Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak si představuju povedenou klasickou vyvražďovačku, druhý díl série je mnohem zdařilejší prvního. Zásluhu na tom má pestřejší a záživnější děj, sympatičtější postavy hrané sympatickými herci, osmdesátkově krásné holky (pro dámy samozřejmě i pěkní kluci), a taky odkráglování otlemené ropuchy, která nedopatřením přežila jedničku. A tady je moje největší výtka - začátek s otravnou prvodílovou ropuchou s otravnými flashbacky byl otravně zdlouhavý, pak ještě ty otravné úvodní titulky, jak bylo tehdy zvykem... no ale dá se to přeskočit, že jo. Naopak potěšila mě (jak jinak) motorovka v rukách Ginny, ale ještě víc její pěkný sek mačetou vedený šikmo shora na klíční kost, po způsobu seku kesa giri katanou. Ale samozřejmě zapomněla na to, na co se "zapomene" pokaždé - když už ten bastard ležel na zemi, měla ho důkladně a na jistotu dorazit. Ale co, aspoň můžou být další díly. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na scéně se poprvé objevuje nejslavnější filmový brankář a zabiják všech dob Jason. Druhý díl Pátku třináctého (mimochodem ve filmu nebyla ani zmínka o tom, že by se film odehrával v tento den) zachycuje Jasona v době, kdy ještě nezačal chytat za Detroit Red Wings a kultovní brankářskou masku proto nahrazoval již méně kultovním pytlem od brambor s jednou dírou pro oko. Povedená, svižná, nenudící vyvražďovačka, u které mi ale krev v žilách netuhla tolik jako u prvního dílu. Asi je to proto, že jsem si film ze strachu, že se zase budu bát pustil radši ve dne :-))) ()

Reklama

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Vraždiaci citovo zaostalý Jason "poprvé". Pytel na hlave a zbraň v ruke. Kvalitné to je po viacerých stránkach. Sympatickí herci sú v takom žánri fakt diamant. Zlo, ktoré sa dá citiť, atmosféra skvelá, záver zaujimavý.. Slabšie ako jednotka, ale prekonať ju bolo (v mojom rozsahu) fakt noazaj ťažké. Bavilo ma to. U mňa spokojnosť. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Alebo Piatok trinásteho 2: Čakanie na záver filmu. Ten dokázal byť aspoň trochu napínavý a ukázal obidve Jasonove tváre... Prvá hodina bola však o ničom. Drvivá väčšina vrážd prebehla na jeden dotyk, čo je, slasher-neslasher, nuda. Videné v rámci Season Challenge Tour (Halloweenský špeciál). ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Malinko menej blbé ako jednotka, zato nudnejšie, bez atmosféry a herci sú možno ešte drevenejší. Jasona celý film neni vidieť, takže je to v podstate to isté, ako keď vraždila jeho matka. Samotné vraždy sú asi na rovnakej úrovni ako v jednotke a celkovo je to skrz naskrz priemerné. Za zmienku stojí asi len super scéna s krysou. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Z filmu bylo vystřiženo 48 vteřin, aby u Americké filmové asociace MPAA neobdržel rating X (přístupný pouze pro dospělé). (gogos)
  • Během závěrečné scény, kdy je záběr na useknutou hlavu paní Voorheesové (Betsy Palmer), nebyla použita umělá hlava, ale namaskovaná hlava herečky. Původně totiž měl film končit tak, že Pamela Voorhees otevře oči a usměje se, ale Steve Miner si závěr na poslední chvíli rozmyslel a nechal "zmrazit" obraz, aby nebylo poznat, že je hlava živá. (henrycruel)
  • Přestože je v roli Jasona uveden herec Warrington Gillette, tak většinu snímku ho ve skutečnosti hrál kaskadér Steve Dash. Gillete hraje Jasona pouze ve scéně, kde je odmaskován. (Chatterer)

Reklama

Reklama