Reklama

Reklama

Sedmilhářky

(seriál)
  • USA Big Little Lies (více)
Trailer 1
USA, (2017–2019), 11 h 48 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Předloha:

Liane Moriarty (kniha)

Scénář:

David E. Kelley

Hudba:

Sam Williams

Hrají:

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Parker Croft, James Tupper, Sarah Baker (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Minisérie Sedmilhářky je adaptací stejnojmenné knižní předlohy australské spisovatelky Liane Moriartyové, která obsadila první místo prestižního žebříčku bestsellerů New York Times. Temné komediální drama, v němž několik předních hollywoodských hvězd podává mimořádné herecké výkony, se odehrává v kalifornském městečku Monterey a začíná podezřelou vraždou na benefiční akci základní školy. Přestože totožnost oběti i pachatele zpočátku zůstává záhadou, vše nasvědčuje tomu, že v pozadí zločinu stála rivalita a tajemství obklopující trojici matek – Madeline (Reese Witherspoon), extrovertní a živelnou ženu v domácnosti, která v srdci chová zášť vůči exmanželově nové mladší ženě Bonnie (Zoe Kravitz), instruktorce jógy se zenovým přístupem k životu; dále Madelininu nejlepší kamarádku Celeste (Nicole Kidman), bývalou právničku žijící ve zdánlivě dokonalém manželství s mladším mužem (Alexander Skarsgård); a Jane (Shailene Woodley), svobodnou matku s temnou minulostí, kterou Madeline a Celeste vezmou pod svá ochranná křídla. Děj příběhu je prokládaný scénami z výslechové místnosti, v níž ostatní rodiče a školní zaměstnanci vypráví zákulisní drby o spojenectvích a rivalitách mezi místními obyvateli, především pak o Madeline a její úhlavní nepřítelkyni, vlivné a úspěšné pracující matce Renatě Kleinové (Laura Dern). V průběhu sedmi napínavých, černě humorných epizod vychází najevo, jaké tajemství každá z žen skrývá, a postupně se dostáváme až k oné osudné noci. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (330)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

14/14 Sice by to jen málokdo podle těch knih Liane Moriarty odhadoval, ale ve výsledku se skutečně podařilo natočit velmi dobrý televizní seriál s filmovýma hvězdama. Taková byla 1. série, ke 2. sérii bohužel chyběla knižní předloha a tak se to celé stočilo ke klasice podle Davida E. Kelleye a soudnička byla na světě. #hbo ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agatha Christie meets full frontal feminism. Nevim, jestli si mám dřív káknout z toho, jak dobře je to napsané, jak přesně je to zahrané nebo jak exkluzivně je to natočené. Je tu spousta seriálů, co feminismus pracně tematizují. Tenhle feministický je, bez piruetek a velkých slov. Bludiště, které z jedné strany vypadá jako brilantně vystavěná maloměštácká tragikomedie, z druhé jako čistokrevná whodunnit detektivka. Bůh mě netrestej, že jsem řešení odhadl při třetím díle. Ale za zvuku Elvise mě stejně rozvibrovalo. Love them all, those wicked moms. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO2 HD - Ženy sobě! Tímto heslem se určitě dá vystihnout tento netradiční seriál. Po celou dobu se to sice obešlo bez velkých zvratů a nervy-drásajícího napětí, ale mělo to v sobě skrytý jiný druh síly a atraktivity, díky které se divákova pozornost dařila udržet. Herecké obsazení na jedničku, hlavní ženská čtyřka super, stejně tak Alexander Skarsgård, který se na tyhle role násilníků a despotů perfektně hodí (viz film Strašáci). Za mě velká spokojenost a děkuji HBO, že jsem měl možnost to vidět velmi rychle po premiéře s českým dabingem. Jsem zvědav, jak se hodnocení vyvine. Momentálně hodnotilo 2088 uživatelů a seriál si připisuje 154. místo mezi nejlepšími filmy a 86% k tomu. Za mě 80%. // (28.8.2017) Po opětovném shlédnutí dvou posledních dílů, zvedám hodnocení. Finále je téměř strhující a celkově je seriál fakt super. 90% (with J.) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 85% - Tři grácie v rolích, za které je musím milovat ještě víc než doposud. Nepříjemně uvěřitelné klima všeznalého a senzacechtivého maloměsta se sice na štědrém prostoru sedmi hodinovek v klidnějších pasážích zbytečně mělní, ale technická stránka a herecké nadvýkony dělají z Velkých i Malých lží zaslouženou událost. Finále navíc všemu nasazuje krásnou korunku, protože vedlejší pointy jsem sice se štěstím uhodl, ale identitu oběti ne. Jen bych byl rád, kdyby se neobnovovalo, nenatahovalo nebo nenapodobovalo. Nejvíc by holkám slušelo právě to, kdyby zůstaly takhle potichu ve své malé bublině. 2. série - 85% - Z nechtěného dodatku nakonec teče stejná síla jako z originálu. Dozvuky klíčových rozhodnutí jsou u všech pěti sedmilhářek patřičně palčivé, nejistota jejich partnerů či protějšků jakbysmet. Druhá sezóna by tak dokázala sama o sobě obstát i v nenápadných rodinných přích, díky příchodu Meryl Streep coby Mary Louise je pak její zhlédnutí nutností. Škoda jen posledního dílu, který sice přináší všechny očekávané emoce, ale zapomíná na alespoň nějaké nečekané. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Když si to vezmete kolem a kolem, tak každý díl je vlastně úplně stejný, nijak zvlášť se to neposouvá. Furt to má jednu nepříjemnou snobskou rovinu, které se to drží. Reese dělá furt to stejný, Nicole, Shailene, je to taková smyčka s menšími či většími výkyvy. Ale i přesto všechno mě vlastně zajímalo, jak to celé skončí, čemuž se až doteď stále divím. Ale musím, uznat, že malinko podmanivou atmosféru "zvráceného" městečka to mělo. Na druhou stranu jsem rád, že to nemělo více dílů. Znova už nemusím... ()

Galerie (289)

Zajímavosti (26)

  • Představitel Eda (Adam Scott), manžela Madeline, sám navrhl, aby jeho postava měla vousy. (oli009)
  • Divadelní hra „Ulice Q“ (v originále „Avenue Q“), na níž pracovala Madeline (Reese Witherspoon), je skutečný muzikál, který se po několik let hrál na Broadwayi, konkrétně v letech 2003–2009, a stejně jako v seriálu představení obsahovalo loutky. (oli009)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Drama v pozadí úspěšných Sedmilhářek

Drama v pozadí úspěšných Sedmilhářek

13.07.2019

Kabelovka HBO našla v seriálové adaptaci Sedmilhářek od autorky Liane Moriarty nečekaný hit. A to až do takové míry, že po úspěchu na Emmy přemluvila spisovatelku, aby vymyslela pokračování. Hlavní… (více)

Reklama

Reklama