Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak Jason mě konečně začíná majinko zajímat,konečně má masku,opět ale vraždí unyle a nudně.Geniální dialogy a logické chování postav mě dokonale baví ( ve scénách,kde by nemělo : ) a řvu smíchem když holka drtí dodávku na mostě co se hroutí,místo toho aby utekla před vrahem,který byl postřelen,probodnut,zapálen,oběšen a má tempo důchodce po vydatné dávce fazolí.Baví mě fanoušci Jasona....opravdu moc.Hold já neumim ocenit vrozenou demenci ténhle břečky a tu příšernou hudbu,když v mé hlavěš je jedničkou vysoce inteligentní stroj na zabíjení v bílé masce,který za zvuků geniální hudby a ledově chladných reakcí nakopává tuhle arci parodii do prdele ze předu a to i v jeho slabších dílech. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Miner se poučil z chyb, kterých ve druhém díle nasekal jako malý školák, a jeho jedinou slabinou se tak v tomto filmu stává neovládnutí tempa (rozvleklý úvod, natahovaný závěr). Jason konečně nasadil brankářskou masku a taky konečně naplňuje legendy, jimiž je opředen. Vražedné momentky jsou efektní, ba přímo výstavní (harpuna), ale lajna scénáře předepsala kill list v předvídatelném balení, což nakonec (společně s otravným epilogem) nutí zadržet barometr hodnocení na střízlivější cifře, než je absolut. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Na začiatku tu máme zábery z dvojky potom sa dej presunie na teenegerov, ktorý sa rozhodli že pôjdu na farmu u krištálového jazera a so sebou vezú aj dvoch hyppíkou. Cestou ich bude varovať bezdomovec, že to jazero je prekliate ale nepočúvnu ho a tak sa zomelú vraždy ktoré im pripraví Jason. Brutálna scénka sa mi páčila jedna, keď Jason vystrelil šíp dievčaťu du oka 80 percent. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý je už tretím a jedným z najlepších dielov celej série. Má dosť dobrý príbeh o skupinke teenagerov, ktorí sa pricestujú zabávať na chatu otca jednej zo skupinky, ale netušia, že v okolí sa nachádza aj Jason, ktorý prežil vyčistenie druhého tábora a ukrýva sa v ich stodole. Spracovanie sa mi páči, síce si na tú hlavnú akciu treba opäť počkať, ale tempo je svižné, dej aj napriek stereotypu zápletok pomerne dobre podaný, poteší aj viacero zaujímavých vedľajších prvkov, obzvlášť skupina motorkárov alebo spomienky na stretnutie s Jasonom a záverečná polhodina je už opäť taká, aká aj má byť. A zaujme aj viacero odkazov na oba predchádzajúce diely. Krvavých scén je opäť len priemerné množstvo, ale sú na tom dobre. Za väčšinu filmu sa nájdu len dva útoky po dve vraždy, takže nič výnimočné, ale nový spôsob točenia vrážd priniesol nové možnosti, ktoré sú tu dobre využité a tak je väčšina vrážd dobre natočená a sú aj správne krvavé. A najlepšia je samozrejme záverečná polhodina klasicky rozdelená na dve fázy, v prvej sa vyvraždí takmer celé osadenstvo, zaujme hlavne scéna s harpúnou alebo preseknutie pomedzi nohy a druhá už naháňačka vraha s poslednou preživšou, ktorá je tu výborná, správa sa až prekvapivo racionálne, takže vždy poteší spôsob, akým sa dostane z problému. A celkom tu funguje aj napätie, obzvlášť v záverečnej fázi. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, síce ho netvoria nejaké známe tváre, ale hlavná hrdinka je správne sympatická a nesklamú ani vedľajšie postavy, ktorým sa tu na rozdiel od väčšiny podobných filmov aj dá fandiť. A konečne sa už dá pochváliť aj Jason, ktorý je tu ten správny zabijak, síce väčšinu času mu kamera zaberá len nohy, ale keď sa už dostane k maske, tak si vie získať sympatie svojho druhu. Réžia a technická stránka sú vo svojej kategórii výrazne nad priemerom. Prakticky jediné, čo sa tu dá skutočne vytknúť je ten stereotyp, stále je to takmer to isté, ale vo svojej kategórii je to určite vydarený film a jeden z najlepších dielov celej série. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 73%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pořád ta stejná písnička, těžko uvěřit, že někoho může bavit úplně to samé napotřetí. A to je ještě několik dalších pokračování... Jestli jsem měl po chabé dvojce ještě chuť na trojku, tak teď už se mi chce s touto chaboučkou vyvražďovací sérií nadobro skoncovat. Film je blbý, nudný, některé scény hrozně trapné a nemyslím po technické stránce, ta je na tu dobu zmáknutá vcelku dobře, ale v chování postav. V té době to lidi možná žrali, teď už to působí spíš divně než hororově. Já osobně si dám radši nějakou novodobější vyvražďovačku. 40% ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Film bol zakázaný v Nórsku (v rokoch 1983 – 2003). (Paldiny)
  • V původním scénáři se postava Ricka (Paul Kratka) jmenovala Derek. Jméno Rick bylo použito proto, že mělo o jednu slabiku méně a lépe se křičelo. (Stocki)
  • Film byl původně uveden do kin ve 3D formátu. (Stocki)

Reklama

Reklama