Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (44)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. sérieSedmilhářky jsou naprosto excelentní americká vztahovka se špičkovým hollywoodským obsazením, netradiční kompozicí scénáře a hlavně šokujícím koncem. Příběh se sice rozvíjí velmi pomalu a je to spíše taková pocitová záležitost, ale když s touhle partou bizarních postaviček vydržíte až do konce, dostane se vám úctyhodný nervy drásající závěr, který vyrazí dech. Je sice s podivem, že se tento seriál dočká druhé řady, protože jako uzavřená záležitost sám o sobě s přehledem funguje. Ke shrnutí řeknu jen, že první řada byla bezkonkurenční svými nádhernými exteriéry i luxusními interiéry, které doplňovaly výrazné osobnosti každé z postav. Prostě příběhově vás to nepustí, protože Sedmilhářky nabízejí vztahové orgie, které byste jen těžko chtěli zažít. Už vyhlížím druhou řadu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fenomenální "chorobopis" 5 (hlavně tedy 3) dobře zaopatřených žen - matek při bližším pohledu tříští skořápku jejich zdánlivě harmonických manželství a odhaluje předivo vztahů a "velkých malých lží" uvnitř i mezi. Dokonalá filmařina - režie a souznění herců nás tou přehradou emocí protáhnou s nimi. Kriminální rámec jedné vraždy je retrospektivně odkloněn odhadem na 18. kolej, komentáře "milých" a vždy usměvavých sousedů však dotvářejí luxusní maloměstský kolorit nekonečné přetvářky a pomluv. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečná atmosféra, skvěle zvolená forma, herecké výkony na jedničku, promyšlený rytmus, přesný střih, fajn soundtrack, sarkasmus na každém kroku. Cit pro peprné dialogy zkušeného scénáristického veterána Davida E. Kelleyho (Ally McBeal) byly od začátku velkým příslibem, že si udržíme standard po celou sérii. Neřízená střela Madeline (Reese Witherspoon), která strká nos, kam si zamane, šedá myška a depresemi sžíraná samoživitelka Jane (Shailene Woodley), která se do téhle vyšší třídy amerického maloměsta jaksi nehodí, pochybující i rozvážná Celeste (Nicole Kidman), která žije ve zvláštním manželství, úzkostlivá hysterka Renata (Laura Dern), jejíž dcerka se měla stát obětí násilí ve škole, a chápající Bonnie (Zoë Kravitz), která by rozhodně neměla dávat rady k loupání brambor. Pětice žen řeší své konflikty s muži, bývalými partnery, dětmi a především mezi sebou navzájem, protože všechny jsou individuality a nechtějí být vláčené životem. Generalizuje se, vynášejí se soudy ještě před tím, než se něco vůbec stane, a všem našim hrdinkám se jejich životy pomalu vymykají z rukou. Divák ví víc než postavy, přesto tvůrci umně tají trumfy, je tak zajímavé a vtipné sledovat, jak na různé momenty reagují lidé, kteří nebyli přímými svědky té či oné situace a jen se o ní doslechli. Kompaktní a satirický pohled na zazobané postavičky s kostlivci ve skříních. Herecké nominace na Zlaté glóby absolutně zasloužené. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Výborná hra s očekáváním nadhozeným v úvodní scéně, těsně po neupřesněném fatálním incidentu. Zpětné rozmotávání klubíčka vztahů matek, otců a dětí v Monterey - jednom z těch na povrchu korektních, vespod brutálních, boháčských Stepfordů 21. století - ovšem člověka chytne samo o sobě a nepustí až do finále. Inteligentní, poťouchlé, návykové, a to jak díky skvělému scénáři, tak díky skvělým představitelkám ústředních rolí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem zprůměroval hodnocení po sedmi epizodách, dosáhla u mě první série čtyřhvězdičkového výsledku, což bych po shlédnutí pilotního dílu netipoval ani omylem. Po počáteční nejistotě se děj příběhu velmi pěkně a zajímavě rozvíjel, tvůrci mě stále detailněji seznamovali se všemi hlavními postavami, takže jsem na konci musel uznat, že jsem se až nečekaně dobře bavil a výsledné čtyři hvězdičky jsou za mě hodně silné. 4*+ ()

Galerie (98)

Zajímavosti (2)

  • HBO si původně objednalo 8 epizod v rámci první série, ale když k nim David E. Kelley psal scénář, uvědomil si, že 7 epizod bude dostačujících a dohodl se s HBO. (oli009)
  • Tato epizoda měla celosvětovou premiéru 7. února 2017 v Los Angeles v TCL Chinese Theater. (Varan)

Reklama

Reklama