Reklama

Reklama

Sedmilhářky - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 5 h 33 min (Minutáž: 44–54 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Režie:

Andrea Arnold

Předloha:

Liane Moriarty (kniha)

Scénář:

David E. Kelley

Kamera:

Jim Frohna

Hudba:

Sam Williams

Hrají:

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Meryl Streep, Iain Armitage, Darby Camp, Merrin Dungey, Ivy George (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Seriál Sedmilhářky, v jehož hlavních rolích excelují Reese Witherspoonová, Nicole Kidmanová, Shailene Woodleyová, Laura Dernová, Zoë Kravitzová a Meryl Streepová, se vrací na HBO se svou druhou řadou. Na první pohled se v poklidném přímořském městečku Monterey v Kalifornii nic nezměnilo. Matky jsou nadále bezmezně milující, otcové podporující, děti rozkošné a domy stejně honosné. Ovšem po událostech na benefiční akci základní školy už nic není jako dřív. Městečko se vzpamatovává z šoku a členky "montereyské pětky" - Madeline, Celeste, Jane, Renata a Bonnie – se společnými silami snaží dát své rozpadlé životy znovu dohromady. Nová série zkoumá zhoubnost lží, odolnost přátelství, křehkost manželství a samozřejmě také krutou daň rodičovství. Vztahy se budou rozpadat, důvěra vezme za své a objeví se nové šrámy nejen na těle, ale i na duši. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada mi sedla víc než série úvodní. V té se mi vyloženě líbil vlastně jen díl poslední a tak mě potěšilo, že v obdobném duchu jsem si dnes užila všechny nové díly. Ideální na letní volný den, když jsem sama doma. Meryl byla abnormálně odporná, vlastně ji snad nepamatuji hnusnější, ta svou rozbalila ve velkém stylu, ale Laura Dern byla na pálce nejvíc. Celkově to holky pojaly dobře, takže za mě spokojenost. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé sérii se vlastně nic nového nedozvíme, jen to, jak se jednotlivé dámy vyrovnávají s tím co udělaly. Nastupuje však na scénu Meryl Streep. Ta, ač jsem ji neměl nikdy rád, zde předvede absolutní výkon, řekl bych životní. Její postava je prostě skvěle napsaná a zahraná. Nicole Kidman vyrostla v excelentní herečku, Laura Dern jí vždycky byla. Všechny trumfy měli tvůrci prostě v rukou a neprokaučovali to. Parádně natočeno a zařazuji do archivu. 90% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv jsem před dvěma lety u první sezóny básnil o tom, jak bych se do městečka Monterey rád vrátil, tak když se tak stalo to vnímám tak, a jak tak koukám po ohlasech budu v menšině, že zbytečnější epilog k prvnímu dobrodružství už jsem dostat nemohl. Na rozdíl od minula, tedy typického slowburneru, který všem uškvařil hlavy v posledním díle, se tentokrát pořád něco už od začátku. Linky celé montereyské pětky jsou pečlivě vykalkulovány, každá z nich řeší nějakou obrovskou životní indispozici, až mi to přišlo přehnané a neuvěřitelné, že se najednou všechno sype jako domeček z karet. U finále jsem jsem si dokonce říkal, co se to sakra děje, kde je krucinál to doznění z finále předchozího...a zabrala na to až poslední scéna. I přesto, že mě tentokrát příběh extra neohromil, pořád jsem se poměrně dobře bavil, i když si nemohl pomoci a tentokrát je o úroveň až dvě slabší. Vlivem matematiky nakonec 4 hvězdy, ale bylo to těsné. Svůj díl na tom nese i nejikoničtější posila druhé série, nesmrtelná Meryl Streep, jež ovšem bytostně nesnáším a je mi jasné, že si vlivem té masy obdivovatelů uzme ty nejprestižnější ceny. PS : Vliv změny na postu režiséra (Andrea Arnold) skutečně nebyl znát. Posléze vylezlo na světlo, že byla režisérka po dotočení odejita a finální střih měl na triku dvorní režisér HBO Jean-Marc Vallée. Ať už tak či tak, obě sezóny jsou si stylem vyprávění rovné jako vejce vejci, rozdíl je pouze v kvalitě příběhu..Trojku už prosím ne. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem jednou napsal, že jsem měl z druhé sezóny silné obavy, a i když to v některých epizodách citelně zaskřípalo, ve výsledku jsem byl příjemně překvapen. V příběhu se objevily dvě nové postavy, zatímco Elizabeth Howard sloužila podle mého názoru jen k natahování děje, Mary Louise Wright se tvůrcům a Meryl Streep opravdu povedla. Úžasně protivná osoba se rty sevřenými jako rektum heterosexuála v gay baru, tahle figura se fakt povedla, poznal jsem to podle toho, že jsem chvílemi uvažoval o tom, jak by mě potěšilo, kdyby ji potkala nějaká smrtelná nehoda. Druhá řada byla proti první sérii o něco málo slabší, ale díky výborné atmosféře si ty čtyři kousky zasloužila. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele

První řada Sedmilhářek měla jakožto adaptace knihy a původně zamýšlená minisérie uzavřený konec a pokračování nepotřebovala. Přesto jej dostala a obavy ze zbytečného ždímání vyčerpaného materiálu naštěstí nebyly na místě. Minulou sérii jsme sledovali primárně z pohledu nově příchozí Jane, ve druhé zaujímá nejdůležitější místo Celeste a její boj o udržení zbytku rodiny. A to za podpory vynikajících hereckých výkonů především Nicole Kidman a Meryl Streep. Její Mary Louise s mírným vystupováním a takřka omluvným výrazem kolem sebe seká tvrdými slovy a není těžké ji nenávidět. Zároveň ale není těžké ji pochopit, včetně obrovské selektivní slepoty, s níž pomíjí hříchy zesnulého syna, tím spíš že ani Celeste rozhodně není dokonalá. Zkrátka žádná jednorozměrná figurka tchýně, ale kvalitně napsaná antagonistka. Jen škoda, že nedostala víc prostoru v závěru, kde chyběl její dovětek. Na několika místech si druhá řada pomůže poměrně lacinými scenáristickými berličkami, když potřebuje rychle dostat na povrch určité tajemství za účelem větší eskalace konfliktů. Z valné většiny se ale jedná o velmi kvalitně napsané drama, které zkoumá různé problémy partnerských vztahů, vyrovnávání se s traumaty a oprávněné i neoprávněné pocity viny obětí. Téměř celou dobu utahuje šrouby, nechává diváka v napětí očekávat která postava se pod tlakem svých problémů zhroutí jako a skrze Perryho pád s sebou vezme i ostatní, a nabízí až nepříjemně mrazivé dialogy skryté za fasádou civilních a „slušných“ vztahů. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (1)

  • Česká herečka Alena Doláková se účastnila konkurzu na roli servírky do druhé série. Nebyla ale vybrána. (hansel97)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama