Reklama

Reklama

Sedmilhářky - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 5 h 33 min (Minutáž: 44–54 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Režie:

Andrea Arnold

Předloha:

Liane Moriarty (kniha)

Scénář:

David E. Kelley

Kamera:

Jim Frohna

Hudba:

Sam Williams

Hrají:

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Meryl Streep, Iain Armitage, Darby Camp, Merrin Dungey, Ivy George (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Seriál Sedmilhářky, v jehož hlavních rolích excelují Reese Witherspoonová, Nicole Kidmanová, Shailene Woodleyová, Laura Dernová, Zoë Kravitzová a Meryl Streepová, se vrací na HBO se svou druhou řadou. Na první pohled se v poklidném přímořském městečku Monterey v Kalifornii nic nezměnilo. Matky jsou nadále bezmezně milující, otcové podporující, děti rozkošné a domy stejně honosné. Ovšem po událostech na benefiční akci základní školy už nic není jako dřív. Městečko se vzpamatovává z šoku a členky "montereyské pětky" - Madeline, Celeste, Jane, Renata a Bonnie – se společnými silami snaží dát své rozpadlé životy znovu dohromady. Nová série zkoumá zhoubnost lží, odolnost přátelství, křehkost manželství a samozřejmě také krutou daň rodičovství. Vztahy se budou rozpadat, důvěra vezme za své a objeví se nové šrámy nejen na těle, ale i na duši. (HBO Europe)

(více)

Recenze (81)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve 2. sérii se připojila Meryl Streep, její postava posloužila jako zrcadlo minulých událostí a vrcholná soudnička potvrdila, že sledujeme klasickou práci Davida E. Kelleye. Kelley je skutečně na tom soudnictví závislý, pamatujete na Advokáty, Ally McBealovou nebo na Kauzy z Bostonu? Však Kelley udělal soudničku i z Wonder Woman v roce 2011... Ale nebylo to tak špatné. Napětí by se dalo krájet, sympatie k hlavním hrdinkám se ještě více upevnily. Jen si určitě nemyslím, že případná 3. série by přinesla cokoli nového. ()

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Dal jsem dva díly a balím to. To je keců, až to bolí. Nehodnotím, ale slovíčka tu na zanechávám, aby mě nenpadlo někdy v budoucnu kvůli Resee tuhle splašku ještě pustit. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„CHCI VĚDĚT, CO SE TÉ NOCI STALO…“ /// Montereyská pětka řeší další problémy. Manželská krize, soud o opatrovnictví, bankrot, vyrovnání se znásilněním, se zabitím… Navíc je tady Perryho matka a prudí a prudí… Série plná ženskejch problémů (jakože je to víc pro ně), plus ten s mrtvým Perrym, do čehož furt reje Meryl Streep. Otravná je Celesta, později i Meryl a vlastně většina z těch bab je zralá na přesdržku. Vím, takovej je život, ale proto s nikým takovým nežiju a ty jejich osudy na tak dlouhým prostoru mě neberou. Začne mě to bavit až ke konci šestýho dílu. Tam je to rozumný drama. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Tíží tě svědomí (a je jedno co jsi provedla!). 2.) Tchýně mi jde po dětech. 3.) Thx za titule “need4seed“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Finále, jak se patří. Zatímco první řada (10/10) jela na zdrcující emocionální odhalení v závěru, ve druhé se skoro až perverzně protahují jednotlivé linky dál (Meryl jako milá babička klukovi, který je produktem znásilnění spáchaného jejím synem, je hodně velký WTF), na druhou stranu tak máme šanci sledovat, jak se postavy pod tíhou té hlavní lži lámou a ven začínají prosakovat i věci, o kterých bychom se jinak nikdy nedozvěděli (tady exceluje pro změnu zase Reese). Svým způsobem je to zábavnější, přitom je jasné, že ačkoliv se nová režisérka snažila přinést do seriálu něco nového, výsledný produkt prošel značným editem producentů v čele s Kelleym, takže to vypadá a tváří se úplně stejně jako první série. Po stránce emocí mě druhá tolik nesejmula, na druhou stranu je to tak skvělá tečka, že by mi asi bylo líto, kdyby nikdy nevznikla. Další pokračování už ale vážně netřeba. P. S. Nicole v soudní síni fenomenální. Miluju ji. A kam se hrabe proces z Černobylu. 8/10 ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapeně koukám, že si pro jednou můžu ušetřit vlastní analýzu. Víceméně (sic!) bych se pokoušela zformulovat tutéž kombinaci základního zklamání a dílčích okouzlení, jak je tu vypsal uživatel Spiker01, samozřejmě až na tu jeho ryze soukromou zášť vůči Meryl Streep, kterou nesdílím. ***** Dál už jen několik dílčích poznámek. K tomu podrazu, který Kelley s Valléem ušili na režisérku, když se na ni domluvili, ve finále jí ve správnou chvíli sebrali dohled nad konečnou podobou série a všechno si to přestříhali, předělali a zprodukovali podle svých představ a proti dohodě, už jsem vyplakala do Deníčku. Po shlédnutí dvojky musím říct, že stejně vnímám proti jedničce citelný rozdíl v režii, kameře, střihu, sekvencování i celkové výstavbě mindfucků a struktury příběhu, a Andreu Arnold tam zároveň necítím - a na škodu je obojí. Nevyšla jim ani ryba, ani rak. Buď si to měli chlapi natočit zase sami, až na to najdou ve své honbě za vyděláváním čas, nebo to nechat v rukou jí tak, jak to slíbili. Ale je zřejmě pořád ještě v řádu mužského světa, který filmovému průmyslu vládne, že k tomu ve skutečnosti neměli odvahu, chtěli jenom pořádně vydělat a dosáhli toho i násilím na autorce a podvodem na divácích. Je příjemnou ironií, že i druhá série přitom názorně předvádí, že i na ně dojde a jednou se nějaká nerespektovaná obětavá ženská nasere a vezme na ně a jejich hračky a lži pomyslnou baseballku jako Laura Dern a všechno jim to rozmydlí. Dost by mě zajímalo, jestli je tohle vyústění dvojky u nich projevem takové sebeironie, nebo takové bohorovně ješitné samolibosti. Těžko rozhodnout. ***** PS: Meryl Streep tu manipulativní mrchu skrývající se za starostlivou tchýni a zablokovanou, zdeptanou matku (že její postava nebyla ani jedno, myslím jasně dokazuje scéna, kdy svému právníkovi chladně a zamyšleně vysvětluje, že v té soudní při o svěření dětí do péče je jí úplně jedno, že se s tak špinavým přístupem definitivně připraví o případnou lásku obou dětí - že je chce dostat za každou cenu, nějaká láska je jí ukradená) zahrála tak přesvědčivě, až jsem se s hrdinkami propadala do stavů naprosté bezmoci a v duchu žehnala světu, že v reálném světě stojí Meryl Streep na světlé straně síly, protože kdyby ne, tak s námi se všemi byl neodvratně už dávno ámen. ;) *~ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv jsem před dvěma lety u první sezóny básnil o tom, jak bych se do městečka Monterey rád vrátil, tak když se tak stalo to vnímám tak, a jak tak koukám po ohlasech budu v menšině, že zbytečnější epilog k prvnímu dobrodružství už jsem dostat nemohl. Na rozdíl od minula, tedy typického slowburneru, který všem uškvařil hlavy v posledním díle, se tentokrát pořád něco už od začátku. Linky celé montereyské pětky jsou pečlivě vykalkulovány, každá z nich řeší nějakou obrovskou životní indispozici, až mi to přišlo přehnané a neuvěřitelné, že se najednou všechno sype jako domeček z karet. U finále jsem jsem si dokonce říkal, co se to sakra děje, kde je krucinál to doznění z finále předchozího...a zabrala na to až poslední scéna. I přesto, že mě tentokrát příběh extra neohromil, pořád jsem se poměrně dobře bavil, i když si nemohl pomoci a tentokrát je o úroveň až dvě slabší. Vlivem matematiky nakonec 4 hvězdy, ale bylo to těsné. Svůj díl na tom nese i nejikoničtější posila druhé série, nesmrtelná Meryl Streep, jež ovšem bytostně nesnáším a je mi jasné, že si vlivem té masy obdivovatelů uzme ty nejprestižnější ceny. PS : Vliv změny na postu režiséra (Andrea Arnold) skutečně nebyl znát. Posléze vylezlo na světlo, že byla režisérka po dotočení odejita a finální střih měl na triku dvorní režisér HBO Jean-Marc Vallée. Ať už tak či tak, obě sezóny jsou si stylem vyprávění rovné jako vejce vejci, rozdíl je pouze v kvalitě příběhu..Trojku už prosím ne. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečná atmosféra, skvěle zvolená forma, herecké výkony na jedničku, promyšlený rytmus, přesný střih, fajn soundtrack, sarkasmus na každém kroku, cit pro peprné dialogy. To vše zdobilo první sérii. Druhou už jen něco. Bohužel. Jsme zpátky, připomínáme si detaily neuvěřitelně komplexní předchozí řady, doléhají na nás události z posledního dílu první série, což se dá chápat, ovšem onoho ohlížení zpět je až moc. Samozřejmě hlavní pozornost směřuje k posile Meryl Streep, coby časované bombě po mrtvém násilnickém synkovi. Chce odpovědi a pro naši pětici zasvěcených může být nebezpečnější než samotní vyšetřovatelé. Právě ona má plán, ostatní postavy ovšem tak nějak přešlapují na místě: Madeline chybovala a v nové partnerské rovnici si nevěří (kde jsou ty její jízlivé slovní přestřelky z první série?), Renata nechce nebýt bohatá (její hysterické výjevy jsou na oba palce nahoru), Jane se jen těžko otevírá nové známosti, Bonnie se s ohledem na události z první série psychicky hroutí a posedává u lůžka nemocné matky (ke které jsme si nevytvořili pražádný vztah) a Celeste (Nicole Kidman tradičně skvělá) bojuje o syny s tchýní. Režisérka Andrea Arnold (došla si už pro tři Ceny poroty na festivalu v Cannes) dokáže emoce vtlačit do uvěřitelných mezí, udrží v divákovi při každé příležitosti jemné napětí a potvrzuje, že patří k tomu nejzajímavějšímu, co mohou Britové z ženských autorek nabídnout. Tak jako Jean-Marc Vallée ve svém vyprávění nemoralizuje, jednání hrdinů nehodnotí a snaží se zůstat vcelku objektivní, neboť se snaží měřit oběma stranám stejně. Jenže.. Zůstaly skvělé herečky, které ovšem nemají moc co hrát. Na první sérii to dle mého vůbec nemá. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle se navázalo na konec jedničky, (ne)oblíbené postavy jsou zpátky v plné parádě, a děj nepůsobí nuceně. Příběhově není nic vycucané z prstu, logika nedostává na frak. Pokud tedy nepočítám finální epizodu, kde se vyhrabávají kostlivci ze skříně asi stejně ležérně, jako když vám jinak kvalitní detektivka na jejím konci představí úhlavního vraha, kterým byl po celou dobu nevlastní bratr vyšetřujícího policisty, a jehož měli všichni za mrtvého - ale v šokujícím finále si poprvé za x hodin svých pět minut odehraje, a nerozlousknutelný případ je náhle vyřešen. Mno... což vážně nesnáším. Takže až na tenhle tvůrčí fail se naštěstí Sedmilhářky zase povedly, a jsou plné hořkosladkých psychologických (ne)pravd o lásce, vztazích, přátelství, manželství a rodičovství. To celé natočené tak drze, že je holt nelze nemilovat. Bude vás mrazit, budete se smát, budete fandit a nenávidět... a bude to zábava. Nepoznal bych rozdíl oproti minulé sezóně (viz. P.S.), takže za mě dobrý. P.S. Z bohužel neslavné HBO aférky o dvorní režisérce a dodatečně opětovně osloveném Valléem bude internet ještě dlouho živ. Může nás to mrzet, můžeme to nechápat, ale druhá řada teď prostě vypadá tak, jak vypadá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria Big Little Lies bola pre mňa príjemným prekvapením v tom zmysle, že som nečakal, že prekoná tú prvú. Tá ma síce bavila, ale asi som pred jej pozeraním očakával od projektu niečo odlišné a nedokázal som jej ako celku dať plný počet. Zato druhá séria pôsobí vyzretejšie, herečky zrástli tak so svojimi postavami, až sa bojím o ich psychické zdravie a dej graduje k pefrektnému finále. Postava Meryl Streep je dokonalým osviežením, pridáva sem napätie, konflikt a zároveň budete nad ňou a (nielen) vďaka nej aj nad ostatnými postavami hlboko premýšľať. Áno, je to seriál najmä pre ženské publikum, ale natoľko vyzretý, že strčí do kapsy všetkú červenú knižnicu sveta a musí baviť aj všetkých nezabednených chlapov. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klobouk dolů, jak si tvůrci poradili s pokračováním. Čekal jsem sled událostí z posledního dílu, a i když to tam vlastně je, není to zdaleka to nejdůležitější. Teď se do popředí dostávají vztahy po události, tolik pošramocené a spletité. A potom hlavně Meryl Streepová, kvůli které se tuhle druhou sérii určitě vyplatí sledovat, což lze s určitostí říct skoro o všech hlavních hrdinkách, (Kindman, Dern) které dávají tomuhle rýže ženskému seriálu s několika málo mužskými statisty v pozadí ten nezaměnitelný lesk a šmrnc. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Tak to byl s prominutím pořádný shit. Aneb když vám dojde předloha a HBO zachutnala vůně peněz. Ocenit můžu tak akorát šílenou Lauru Dern a klasicky bezchybnou Meryl. 7 dílů absolutně o ničem. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria "Big Little Lies" skvele pokračuje tam, kde sme skončili. Nie je to zbytočné pokračovanie. Naopak. Ukazuje to, že klamstvá dokážu vnútri narobiť poriadnu paseku a všetky ženy sú tým zasiahnuté. Okrem toho počas týchto siedmich dielov každá prejde svojimi skúškami, ktoré bude musieť podstúpiť. Podľa mňa najsilnejšie to mala asi Bonnie. Ale ani ostatné nebudú obídené ťažkými skúškami. A povedzme si pravdu, Celeste tu bude mať veľmi ťažkú chvíľu, kde bude musieť bojovať proti svojej svokre, ktorú skvele stvárnila Meryl Streep. A tá s tým svojim večným kľudom je niekedy absolútne desivá. Príbeh Madeline sa podľa mňa tiež ubral správnym smerom. A jej manželstvo tu prejde veľmi ťažkou skúškou. A jej manžel Ed musí sám zistiť, či je ochotný ešte v tomto vzťahu pokračovať alebo nie. A Renata bude musieť prejsť svojim vlastným osobným bankrotom, kvôli svojmu vlastnému manželovi. Mimochodom, toto bude mať asi najlepšiu dohru v celej sérii. Ale okey, aj dohra príbehu Madeline a Eda bola super. A čo sa Jane týka, tá snáď konečne bude môcť spoznať muža, ktorý ju urobí šťastnou. Deti sú v tejto sérii trošku viac bokom než v minulej sérii, no nevadí mi to. Najviac sa venujeme asi synom Celeste. Najmä keď mama musí bojovať o to, aby jej ich svokra nevzala do svojej starostlivosti. Celkovo poviem, že skvelá séria s dobrými postavami a najmä pôsobí ako solídne pokračovanie tejto série. Ak ste mali radi prvú sériu, určite oceníte aj druhú. Hodnotenie: A ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada mi sedla víc než série úvodní. V té se mi vyloženě líbil vlastně jen díl poslední a tak mě potěšilo, že v obdobném duchu jsem si dnes užila všechny nové díly. Ideální na letní volný den, když jsem sama doma. Meryl byla abnormálně odporná, vlastně ji snad nepamatuji hnusnější, ta svou rozbalila ve velkém stylu, ale Laura Dern byla na pálce nejvíc. Celkově to holky pojaly dobře, takže za mě spokojenost. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva roky jsem se druhé řady bál. Evidentně naprosto zbytečně. Andrea Arnold s lehkostí dosahuje kvalit předchozí řady a dává ještě více prostoru nejtalentovanějším seriálovému obsazení za poslední dobu. Skvěle vystavěný dramatický rozjezd , kterému až tak neublížila absence šablony "kdo umřel" z minulé řady a hlavně skvělý rozvoj a dokreslení vedlejších postav - Bonnie a Renata. Herecky excelují fakt všichni, ale show pro mě opět ukradla Nicole Kidman spolu ze záporačkou Meryl. Více nenávidění hodnou postavu, aby člověk pohledal. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem jednou napsal, že jsem měl z druhé sezóny silné obavy, a i když to v některých epizodách citelně zaskřípalo, ve výsledku jsem byl příjemně překvapen. V příběhu se objevily dvě nové postavy, zatímco Elizabeth Howard sloužila podle mého názoru jen k natahování děje, Mary Louise Wright se tvůrcům a Meryl Streep opravdu povedla. Úžasně protivná osoba se rty sevřenými jako rektum heterosexuála v gay baru, tahle figura se fakt povedla, poznal jsem to podle toho, že jsem chvílemi uvažoval o tom, jak by mě potěšilo, kdyby ji potkala nějaká smrtelná nehoda. Druhá řada byla proti první sérii o něco málo slabší, ale díky výborné atmosféře si ty čtyři kousky zasloužila. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále sa snažím dať emócie trošku dokopy. Nikdy by som si nepomyslel, že ma takýto typ seriálu tak chytí. Ťažko sa mi píše o tom prečo si to pozrieť. Pre mňa to nemalo žiadnu chybu. Minimálne nie takú, aby som na ňu vyslovene ukázal. Druhá séria sa nesie v trošku inom duchu, ako tá prvá. Čo je ale obrovskou kvalitou celej série je, že prehlbuje nevypovedané. Dáva scény a rozhodnutia z prvej série do logických súvislostí. A to je veľké plus. Na prvý pohľad banalita, ktorá sa dala vyriešiť bez celej tej drámy, má odrazu hlbší kontext. Ten sa odvďačí pozornému divákovi veľmi silnými poslednými epizódami, kedy nastáva ten povestný skok viery a kedy pokánie môže byť( ale aj nemusí) novým začiatkom. Katarzia sa v mojom prípade dostavila. Finále viac než uspokojivé. Potešila by ma ešte tretia séria ( mám rád tie postavy), ale aj keby to celé skončilo takto, nemohlo to dopadnúť lepšie. Herecký koncert všetkých zúčastnených. 2.séria 100% ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku nastavovaná jednička, ale atmosféru si to zachovalo. Čekala jsem sice trochu spletitější a důmyslnější scénář, což se nestalo ani omylem - a některé dějové linky šly zbytečně do ztracena, nebo byly až vyloženě podivné (například vztah Bonnie a její matky), ale on už ten samotný boj o svěření do péče o ty dva ďábelské andílky, byl vlastně nosný a dějotvorný sám o sobě. A Meryl Streep tam vystřihla takovou ježibabu, že mě bude chodit strašit ještě asi dlouho... ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama