Reklama

Reklama

Sedmilhářky - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2019, 5 h 33 min (Minutáž: 44–54 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Režie:

Andrea Arnold

Předloha:

Liane Moriarty (kniha)

Scénář:

David E. Kelley

Kamera:

Jim Frohna

Hudba:

Sam Williams

Hrají:

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Meryl Streep, Iain Armitage, Darby Camp, Merrin Dungey, Ivy George (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Seriál Sedmilhářky, v jehož hlavních rolích excelují Reese Witherspoonová, Nicole Kidmanová, Shailene Woodleyová, Laura Dernová, Zoë Kravitzová a Meryl Streepová, se vrací na HBO se svou druhou řadou. Na první pohled se v poklidném přímořském městečku Monterey v Kalifornii nic nezměnilo. Matky jsou nadále bezmezně milující, otcové podporující, děti rozkošné a domy stejně honosné. Ovšem po událostech na benefiční akci základní školy už nic není jako dřív. Městečko se vzpamatovává z šoku a členky "montereyské pětky" - Madeline, Celeste, Jane, Renata a Bonnie – se společnými silami snaží dát své rozpadlé životy znovu dohromady. Nová série zkoumá zhoubnost lží, odolnost přátelství, křehkost manželství a samozřejmě také krutou daň rodičovství. Vztahy se budou rozpadat, důvěra vezme za své a objeví se nové šrámy nejen na těle, ale i na duši. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva roky jsem se druhé řady bál. Evidentně naprosto zbytečně. Andrea Arnold s lehkostí dosahuje kvalit předchozí řady a dává ještě více prostoru nejtalentovanějším seriálovému obsazení za poslední dobu. Skvěle vystavěný dramatický rozjezd , kterému až tak neublížila absence šablony "kdo umřel" z minulé řady a hlavně skvělý rozvoj a dokreslení vedlejších postav - Bonnie a Renata. Herecky excelují fakt všichni, ale show pro mě opět ukradla Nicole Kidman spolu ze záporačkou Meryl. Více nenávidění hodnou postavu, aby člověk pohledal. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02 - Dvakrát do stejné řeky nevkročíš. První řada Sedmilhářek mě přišla krásně uzavřená, a svým způsobem jsem nepotřeboval a ani nechtěl další nadstavbu. Tak, nějak jsem cítil, že to není potřeba a seriálu to spíše uškodí. A teď po konci druhé řady jsem rád, že mohu říci, že jsem se spletl. Druhá řada Sedmilhářek je velmi povedená a krásně se jí povedlo navázat na první, a hezky a celkem přirozeně jí rozšířit o další rozměr. Tvůrci parádně pracují s postavy, s atmosférou a taky příběhem, který vychází ze zvratů z minulé série. Navíc se, už tak k nabušenému hereckému obsazení přidala skvělá Meryl Streep, jenž si krade desítky scén pro sebe. Druhá řada má skvělé tempo a poslední epizody umí tnout do živého. Ze začátku je to správně pomalejší, a buduje se atmosféra, aby to pak v následujících dílech parádně gradovalo, k zajímavému finále. Po herecké stránce je to skvělá práce od každé herečky, a trochu zamrzí, že žádný z herců, nemá tak dobře napsanou postavu. Druhá série Sedmilhářek mě sedla a bavila mě, a já budu herečkám držet palce, aby za své výkony získaly co nejvíce cen. 8,5-9/10 ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada mi sedla víc než série úvodní. V té se mi vyloženě líbil vlastně jen díl poslední a tak mě potěšilo, že v obdobném duchu jsem si dnes užila všechny nové díly. Ideální na letní volný den, když jsem sama doma. Meryl byla abnormálně odporná, vlastně ji snad nepamatuji hnusnější, ta svou rozbalila ve velkém stylu, ale Laura Dern byla na pálce nejvíc. Celkově to holky pojaly dobře, takže za mě spokojenost. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve 2. sérii se připojila Meryl Streep, její postava posloužila jako zrcadlo minulých událostí a vrcholná soudnička potvrdila, že sledujeme klasickou práci Davida E. Kelleye. Kelley je skutečně na tom soudnictví závislý, pamatujete na Advokáty, Ally McBealovou nebo na Kauzy z Bostonu? Však Kelley udělal soudničku i z Wonder Woman v roce 2011... Ale nebylo to tak špatné. Napětí by se dalo krájet, sympatie k hlavním hrdinkám se ještě více upevnily. Jen si určitě nemyslím, že případná 3. série by přinesla cokoli nového. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klobouk dolů, jak si tvůrci poradili s pokračováním. Čekal jsem sled událostí z posledního dílu, a i když to tam vlastně je, není to zdaleka to nejdůležitější. Teď se do popředí dostávají vztahy po události, tolik pošramocené a spletité. A potom hlavně Meryl Streepová, kvůli které se tuhle druhou sérii určitě vyplatí sledovat, což lze s určitostí říct skoro o všech hlavních hrdinkách, (Kindman, Dern) které dávají tomuhle rýže ženskému seriálu s několika málo mužskými statisty v pozadí ten nezaměnitelný lesk a šmrnc. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (1)

  • Česká herečka Alena Doláková se účastnila konkurzu na roli servírky do druhé série. Nebyla ale vybrána. (hansel97)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama