Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (44)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečná atmosféra, skvěle zvolená forma, herecké výkony na jedničku, promyšlený rytmus, přesný střih, fajn soundtrack, sarkasmus na každém kroku. Cit pro peprné dialogy zkušeného scénáristického veterána Davida E. Kelleyho (Ally McBeal) byly od začátku velkým příslibem, že si udržíme standard po celou sérii. Neřízená střela Madeline (Reese Witherspoon), která strká nos, kam si zamane, šedá myška a depresemi sžíraná samoživitelka Jane (Shailene Woodley), která se do téhle vyšší třídy amerického maloměsta jaksi nehodí, pochybující i rozvážná Celeste (Nicole Kidman), která žije ve zvláštním manželství, úzkostlivá hysterka Renata (Laura Dern), jejíž dcerka se měla stát obětí násilí ve škole, a chápající Bonnie (Zoë Kravitz), která by rozhodně neměla dávat rady k loupání brambor. Pětice žen řeší své konflikty s muži, bývalými partnery, dětmi a především mezi sebou navzájem, protože všechny jsou individuality a nechtějí být vláčené životem. Generalizuje se, vynášejí se soudy ještě před tím, než se něco vůbec stane, a všem našim hrdinkám se jejich životy pomalu vymykají z rukou. Divák ví víc než postavy, přesto tvůrci umně tají trumfy, je tak zajímavé a vtipné sledovat, jak na různé momenty reagují lidé, kteří nebyli přímými svědky té či oné situace a jen se o ní doslechli. Kompaktní a satirický pohled na zazobané postavičky s kostlivci ve skříních. Herecké nominace na Zlaté glóby absolutně zasloužené. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromně dlouho jsem nenarazil na televizní počin, co by mě tak pohltil. Kdekdo by řekl, že se jedná o projekt spíše pro ženské publikum, pro známost a především sympatie úhlavních hrdinek jsem si Big Little Lies ovšem ihned zamiloval. A vedle krásně ironické Reese, stále svůdné Nicole a z Divergence konečně vymaněné Shailene jsem se mohl kochat i úžasným výkonem Adama Scotta a Alexandra Skarsgaarda. Sedmilhářky jsou chodícím důkazem toho, že minisérie vládnou současnému seriálovému světu. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

"Woman power" už napísala Tayen, tak sa len opýtam: Kde tam poniektorí vidíte aké feministické hoci len odtiene prosím vás? Potemnelá kriminálka s nie iba trojicou silných ženských postáv... ktoré by ste pri úvodných častiach najradšej rozšliapali, aby ste potom v závere žobrali za možnosť byť tam s nimi a vychutnať si to, čo je natoľko bytostne ženské, nakoľko je to beznádejne cudzie chlapom. Ten koniec bol ale vydarený vo všetkých rovinách. (6.9.2017) ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Výborná hra s očekáváním nadhozeným v úvodní scéně, těsně po neupřesněném fatálním incidentu. Zpětné rozmotávání klubíčka vztahů matek, otců a dětí v Monterey - jednom z těch na povrchu korektních, vespod brutálních, boháčských Stepfordů 21. století - ovšem člověka chytne samo o sobě a nepustí až do finále. Inteligentní, poťouchlé, návykové, a to jak díky skvělému scénáři, tak díky skvělým představitelkám ústředních rolí. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začala jsem se na seriál dívat dnes ráno a právě teď jsem dokoukala poslední epizodu. V poslední době jsem z nových seriálu vážně nadšená, protože mají skvělé náměty, originální příběh, úžasné herecké výkony a dejme si ruku na srdce tohle je přímo herecký koncert - Nicole, Reese, Shailene, Alexander, Laura, Adam a Zöe! Dokonale a procítěně zahrané! Všechny postavy jsem si od začátku hned oblíbila, až na postavu Laury Dern, ta mi byla silně nesympatická, ale jinak vážně úžasný. Jsem nadšená! ()

Galerie (98)

Zajímavosti (2)

  • Tato epizoda měla celosvětovou premiéru 7. února 2017 v Los Angeles v TCL Chinese Theater. (Varan)
  • HBO si původně objednalo 8 epizod v rámci první série, ale když k nim David E. Kelley psal scénář, uvědomil si, že 7 epizod bude dostačujících a dohodl se s HBO. (oli009)

Reklama

Reklama