Reklama

Reklama

Sedmilhářky

(seriál)
  • USA Big Little Lies (více)
Trailer 1
USA, (2017–2019), 11 h 48 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Předloha:

Liane Moriarty (kniha)

Scénář:

David E. Kelley

Hudba:

Sam Williams

Hrají:

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Parker Croft, James Tupper, Sarah Baker (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Minisérie Sedmilhářky je adaptací stejnojmenné knižní předlohy australské spisovatelky Liane Moriartyové, která obsadila první místo prestižního žebříčku bestsellerů New York Times. Temné komediální drama, v němž několik předních hollywoodských hvězd podává mimořádné herecké výkony, se odehrává v kalifornském městečku Monterey a začíná podezřelou vraždou na benefiční akci základní školy. Přestože totožnost oběti i pachatele zpočátku zůstává záhadou, vše nasvědčuje tomu, že v pozadí zločinu stála rivalita a tajemství obklopující trojici matek – Madeline (Reese Witherspoon), extrovertní a živelnou ženu v domácnosti, která v srdci chová zášť vůči exmanželově nové mladší ženě Bonnie (Zoe Kravitz), instruktorce jógy se zenovým přístupem k životu; dále Madelininu nejlepší kamarádku Celeste (Nicole Kidman), bývalou právničku žijící ve zdánlivě dokonalém manželství s mladším mužem (Alexander Skarsgård); a Jane (Shailene Woodley), svobodnou matku s temnou minulostí, kterou Madeline a Celeste vezmou pod svá ochranná křídla. Děj příběhu je prokládaný scénami z výslechové místnosti, v níž ostatní rodiče a školní zaměstnanci vypráví zákulisní drby o spojenectvích a rivalitách mezi místními obyvateli, především pak o Madeline a její úhlavní nepřítelkyni, vlivné a úspěšné pracující matce Renatě Kleinové (Laura Dern). V průběhu sedmi napínavých, černě humorných epizod vychází najevo, jaké tajemství každá z žen skrývá, a postupně se dostáváme až k oné osudné noci. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (330)

Miseet 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, jo a jo!!! První dva díly pro mě byly takové nezaživné, ale když jsem se dokopala kouknout na ten třetí, najednou jsem se octla na konci sedmé epizody, ani nevím jak, a co se kolem mě dělo. Mistrovsky zahrané role, ještě aby ne, obsazení nemohlo být lepší. Příběh který nám odkrývá lži, které se odehrávají ve městě i v jednotlivých rodinách, i mezi odlišnými rodinami navzájem. Život hlavních hrdinek se zdá být na první pohled dokonalý.. krásný dům, manžel, děti, peníze, co víc si přát, že? Jenže, to nemusí být až tak dokonalé jak se to může na první pohled zdát. Příběh nám odhaluje, co se může dít za zavřenými dveřmi každé rodiny a psychologicky působí na diváky, nebo aspoň na mě. Jediné co mohu říct, je to, že toho potřebuju prostě víc a víc! Geniální.. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO2 HD - Ženy sobě! Tímto heslem se určitě dá vystihnout tento netradiční seriál. Po celou dobu se to sice obešlo bez velkých zvratů a nervy-drásajícího napětí, ale mělo to v sobě skrytý jiný druh síly a atraktivity, díky které se divákova pozornost dařila udržet. Herecké obsazení na jedničku, hlavní ženská čtyřka super, stejně tak Alexander Skarsgård, který se na tyhle role násilníků a despotů perfektně hodí (viz film Strašáci). Za mě velká spokojenost a děkuji HBO, že jsem měl možnost to vidět velmi rychle po premiéře s českým dabingem. Jsem zvědav, jak se hodnocení vyvine. Momentálně hodnotilo 2088 uživatelů a seriál si připisuje 154. místo mezi nejlepšími filmy a 86% k tomu. Za mě 80%. // (28.8.2017) Po opětovném shlédnutí dvou posledních dílů, zvedám hodnocení. Finále je téměř strhující a celkově je seriál fakt super. 90% (with J.) ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* ach jo, to je trapné, že zase musím chválit HBO, ale zaslouží si to. Ze začátku to nevypadalo nijak zajímavě, hlavní postavy byly vesměs nesympatické uječené manželky a maminy, které spřádali mezi sebou intriky a nepochopitelné prostřihy komentující průběh událostí, které mě rozptylovali od děje. Tohle všechno jsem musel překousnout, ale po dalších dílech mi to vadilo čím dál míň a byl jsem zvědavý jak se to vyvine, když už od začátku vím, že se tam stala vražda. Za sebe musím říct, že to stálo za to a minimálně si 4 hvězdičky tato minisérie zaslouží a doporučuji dále. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„BĚHEM TĚCH DNÍ PŘED SEZNAMOVACÍM PLESEM SE ZDÁLO, ŽE SE CHCE VÍC A VÍC LIDÍ NAVZÁJEM ZABÍT.…“ /// Místo, kde je měřítkem kariéra a peníze. A základem rodina. Ale HLAVNĚ ženský, který chtějí válčit! Hodně dramatický, ukecaný, hodně postav a od 2.dílu super. Zdi luxusních baráků ukrejvaj ošklivý tajemství, který vyústí ve vraždu. Kdo je oběť. A kdo vrah? Každá má důvod někoho zabít. Navíc je tady ta šikana malý holčičky… nabízelo by se, že to bude seriál pro ženský. Na rozdíl od Příběhu služebnice bych řekl, že není. Tohle není umělý… tohle je život! Nejen žen, ale i mužů. Všichni totiž (občas) děláme špatný věci… Asi pro ty starší… nebo spíš dospělý, co ve vztazích a s děckama něco zažili. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsala Liane Moriarty, neznám. 2.) Stará říká, že lidi nad 40 by se neměli mazlit. 3.) Z děcka mi v 1. třídě udělali monstrum. 4.) Přemejšlím, co by tak mohlo spojit naše manželky… 5.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice se mi líbí představa uzavřené minisérie městečka Monterey, ale po dokoukání celou dobu přemýšlím o tom, že bych se do toho světa strašně rád vrátil. Jean-Marc Vallée, jehož poslední tři filmy nejsou špatné, ovšem spíše zapadly, jde nyní po vzoru Caryho Fukunagy a servíruje nám mrazivé drama, které až do posledního dílu skrývá své trumfy, aby se následně vytasilo s rozuzlením, které tu minimálně od první řady True Detective nebylo. Big Little Lies sice tak velkou díru do světa neudělalo, ale kvalitativně bych se to porovnávat nezdráhal. Vždyť už hlavní čtveřice v podstatě oscarových sedmilhářek je obrovské eso v rukávu nezklamávajících borců z HBO a jelikož se o bestsellerový námět bojovalo s Netflixem, tak bylo předem jasné, že budou mít i co hrát a po letech nám vytřou zrak. Což se jim také povedlo. Ba co více, celé obsazení je prostě neskutečné. Adam Scott, o kterém jsem si po Walteru Mittym utvořil názor, že je naprosto zbytečný herec, mě nakonec překvapil ze všech nejvíce a to už vůbec nezmiňuji všechny charaktery pod 18 let, jelikož byli všichni bez výjimky úžasní (minimálně Amabelle a Abigail chci hned vidět v dalším projektu) a jejich rozbor by vydal na celý článek. Nuže, začátek byl pomalejší, ale v dalších epizodách jsem se nenudil ani minutu. Takřka totéž platí i pro druhou sezónu, ačkoliv tam ten bodík ubrat musím...9/10 ()

Galerie (289)

Zajímavosti (26)

  • V knižní předloze je Perry Wright (Alexander Skarsgård), manžel Celesty, popsán jako fyzicky podobný Tomu Cruisovi (konkrétně v originále na str. 81 takto: „Women always took to Perry. It was that Tom Cruise, white-toothed smile and the way he gave them his full attention“). Zajímavostí je, že představitelka Celesty, Nicole Kidman, byla vdaná za Toma Cruise více než 10 let. (oli009)
  • Nicole Kidman utrpěla mnoho modřin při natáčení násilných scén. Chtěla, aby trápení a boj Celesty byly autentické a uveřitelné, a proto řekla svému kolegovi Alexanderu Skarsgårdovi, aby ji přiliš nešetřil. (oli009)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Drama v pozadí úspěšných Sedmilhářek

Drama v pozadí úspěšných Sedmilhářek

13.07.2019

Kabelovka HBO našla v seriálové adaptaci Sedmilhářek od autorky Liane Moriarty nečekaný hit. A to až do takové míry, že po úspěchu na Emmy přemluvila spisovatelku, aby vymyslela pokračování. Hlavní… (více)

Reklama

Reklama