Reklama

Reklama

Recenze (8)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po prebudení sa v sanitke Ben zisťuje, že oslepol. Prekvapí ho, že sa v blízkosti nenachádza žiadny medik a posnaží sa dostať von a zistiť, čo sa deje. V rovnakom čase sa do práce chystá miestna policajtka Mara (Liv Collins). Na obe osoby čaká prekvapivé zistenie o tom, že vonku vypukla apokalypsa a obyvatelia v okolí ich mestečka sa začínajú meniť na krvilačné beštie. Obe postavy majú svoje bremená a budú sa musieť spojiť, aby útokom nakazených mohli odolať. - Nedávno mi prišla správa od nejakého tupca, ktorý mi napísal, že dostanem ban, pretože môžem vidieť horory, ktoré videl zatial len režisér. Vtedy som sa len pousmial a predstavil som si, aké by to bolo. To som ešte nevedel, že prejde pár dní, a presne toto sa mi stane. Deadsight som mal totiž možnosť vidieť pár hodín po dokončení. No asi idem napísať vedeniu, aby ma zablokovali, aspoň bude pokoj od mojich siahodlhých výplodov. Režisér ma zaujal už svojím predchádzajúcim hororom The Hexecutioners, ktorý mal velmi originálnu tému. Zombie téma Deadsight príliš originálna nie je, ale jej spracovanie rozhodne áno. A to vďaka tomu, že hlavné charaktery v tomto filme nie sú nútené bojovať len s nakazenými, ale aj so svojimi komplikáciami, čiže stratou zraku na mužskej strane a s pokročilým štádiom tehotenstva na ženskej strane. A toto už mi dosť originálne teda prišlo. Naviac je tu vynikajúci scenár, pretože v úplne každej scéne prebieha niečo, čo posúva dej ďalej a nie je tu ani jedna vyložene slabšia pasáž, čomu pomáha aj ideálna stopáž. V celom filme sa objaví okolo dvadsať nemŕtvych, z toho niektorí viackrát, čo je na horor s nízkym rozpočtom uspokojivé číslo, a naviac majú pekne spracované masky, takže sa je na čo pozerať. Ponurú atmosféru filmu pomáha budovať príjemná hudba, nepriaznivé prírodné podmienky a zručná robota s filtrami, takže jediné, čo mi tu fakt chýbalo, bolo poriadne gore, ktorého sa tu divák velmi nedočká. Inak si ale ani nedokážem vybaviť, kedy som videl nejaký indie horor zo subžánru Zombie, ktorý by ma dokázal výraznejšie zaujať, takže u mňa si Deadsight zaslúži velmi silné štyri hviezdičky a niekedy si ho určite zopakujem. + Ry Barrett + herečka z The Hexecutioners ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že to stálo asi tak dva dolary, to není vůbec špatné. Jasně, člověk tu musí přistoupit na spoustu do očí bijících nesmyslů, přičemž na prvním místě je asi hlavní hrdina chovající se v jednu chvíli jako regulérní slepec a v té druhé přepne do daredevilovského módu. Mě osobně navíc štve, když se v jednom filmu potkají zombie-mátohy a zombie-sprinteři. Ale tady se to dalo přežít. Film tak nějak šlape v relativně slušném tempu, dvojice hlavních hrdinů není nesympatická a masky jsou vzhledem k rozpočtu celkem fajn. Viděl jsem tu mnohem větší srajdy s mnohem lepším hodnocením. V rámci mezí příjemné překvápko. 60% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V krátké době druhá scénáristická blamáž, která se nám snaží namluvit, že je poměrně snadné se v cizí krajině/v cizích domech pohybovat poslepu (Bird Box). Není, zkuste si to. Náš hrdina sice naštěstí aspoň neřídí auto, ale zato se úspěšně brání atakům krvelačných zombií. Ale pominu-li tuhle (dost podstatnou) dějovou slabinu, jedná se o vcelku povedené levné poloamatérské postapo s mou veleoblíbenou tématikou. Komorně zpracovaná zápletka s nevidomcem a těhotnou policajtkou je vcelku koukatelná a udrží diváka v jakéms takéms napětí po celý čas. A stopáž je tak akorát. Na vyšší hodnocení by ale příběh nesměl obsahovat i jiné debility než bystrozraké slepce - třeba moment, ve kterém chlápek nechá sekeru (svou jedinou zbraň) zaseknutou ve dřevě a potácí se pryč, nebo když rýčem mlátí úplně na opačnou stranu než se na zemi metr od něho hlasitě svíjí a řve zombie, když předtím zvládl poslepu ujít kdoví kolik mil a zabydlet se v neznámém domě. Ale pak zase dokáže trefit zombieho "náhodou" přímo do palice. No vyznej se v tom. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Deadsight je kanadsky horor,ktory mohol urcite dosiahnut vyssie mety,ale nestalo sa tak,je tu vela situacii,pri ktorych si poviete,ze to nemyslia vazne,mne ten slepy mnohokrat pripadal,ze videl lepsie ako ta policajtka,ten herec to nezahral prave najlepsie,nedockate sa ani gore efektov,niektore sceny su zbytocne natahovane,atmosfera a napatie je tu ake take,aj hudobny doprovod usiel,ale to je asi tak vsetko,slabsi odvar zombie zanru...:-) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Začneme pozitivy je to lepší než Patients of saint a tady pozitiva rovnou končí. Slepý chlap se probudí v místě zombie apokalypsy kde běhá cca 20 zombie (na zbytek nezbyl rozpočet nebo nenašly komparzisty) a snaží se přežít po cestě narazí na těhotnou policajtku, která je totálně neschopná , ale sledem událostí na konci přežije (připsat do žánru sci-fi nebo fantasy prosím). 2 hvězdy za tu tlustou zombie policajtku a ty headshoty na konci jinak zde není co chválit. P.s. kolik měly těch nábojů do brokovnice mluvil o 4 z toho 2 vystřelila ta ženská do té zombie policajtky 2 vystřelil ten chlápek na konci do těch zombie další vystřelil do té poslední zombie a ještě na konci měl jeden náboj pro sebe nejspíše kde to teda nabral?. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama