Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Recenze (44)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysloveně příjemné překvapení. Už při ohlášení spolupráce Davida E. Kelleye s Nicole Kidman a Reese Witherspoon jsem zbystřila. Po čase jsem nebyla příliš spokojená s nálepkou "další seriál HBO", ale napodruhé jsem si Sedmilhářky vychutnala. Není nutné si tvořit názor předem, je to klasická náplň představy o kvalitní televizní tvorbě s herečkami, které do domácího prostředí malého plátna přinášejí skvostné herecké zkušenosti z kina. Nic víc, nic míň. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečná atmosféra, skvěle zvolená forma, herecké výkony na jedničku, promyšlený rytmus, přesný střih, fajn soundtrack, sarkasmus na každém kroku. Cit pro peprné dialogy zkušeného scénáristického veterána Davida E. Kelleyho (Ally McBeal) byly od začátku velkým příslibem, že si udržíme standard po celou sérii. Neřízená střela Madeline (Reese Witherspoon), která strká nos, kam si zamane, šedá myška a depresemi sžíraná samoživitelka Jane (Shailene Woodley), která se do téhle vyšší třídy amerického maloměsta jaksi nehodí, pochybující i rozvážná Celeste (Nicole Kidman), která žije ve zvláštním manželství, úzkostlivá hysterka Renata (Laura Dern), jejíž dcerka se měla stát obětí násilí ve škole, a chápající Bonnie (Zoë Kravitz), která by rozhodně neměla dávat rady k loupání brambor. Pětice žen řeší své konflikty s muži, bývalými partnery, dětmi a především mezi sebou navzájem, protože všechny jsou individuality a nechtějí být vláčené životem. Generalizuje se, vynášejí se soudy ještě před tím, než se něco vůbec stane, a všem našim hrdinkám se jejich životy pomalu vymykají z rukou. Divák ví víc než postavy, přesto tvůrci umně tají trumfy, je tak zajímavé a vtipné sledovat, jak na různé momenty reagují lidé, kteří nebyli přímými svědky té či oné situace a jen se o ní doslechli. Kompaktní a satirický pohled na zazobané postavičky s kostlivci ve skříních. Herecké nominace na Zlaté glóby absolutně zasloužené. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Asi prvá rola, kde je Adam Scott sympaťák :-) Inak musím súhlasiť, majstrovsky napísané, zahrané aj vygradované. Seriál na jeden dúšok. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Formálne absolútny top seriál, geniálny strih, práca s časom, niekedy nevieme, či sledujeme flashback alebo flasforward, čo je subjektívna predstava alebo túžba o minulosti a čo objektívna minulosť a až na samotnom konci sa dozvieme, o akú vraždu išlo v prvej sekvencii seriálu. Herečky sú samozrejme top, ich účasť bola určite z ich strany zabezpečená kvalitným scenárom. BLL je príťažlivá 6-hodinová úvaha o násilí, sexe, mužoch a ženách a ich rozdieloch a styčných povahových prvkoch. A všetko do seba perfektne zapadá. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Syžet Zoufalových manželek podaný nelineární strukturou Zmizelé a subjektivizovanou optikou Jeana Marca-Valée. I takto by se dala popsat nyní již ne-minisérie Sedmilhářky, další z příspěvků do subžánru (serializované) moderní feministické detektivky, jíž vévodí silné herecké výkony, chytré nelineární vyprávění a obecně formální sofistikovanost, díky níž se odlišuje od konkurence a hravě převyšuje i čtivou předlohu. Nápaditá kombinace nejrůznějších témat (mateřství, maloměšťáctví, biologická předurčenost, domácí násilí, nevěra a dalo by se pokračovat) je ale hlavně emocionálním rollercoasterem s postavami, které se těžko opouští. Nejlepší epizoda: Once Bitten (5) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem zprůměroval hodnocení po sedmi epizodách, dosáhla u mě první série čtyřhvězdičkového výsledku, což bych po shlédnutí pilotního dílu netipoval ani omylem. Po počáteční nejistotě se děj příběhu velmi pěkně a zajímavě rozvíjel, tvůrci mě stále detailněji seznamovali se všemi hlavními postavami, takže jsem na konci musel uznat, že jsem se až nečekaně dobře bavil a výsledné čtyři hvězdičky jsou za mě hodně silné. 4*+ ()

mm13 

všechny recenze uživatele

"Woman power" už napísala Tayen, tak sa len opýtam: Kde tam poniektorí vidíte aké feministické hoci len odtiene prosím vás? Potemnelá kriminálka s nie iba trojicou silných ženských postáv... ktoré by ste pri úvodných častiach najradšej rozšliapali, aby ste potom v závere žobrali za možnosť byť tam s nimi a vychutnať si to, čo je natoľko bytostne ženské, nakoľko je to beznádejne cudzie chlapom. Ten koniec bol ale vydarený vo všetkých rovinách. (6.9.2017) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S Kelleym som sa zoznámil už cez seriál Sharp Objects, ktorý bol ale pre mňa veľmi depresívnou nudou. O to viac ma zamrzelo, že ho vlastne točil Jean-Marc Vallée, ktorého Klub poslednej nádeje považujem za dôležitý film. Preto som sa k Big Little Lies odhodlával dlho. Musím sa ale priznať, že som zostal milo prekvapený. Všetko je tu skvelo vyvážené. Či už výrazná formálna stránka, ktorá núti so záujmom sledovať všetky možné dejové zvraty, ako aj emocionálna drobnokresba, ktorá nám pomáha si aj napriek počiatočnej neistote a odporu zaľúbiť hlavné postavy ( mužské aj ženské). Ich vzájomné rozhovory, chyby, postrehy a konfrontácie pôsobia skutočne a povyšujú pipky ( ako boli prezentované v prvej časti) na plnohodnotné, inteligentné a chyby robiace ženy. Nicole Kidman bola perfektná. Zo všetkých postáv som si ju obľúbil najviac a jej tiché trpenie dokázalo na konci veľmi pekne vykresliť potrebnú katarziu. Herecky, hudobne, významovo, scenáristicky a aj režijne veľmi dobre zvládnuté dielo, ktoré aj napriek mojim subjektívnym chybám ( rozhovory s bandou susedov a učiteľov, predvídateľný vinník šikany) pôsobí komplexne, citovo a emočne úprimne a hlavne sa na neho dobre pozerá. Za mňa obrovská spokojnosť. 1.séria 90% ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Výborná hra s očekáváním nadhozeným v úvodní scéně, těsně po neupřesněném fatálním incidentu. Zpětné rozmotávání klubíčka vztahů matek, otců a dětí v Monterey - jednom z těch na povrchu korektních, vespod brutálních, boháčských Stepfordů 21. století - ovšem člověka chytne samo o sobě a nepustí až do finále. Inteligentní, poťouchlé, návykové, a to jak díky skvělému scénáři, tak díky skvělým představitelkám ústředních rolí. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám k téhle sérii výhrady kvůli otravným vložkám zpovědí různých občanů, které narušují jinak hypnotické tempo a kvůli odhalení/vyústění seriálu, které je pekelně předvídatelné. Režisérův styl střihu a práce s hudbou je výborný a dodává jinak celkem normálnímu příběhu emoce a zvláštní atmosféru. Trochu jsem pochyboval o obsazení, ale dopadlo to dobře až na občas mučivý pohled na nepřirozeně vyhlazenou Kidmanovou, která by místo snahy být "pěknou třicítkou" mohla konečně dospět a akceptovat, že "pěkná čtyřicítka" je pro herečku taky dobrá škatulka. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začala jsem se na seriál dívat dnes ráno a právě teď jsem dokoukala poslední epizodu. V poslední době jsem z nových seriálu vážně nadšená, protože mají skvělé náměty, originální příběh, úžasné herecké výkony a dejme si ruku na srdce tohle je přímo herecký koncert - Nicole, Reese, Shailene, Alexander, Laura, Adam a Zöe! Dokonale a procítěně zahrané! Všechny postavy jsem si od začátku hned oblíbila, až na postavu Laury Dern, ta mi byla silně nesympatická, ale jinak vážně úžasný. Jsem nadšená! ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uz ked som sledovala Golden Globes zaujalo ma, ze velke hollywoodske hviezdy a este k tomu moje oblubene herecky Reese a Nicole sa dali na serial :) a bola som zvedava vzhladom na jeho uspech...Uz par rokov som nepozerala ziaden serial, ale tento som si nenechala ujst. Od zaciatku ma vtiahol do deja a bavil cim dalej tym viac! Najlepsi bol zaverecny diel, ani som nedychala, to ma presvedcilo dat 5 hviezdiciek, wow! Uzasne herecke vykony, prekrasne prostredie, napinavy dej, zaujimave zivoty obycajno neobycajnych zien a ich problemy, naviac este pointa a tema domaceho nasilia naozaj silna. Nicole uzasna! Uz sa tesim na druhu seriu s Meryl Streep, aj ked trosku pochybujem, ze bude taka excelentna ako prva...Je to serial skor pre zeny a to kazdeho veku. Uz chapem, ze aj take velke hviezdy sli do toho a vlastne to same rozbehli a produkovali...Urcite odporucam, tych 7 hodin ubehne ako voda....88% za prvu seriu. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. sérieSedmilhářky jsou naprosto excelentní americká vztahovka se špičkovým hollywoodským obsazením, netradiční kompozicí scénáře a hlavně šokujícím koncem. Příběh se sice rozvíjí velmi pomalu a je to spíše taková pocitová záležitost, ale když s touhle partou bizarních postaviček vydržíte až do konce, dostane se vám úctyhodný nervy drásající závěr, který vyrazí dech. Je sice s podivem, že se tento seriál dočká druhé řady, protože jako uzavřená záležitost sám o sobě s přehledem funguje. Ke shrnutí řeknu jen, že první řada byla bezkonkurenční svými nádhernými exteriéry i luxusními interiéry, které doplňovaly výrazné osobnosti každé z postav. Prostě příběhově vás to nepustí, protože Sedmilhářky nabízejí vztahové orgie, které byste jen těžko chtěli zažít. Už vyhlížím druhou řadu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromně dlouho jsem nenarazil na televizní počin, co by mě tak pohltil. Kdekdo by řekl, že se jedná o projekt spíše pro ženské publikum, pro známost a především sympatie úhlavních hrdinek jsem si Big Little Lies ovšem ihned zamiloval. A vedle krásně ironické Reese, stále svůdné Nicole a z Divergence konečně vymaněné Shailene jsem se mohl kochat i úžasným výkonem Adama Scotta a Alexandra Skarsgaarda. Sedmilhářky jsou chodícím důkazem toho, že minisérie vládnou současnému seriálovému světu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fenomenální "chorobopis" 5 (hlavně tedy 3) dobře zaopatřených žen - matek při bližším pohledu tříští skořápku jejich zdánlivě harmonických manželství a odhaluje předivo vztahů a "velkých malých lží" uvnitř i mezi. Dokonalá filmařina - režie a souznění herců nás tou přehradou emocí protáhnou s nimi. Kriminální rámec jedné vraždy je retrospektivně odkloněn odhadem na 18. kolej, komentáře "milých" a vždy usměvavých sousedů však dotvářejí luxusní maloměstský kolorit nekonečné přetvářky a pomluv. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní vztahové drama se skvěle napsanými ženskými charaktery, navíc mj. v podání mých oblíbenkyň Reese a Nicole. Je vidět, že režie je konzistentní a narozdíl od většiny dnešních seriálů ji má na starosti jeden člověk, navíc velmi zkušený Jean-Marc Vallée. Kvalitativně se tak drží poměrně konstantní linie s vygradováním v posledním dílu série. Nudných pasáží je naprosté minimum, na druhou stranu je tu málo kulervoucích momentů (nepočítaje poslední díl). Pěkné 4 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátko-jarní HBO událost, která mě celých 7 týdnů kovala k obrazovce...jenže závěrečný díl jen potvrdil to, co všem detektivkám-znalým divákům už tak v půlce muselo být dávno jasné. Minitelenovela, která hodně těží z toho, že ji mělo pod palcem HBO. a ta i prostě umí držet svůj tv standart. Je to k nevíře. Dávám za 4, ale jsem mírně zklamaný. Až takhle vysoko si tahle kabelovka posadila laťku. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

měla jsem možnost vidět serii na dvd uceleně .Klasická americká tvorba Hodně rozruchu pro nic.Zpovykaní haranti  a jejich vynervované matky -zelené vdovy. ()

Reklama

Reklama