Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (755)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chvíľami skvelý stand up, kde sa snaží pobaviť najmä Harbour a prihrávačom mu je Pugh, chvíľami generický Marvel a výsledok nemôže byť iný, než síce sympatický, ale rozpačitý. Akoby Black Widow nakrúcali minimálne dvaja režiséri a proste len ďalší dôkaz, že ako DC, tak ani Marvel nedokážu nakrútiť poriadny origin svojich ženských hrdiniek. Oceňujem snahu vyjadriť sa aj k feminizmu, pretože táto téma je podaná celkom "metaforicky" zaujímavo, určite nejde o takú prvoplánovú žlč voči mužom ako napríklad v Charlieho anjeloch. Finále bude asi lepšie si vychutnať v 3D a premýšľam, že kvôli tomu navštívim kino ešte raz. Možno ale prídem len na tú záverečnú polhodinku. Btw prečo sa film nevolá Red Room? ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Marvel ako sterilné direct-to-dvd akčné béčko z roku 2004. Hej, to tu ešte nebolo. Počas prvej polhodiny som v kine reálne zaspával. V podstate tu nie je nič hodné zmienky, azda okrem záverečnej asi trojminútovej akcie vo vzduchu, dobrého prízvuku v ruštine oboch ústredných sestier a skvelej Florence Pugh (ktorá tu ako jediná niečo hrá, lebo Scarlett Johansson scenáristi napísali len nudnú melancholickú pózu, David Harbour hrá Slavoja Žižeka a Rachel Weisz má tu viac menej nudné cameo). Tvári sa to strašne vážne, ten občasný humor totálne nefunguje, slovné výmeny sú kŕčovité a príbeh je strašne priehľadný. Pritom námet o spojení fiktívnej rodiny, z ktorej sa stáva reálna rodina, je parádny. Lenže ujal sa toho Marvel autopilot. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Black Widow je nakonec překvapivě výborná. Jedná se o fakt stylovou akčňárnu s velkým důrazem na interakci mezi postavami, často v rodinném stylu. Úplný začátek je dojemný a poměrně agresivně útočí na city. Pak trochu zpomalí a tady jsem se začal bát, protože jsem si nebyl jistý, co s těmi docela divnými postavami mají v plánu... Brzy se ale začnou spojovat a tvořit tu svou dysfunkční rodinku, a v tu chvíli začne být film plný jejich vtipné interakce. Black Widow je takový mix cool akce, dobrých bizarních postav a sem tam něčeho poměrně drsného. Taskmaster je poměrně na nic (škoda, komiksovou verzi, která je úplně jiná, mám rád), ale finální konfrontace s hlavním padouchem v pozadí je vynikající. Dobrá práce. (8/10) ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

V podstatě někdy v době, kdy nejzvrhlejší kurvil dětského vkusu všech dob, Dyznyho kokotporát, zamával čtyřmi miliardami před nejzvrhlejším strůjcem nočních polucí přitroublých dyslektiků všech dob, Mrvelem, a uzavřeli sňatek z hrabivosti a dogmatismu, přestaly být homixové adaptace slaboduchou, avšak, s vypnutým indikátorem přiblblých kokotin a žužlaným palcem v hubě, jakž takž snesitelnou zábavou. Dyzny pomalu ale jistě přetransformoval svou nejnovější akvizici na Marxvel, a téměř všechny vzniklé produkty posledních pár let se pod heslem „Jebat scénář, jebat děj, hlavně za každou cenu šířit neobolševickou propagandu jakože děsivě diskriminovaných vybraných privilegovaných menšin (dříve „lidová fronta“) a vyplachovat nastupující degeneraci Z („Závisláků“) ke kolektivní debilitě tolik kýženého unifikovaného (a jednoduše ovladatelného i pasitelného) spotřebitele zítřka ve Sdružených černoduhových a papohlavních barvách Benettonu násilně nucené kulturní identity. Docela by mě zajímalo, jak moc se teď obrací známý rasista a vyhlášený bezdůkazní honák komunistů Walt v těch šesti stopách pod zemí. Zřejmě ale leží klidně, značka přežila, metody zůstaly, jen se kapku přepólovalo ideologické spektrum. Ale zlo, jako za Studené války, přichází stále z Ruska i během Teplé války. Docela samice Ironmana! A tak tu máme další bestiálně nudný, trapný a zcela nezáživný, ovšem řádně patomentorský zvratek #Scarletttoo o bezskrupulózním psychickém týrání a ovládání slaboduchých vagín, co se nepovoleně vzdálily od plotny, Rejem Einschweinem a Davčou Epschweinem. Zvratek, jehož děj se dá naprosto přesně shrnout takto: trapná bitka se zamindrákovaným zdivočelým toustovačem Olinou – 15 minut, povrchní retardované lkaní nad smutně dysfunkční rodinou sester Pičichvostových – 1 hodina, povrchní skučení nemrdaných feministek nad odpornými šovinisty, týrači a seksuálními predátory – 1 hodina, trapná bitka se zamindrákovaným toustovačem Olinou, vyhlazení odporných šovinistů, týračů a seksuálních predátorů, velké BUM jejich prohnilého doupěte, katarze, světu mír a lepší zítřky pro všechny lidi a ženy světa – 15 minut. A takový to mohl být strhující a drsný špionážní napínač! To by jej ale nesměl zaštítit (slovní základ „zachcat“) bolševický manipulátor, napsat submisivní aportovač tenisáků a režírovat militantní lesba s jezdeckým bitchíkem v ruce. S tímhle už opravdu běžte do piče, soudruzi! ()

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. Příslib tvůrců o dalším Winter Soldierovi nenaplněn. Jakoukoliv snahu o přízemnější a kontaktnější souboje sráží naprosto příšerný střih (tempo je díky epileptickému editu celkově v první polovině dost mimo) a paleta přepálené akce se dostává i do naprosto obyčejných potyček... kde tyhle úlety nemají co pohledávat. Vážně je takový problém natočit honičku na motorkách či v autě bez digi výbuchů, umělých nárazů a desítky kotrmelců? Působí to komicky. Z postav z masa a kostí se stávají nesmrtelní terminátoři, kteří se nezapotí, neunaví a snesou cokoliv. Naštěstí tu máme alespoň parádní pasáž v Rusku a především komornější úvod, který předvádí to nejlepší ze zemitějšího Marvelu - velká škoda, že se to neudrželo po delší dobu stopáže. Hodně to táhnou postavy a prvek "rodiny"... což bych vůbec nečekal a casting se v tomhle bodě povedl na jedničku (David Harbour vládne! Florence pak s přehledem prodává svou dívčí neotesanost a nevykalkulovaný půvab) - opět tu však nastává klasický Marvel problém se záporákem, který je ZASE naprosto zaměnitelný a nepochopitelně nevyužitý. A přitom je Taskmaster v komiksech tak parádní materiál. Velká škoda. Dohromady nejde o žádný průšvih. Snaha ale mohla být opravdu o něco větší. Fajn rozlučka... ale kdyby nebyla... asi by to příliš nevadilo. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Počas prenasledovacej scény v Budapešti, keď sa Natasha (Scarlett Johansson) pokúša ukradnúť minivan, ďalšia vdova vyskočí von z čelného skla. O pár záberov neskôr je čelné sklo úplne neporušené. (Pat.Ko)
  • Ve filmu vidíme Alexeje Šostakova (David Harbour), který vystupoval pod jménem Red Guardian, sovětský ekvivalent Kapitána Ameriky. Ten debutoval roku 1967 v komiksu „The Avengers #43“ od Roy Thomas a John Buscema. Těchto Rudých strážců byla v komiksové historii celá řada a až na vyjímky (Tania Belinsky byla mutant) se jednalo o lidi bez super-schopností, ale výborně vycvičené od KGB. Vždy se jednalo o skvělé atlety na olympijské úrovni, piloty a znali bojová umění. Podobně jako u Kapitána Ameriky všichni používali štít, ale měli i zbraně. Alexej a Tania používali hurlingovou zbraň, disk s přezkou na opasek, který se při vržení vracel zpět kvůli magnetismu. Čtvrtý Red Guardian, Josef Petkus, používal meč a šestý v pořadí, Anton, zase využíval kybernetickou technologii, která zvyšovala fyzickou sílu. Nejnovější Red Guardian (sedmý), Nikolaj Krylenko, měl technologii, která ho chránila před elektromagnetickou a kinetickou energii a zároveň tyto síly mohl vést přes svůj štít z vibrania. Mezi další strážce patří Aleksey Lebedev, který byl představen až v roce 1991 v „Namor, The Sub-Mariner Annual #1“, ale v Marvel Universe byl úplně první (původní) Red Guardian. Pátým byl Krassno Granitsky, jehož jméno si Ed Brubaker výpůjčil z Bondovky „From Russia, with Love“ od Ian Fleming. (3T)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama