela do města a vyhla se tak potenciálnímu masakru, který mohl být gigantických rozměrů. Lepší než první díl, ale s hodnocením zůstanu u * *. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Především hudba a atmosféra společně dokázaly, že jsem si po dlouhé době užil trocha strašení. Skladatel H.Manfredini se sice narodil v USA, ale nejen jeho jméno mi připomíná, jako by skládal v duchu italské horrové školy 80.let. Smyčce samozřejmě užívá kdekdo, ale s děsivým šepotem přišel právě on v prvním díle. Jistě, žádné veledílo to není, herci standardní, efekty tak akorát - klidně mohly být více gore, Jason občas překvapí slabým místem ( kácí se po úderu mezi nohy), ale přese všechno jsem si film užil, což o řadě současných horrorů říci nemohu. A jako plus jsem hodnotil i rekapitulaci prvního dílu v úvodu, člověk přeci jen časem zapomíná... ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jason nešika. Příběh se oproti prvnímu dílu neposununul ani o milimetr kupředu, dokonce ani nezůstal přešlapovat na místě, vlastně zůstal na míle daleko za prvním dílem. Vraždy neoriginální a nebývale nudné (snad zaujal jen vozíčkář), atmosfára nulová, herci příšerní, kozy zůstaly zahaleny (ve slasheru, to jako vážně??), když nepočítám tu ploštici. A Jason, nejen, že je nešika a zakopává přesně ve chvíli, kdy to hlavní hrdinka potřebuje, ale celkově je to strašlivej tragéd...s pytlem. Bída. 45% (Ne)těším se na (ne)kvalitu dílů následujících. Pokračování (a že jich je) předem neodsuzuji, ale musí mi umět nabídnout něco nového (zábavného) a rád budu hvězdičkovat. Dvojka v tomhle totálně selhala. Nuda, neinvence a šeď. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Dvojka výbornýho slasheru a tady už bude konečně mordovat oběti Jason Vorhees ale ještě nebude mít svojí legendární hokejovou masku. Dvojka byla na té samé kazetě od tátovýho kámoše, jednička byla z Novy a dvojka z tehdejšího programu Premiéra TV. Dvojka navazuje hned na jedničku a režie se ujal Steve Miner. Hlavní hrdinka z prvního dílu co přežila Alice (Adrienne King) je hned na začátku dvojky ale Jason si jí vyhledá a zabije. Potom se už děj odehrává opět v táboře Crystal Lake a máme tu další teenagery, už jich je víc. Hlavní hrdinka filmu se jmenuje Ginny a hraje jí Amy Steel. Druhý díl už neni tak napínavej jako první, ale je to pořád slušná vyvražďovačka. Dospělého Jasona si tu zahrál Warrington Gillette a jeho kaskadér Steve Dash. Maska je opět dobře udělaná, dospělej Jason je fakt hnusnej :D Ve dvojce má ještě místo hokejový masky na hlavě pytel. Je docela divný že z Jasona udělali mlčenlivýho, když v jedničce jak se topí řve o pomoc. Jason furt mlčí stejně jako Michael Myers. Vraždy dobře udělaný a gore taky ujde. Dvojka je pořád fajn díl ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Přestože je v roli Jasona uveden herec Warrington Gillette, tak většinu snímku ho ve skutečnosti hrál kaskadér Steve Dash. Gillete hraje Jasona pouze ve scéně, kde je odmaskován. (Chatterer)
  • V době natočení filmu se v Texasu odehrála série vražd, jejíž pachatel zabíjel své oběti s pytlem od brambor nasazeným na své hlavě. (oLí)
  • Domácí tržby byly necelých 22 miliónů amerických dolarů, přičemž rozpočet filmu byl 1,25 milionů dolarů. (Stocki)

Reklama

Reklama