Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Recenze (277)

Shit 

všechny recenze uživatele

Ne tak propracovaný jako jednička, ale podle mě zábavnější a to hlavně kvůli Jasonovi, kterej naplno využil hojnej počet táborníků a vraždí je tam všim co má zrovna po ruce, přičemž nejoblíbenější má samozřejmě mačetu, ale nepohrdne ani sekerou nebo nějakým kopím, navíc to celý podporuje dobrá hudba a osvědčený lekačky. Super slasher ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Teenageři nudní, atmosféra nulová, vraždění bez nápadu. Jason při vyučování nedával pozor a v praxi mu spousta věcí uniká. Sterilní nuda. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Zatímco dekapitovaná mamka z jedničky hnije na stole v lesní chatce, její syn se vydává na cestu pomsty. Mám teorii, že ve skutečnosti je Jason obětí domácího násilí a nikdy se neutopil. Jeho šílená máti ho stihla zachránit, ale protože byl incestním plodem lásky, což se viditelně podepsalo na jeho podobě, ukryla ho před světem uprostřed lesů. A celý první díl jsme byli svědky posledního stupně rozpadu psychiky jedné ženy, která sama uvěřila vlastním lžím a rozhodla se pomstít za něco, co se nikdy nestalo... Možná i to byl důvod, proč hlavními obětmi jsou mladí lidé, co poznávají svoji sexualitu - pro ni je to vzpomínka na tu noc, kdy se nenechavé ruce jejího milovaného bratra... Určitě si domyslíte sami. Celou dobu tak člověk kouká na psychologické drama, které bylo omylem zařazeno mezi horrory. Ale co už. Druhý pátek vznikl, představil svoji hlavní hvězdu a nechal ho opět řádit mezi sympatickou skupinkou rychle docházejících teenagerů. Protože ale chudák Jason už od malička slýchal, že má hezčí prdel než ksicht, stydí se vyvražďovat jen tak a halí svoji andělskou tvář do jutového pytle. Vlastně celá tahle série je dost smutná. Ukazuje, jak můžou vztahy v rodině a nedostatek empatie od okolí způsobit degradaci lidské bytosti do jednorozměrného stroje na zabíjení. Vzhůru na třetí díl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dvojka Piatku 13 prišla do kín v rovnakom roku, ako Halloween 2 a opäť to bol trhák. Rozpočet sa síce navýšil z cca pol milióna na 1,2 milióna, ale len behom otváracieho víkendu snímka zarobila 6,5 milióna, takže fajn. Bez Betsy Palmer a Seana S. Cunninghama to už nie je tak úplne ono, ale rozhodne treba oceniť, že (na rozdiel od neskorších dielov) si sága ešte v dvojke udržiava drsný, seriózny háv bez čierneho humoru. Samozrejme je zásadná v rámci budovania univerza, keďže až tu sa do hry zapája Jason, aj keď tentokrát ešte bez svojej povestnej masky. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Konečně se na scénu dostává bijec, kvůli kterému to vlastně celé začalo. Díky bohu, že tvůrci nedodrželi původní záměr na sobě nezávislých filmů a rozhodli se zůstat na březích Křišťálového jezera. Jason je ve formě, ale k dokonalosti mu lecos chybí, třeba maska, což naštěstí Miner nahrazuje kreativitou a perfektním dodržováním pravidel žánru. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Paní Voorheesovou střídá mladý násilník Jason a s pytlem přes hlavu mu to sekne skoro stejně jako později z maskou. Dvojka už se chtě nechtě skoro ve všem opičí, což ale vlastně vůbec nevadí. Atmosféru drží na solidní úrovni a hlavně - je to dobrá zábava. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mimořádně povedený sequel dnes už legendárního seriálu. Vraždící mamka je pod drnem a tak se o svoje první slovo hlásí neposedný synek Jason, který hodlá oprášit zašlou slávu Krvavého tábora. Zpočátku si jen oťukává terén a schovává se v křovinách, ale jakmile nadejde noc, všechna ta nadržená mládež to má jasně spočítaný. A nejen ta. Mladý Voorhees neni totiž vybíravý a zmasakruje jak šerifa, tak i toho Bláznivýho Ralpha. Jason je zkrátka kolík i s pytlem přes hlavu. Puberťáci souloží a umírají, atmosféra cáká na všechny strany a Bloody chrochtá blahem. Nedílnou součástí série se stává Manfrediniho hudba, bez jehož ústředního motivu "kill kill kill, mam mam mam" by to zkrátka nebylo ono. Přesto je pro mě dvojka "jenom" odrazovým můstkem pro následující a dvě naprosto perfektní pokračování. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd a málo nahotin (a že by tam bylo co svlékat :)), ale jinak solidní old school slasher. Nic víc, nic míň. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka přivádí na scénu Jasona a narozdíl od pozdějších dílů je ještě stále docela temná, jinak ale jde - i přes zábavné gore (probodnutí milujících se milenců, zabití vozíčkáře) - o průměr. A pytel na Jasonově hlavě až nápadně připomíná pytel na hlavě zabijáka ze staršího DĚSIVÉHO SOUMRAKU NAD MĚSTEM. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak mám dopredu vedieť kedy, kto, koho a ako zabije, tak sa potom nemôžete čudovať, že hodnotím film tak nízko. Začal som s tým, že si dolpním Jasonovu sériu, ale po tomto ma prešla chuť. Snáď sa niekedy napraví. Kde je to umenie klasických horrorov? Byť autorom klasiky, tak zakážem točiť také žumpovné pokračovania. 45%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný horor, ktorý je pokračovaním slávnej jednotky. Má dobrý príbeh o skupinke mladíkov, ktorí majú v pláne založiť tábor neďaleko krvavého tábora, v ktorom nedávno vyčíňala Jasonova matka, ale to nemali robiť, pretože v okolí sa potuluje aj samotný Jason. Spracovanie nie je zlé, po úvodnej desaťminútovke, ktorá ešte prepája udalosti z jednotky sa už začne hlavný dej, opäť skupinka mladíkov prichádza do tábora, kde sa venuje rôznym zábavám, občas niekto príde o život, ale väčšinou bez pozornosti zvyšku, takže nič výnimočné, ale aj napriek tomu to celé pôsobí o niečo zaujímavejšie a dynamickejšie, ako v predchádzajúcom dieli. A najviac zaujme záverečná dvadsaťminútovka, kedy sa už všetko správne rozbehne, pribudne obetí a hlavne ma zaujala naháňačka vraha a preživšej, ktorá sa behom toho správa dosť zaujímavo a tak bolesť pocíti aj vrah. Samotných krvavých scén je priemerné množstvo a nie sú ničím výnimočné, ale aj tak o niečo lepšie, ako predtým. Síce samotné úmrtia sú dosť jednoduché a nie až tak moc krvavé, ale zase potešia celkom dobre zvládnuté okolnosti vrážd. Atmosféra tu nie je na moc dobrej úrovni, ale celkom ma prekvapilo, že občas trochu funguje aj napätie. Herecké obsadenie nie je ničím výnimočné, ale je sympatickejšie a aj lepšie zahrané ako v jednotke. Ale mrzí ma hlavne postava Jasona, lebo len predsa mladík s vrecom na hlave moc rešpektu nevyvoláva, ale vo zvyšných dieloch to už našťastie vynahradí. Réžia a technická stránka sú celkom slušné. Ani toto druhé pokračovanie ešte stále nepatrí medzi výraznejšie slashery, ale je po všetkých stránkach lepšie ako priemerná jednotka. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 64%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Před nějakými osmi lety, když jsem prožíval éru Pátků třináctého a neustále omílal těch pár dílů co jsem měl na VHS, strašně jsem si dvojku přál, ale nebyla k sehnání. Až dnes jsem si vzpomněl na ta léta a konečně napravil resty minulosti. Dnes už jsem od toho nic nečekal a ejhle. Dvojka příjemně překvapila. Scénář sice skoro bez nové myšlenky, ale i tak. Přišli, Slyšeli, Nevěřili = zemřeli. Nevěřil bych tomu, ale dvojka se mi líbila víc než jednička, Některé scény sice jak přes kopírák. Pár nelogičností a v postatě už neuvěřitelnost příběhu, ale celek vyšel náramně dobře a ani chvilku nenudil. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na začátku uděláme symbolickou tečku za prvním dílem a šup šup sem s novým masem… :-) Friday the 13th Part 2 je pro mě o něco lepší než první díl hlavně tady už SPOILER K JEDNIČCE! vraždí Jason, i když ještě nemá svou masku. KONEC SPOILERU! Jinak právě tady je vidět, jak jsou dvojky větší, než jedničky. Jen si vemte, máme tady více masa (rozuměj, více omladiny) na zabíjení, více nahoty, více… no zkrátka více všeho. Hudební motiv, je parádní, lekačky podařené a závěr i když očekávaný, potěšil. Opravdu dost dlouho jsem uvažoval o lepším hodnocení, ale když se na to dívám s odstupem několika dnů (první dva díly této série jsem opravdu viděl v pátek třináctého) tak vím, že mi něco chybělo. Takhle to bude za 80 %. Jo a přemýšlím, že bych jel kempovat… kde že je ten Crystal Lake? ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Po příšerné jedničce, která z pro mě nepochopitelných důvodů zkultovněla, přichází Steve Miner a spolu s ním Jason a pytel (pyčo). Oba dva se teprve rozjíždějí, ale už teď to stojí za to. O rok později dostane Jason masku, která ho proslaví a Miner dotáhne vraždy téměř k dokonalosti. Dvojka má svoje chyby, ale nostalgie je nostalgie. Navíc kvalita je od jedničky na míle vzdálená. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V druhej časti americkej, kultovej, slasher horrorovej série "Piatok trinásteho" prichádza na scénu Jason Voorhees. Jeho matku, ktorá chcela pomstiť jeho tragickú smrť, zabili a tak sa toho chopí sám Jason. Chladnokrvný nemŕtvy zabiják od jazera Crystal Lake. Ešte nemá na tvári svoju povestnú starú hokejovú brankársku masku, ale už z ostra bezcitne likviduje jednu obeť za druhou. "Friday the 13th Part 2" je film v ktorom odštartoval svoju vražednú kariéru slasher horrorový kráľ Jason Voorhees. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Tak Jason dospěl,je trochu nejistý,ale on se určitě ještě zdokonalí. Musí přece vraždit pro svojí matku,jejíž useknutou hlavu uctívá na oltáři ve svém skromném příbytku. Pomsta je tak sladká a to je teprve začátek. ()

Reklama

Reklama