Reklama

Reklama

The Ones Below

Trailer 1

Obsahy(1)

Do domu Kate (Clémence Poésy) a Justina (Stephen Campbell Moore) Pollardovcov sa nasťahujú noví nájomníci – Jon (David Morrissey) so svojou tehotnou a krásnou ženou Theresou (Laura Birn). Obaja sa o dieťa pokúšali už niekoľko rokov, až sa na nich šťastie konečne usmialo. Keďže Kate je už v osemnástom týždni, obe ženy sa ihneď spriatelia a dohodnú spoločnú večeru. Počas nej sa však stane strašná nehoda a séria nešťastných okolností vedie k niečomu naozaj hroznému. Po tomto incidente sa život v dome začne postupne meniť v oboch domácnostiach... (sochoking)

(více)

Recenze (19)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Brilantně vystavěné komorní drama, které ale bohužel sráží až moc přímočaře nalajnovaná linie příběhu, ze které máte dojem, jakoby Vás režisér "vedl za ručičku" až k finálnímu rozuzlení. Až na tento detail se však jedná o velmi povedenou tísnivou jednohubku, která udělá slušný dojem, přičemž Vás zanechá ve stavu ostražitosti před právě přistěhovanými sousedy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mi do baráku nastěhoval Guvernér, beru těhotnou ženu a zdrhám, co mi síly stačí. To by přece nemohlo dopadnout dobře, no ne? Hezky natočený, slušně odehraný, leč bohužel příliš jasně nalajnovaný thriller. Zhlédnout se dá, ale nic na zapamatování. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Každá pitka má v mobilu kameru a foťák. Vidím něco divného, tak to snad natočím jako důkaz! Konec se dal předpokládat, je to spíše slabší drama. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

No, depka zaručená, obzvlášť pre ľudí, ktorí už nejaké to dieťa majú, ale zároveň ešte pamätajú na tie úvodné radosti / starosti. Pomalý, napínavý a vcelku ZNEPOKOJIVÝ chiller, ktorý je síce po väčšinu času strašne predvídateľný, ale napriek tomu si divák až do konca nie je úplne istý, ako sa to celé uzavrie. Ináč pekne natočené, uveriteľne odohraté a nepríjemne realistické. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Presne nalinajkované, okaté, neuveriteľne predvídateľné, AVŠAK ... všetko v rámci medzí vzhľadom k postupne nastoleným situáciám bez problémov pre diváka stráviteľné. Herecké výkony taktiež solídne, tak načo sa zbytočne sťažovať ... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Ones Below" je skutočne jeden veľmi pomalý a plíživý thriller, ktorý asi nie je pre ľudí, ktorí radi idú rýchlo do silných momentov, no pre ostatných to bude podľa mňa veľmi dobré pozeranie. Clémence Poésy sa po Harrym Potterovi dostala do trošku inej dimenzie a musím povedať, že to funguje veľmi dobre. Je to hrané veľmi jemne a človek neustále háda čo sa bude diať a ako to bude pokračovať. Ale napriek všetkému je asi pravda, že miestami to vie byť trošku nudné a trošku predpokladateľné. A preto záver asi nejako moc neprekvapí. Nechápte ma zle, je to veľmi dobre spracované a rozuzlenie je vskutku skvelé. Ale súčasne stále vieme, že niečo sa stane a všetko to dáva zmysel. Mohol to byť aj výlet do hlavy našej hlavnej hrdinky, ale všetkému čo videla som veril a dávalo to zmysel. Niektorí ľudia sú proste opatrní a vedia čo správne robiť a v tomto to film zvláda. Podľa mňa "The Ones Below" veľmi dobrým thrillerom s dobrými momentami, no po jednej vete z úst Teresy budete niektoré veci očakávať. A samozrejme prídu. Ale rozhodne je to zaujímavé sa k tým momentom dostať. Takže osobne film odporúčam vidieť aspoň raz. Možno aj dvakrát. Hodnotenie: B+ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice jasně nalajnované bez většího překvapení, ale díky rozumné stopáži plyne děj příjemným tempem, takže nedává větší prostor pro hluchá místa. O co se film může opřít především, jsou výborní herci, ačkoliv postava Clémence Poésy byla na můj vkus až moc uťáplé psycho. Ale dalo se to přežít. Při konečném hodnocení tak záleželo, jaký ze dvou předpokládaných konců Farr zvolí a z mého pohledu vybral ten lepší, takže za mě je to taková hrana nadprůměru a lepšího průměru. 65% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Dvě těhotné ženy, dva manželské páry, které bydlí v jednom domě. Při sbližování dojde k tragické nehodě a jedna s žen potratí. Už předtím jsou náznaky, že jeden pár není úplně v pohodě a rozehrává se tak zajímavé peklíčko. Psychologická rozebíračka a intriky se rozehrávají svižně, ale bohužel je děj od začátku příliš předvidatelný. Celé to směřuje k jasně nalajnovanému konci a žádných zvratů, šoků se ve filmu nedočkáme. Celkově thriller, který rozhodně neurazí......6/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nepřímé spoilery! Ta předvídatelnost je tu taková dvousečná. Na jednu stranu divák prakticky od začátku tuší, co přijde a kam to celé směřuje, ale tím, že je držen po celou dobu v nejistotě a neví, zda se domněnky potvrdí, je to vlastně docela napínavé. Zároveň je tato předvídatelnost určitým prvkem, který buduje fest dusivou atmosféru něčeho, co má nevyhnutelně přijít. Přesto, moc mě to neohromilo a spíše preferuji scénáře, které mě dokáží nějak překvapit. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když se může zdát námět celkem klasický a finále není až tak neočekávané, jak se nám tvůrci snaží prezentovat, ale přesto je to znepokojivé téma, které váš přiměje se při sledování trochu otřásat, protože tohle je něco, co ten strach zasévá rovnou do vašeho podvědomí. Jen dívat se na to je nepříjemné, ale pro film je to dobře, protože je o to silnějším zážitkem. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Chválím rozuzlení tohoto snímku, avšak toho klišé bylo moc (foťák, dětský pokoj, pomatená manželka, cosi se na poslední chvíli podělá...). Navíc film je utahaný, k čemuž se přidává i neinvenční hudba, z velké části dokonce vyrabovaná už nevím ze kterého gialla. Vůbec celé to zapáchalo retrem, chyběly tomu emoce a všechny postavy byly jako v transu. 60% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Britský Polanski David Farr mě s The Ones Below zaujal nejvíce asi po vizuální stránce. Příběhově je tento snímek spíše o pocitech, děj se nijak zvlášť nerozvíjí, jede se přesně podle stanoveného plánu až do vygradovaného konce. Režisér si vybral téma děti, rodičovství, závist, a tím i (ne)příjemně brnká na divákovi nervy. Chválím dobrý casting, oslnila mě Clémence se svým úžasným britským přízvukem. Jediné zklamání byla asi nepříliš šokantní pointa, mohla být udělaná ještě znepokojivěji a hlavně nečekaně. Protože tohle musel uhádnout snad každý. Jako takové méně náročné Rosemary's Baby je to koukatelná záležitost. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Super oddychovka. Ženské umí být fakt střelené, jak jde o děcka. Tady se ukazuje, jak hezké divadlo lze vytvořit o čtyřech lidech a jednom bytě. Nula nula náklady za rekvizity efekty apod., ještě vybrat lepší herce a je z toho biják hnedka na Oscara. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Hodně vlažné skoro celou stopaz.. Ani scénka s pádem na schodech to nezmění... Pak už jen čekání co se z toho vyklube.. hodnocení je hlavně za ten závěr.. konkrétně posledních 10 min filmu 45% ()

wick 

všechny recenze uživatele

Pokud hledáte nějaký napínavý realistický thriller...na večer, kdy nemáte co dělat, pak zkuste tento. ()

Ayax odpad!

všechny recenze uživatele

Ťahá sa to.. Absolútne fádne... Celé minúty prosím, nech sa to s tým zaščancom kua niekam pohne, nech ho aspoň unesú... Celé zle... Škoda že hodnotenie hovno tu nie je ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Po delší době kvalitní thriller, který za něco stojí. 2 těhule z nichž jedné se něco stane (druhé na konci taky) a jejich manželé, kteří bydlí vedle sebe. Na druhou stranu některé věci jsou nedořešené dávat ženské co příjde o děcko (ještě mou vinou) své dítě na hlídání mě moc dobrý nápad nepříjde. Lepších 60 procent P.s. nikde tam není řečeno a ani naznačeno, že je guvernér (pokud si to teda dobře pamatuji) je jen řečeno, že vydělal moc peněz (stačí mu dělat jen na 20 procent) a nemusí pracovat jako ostatní a to, že je z Německa z něj guvernéra nedělá ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Slušně působící thriller o dvou párech očekávajících tu nejradostnější událost. Ovšem té jedné dvojici nebude dopřáno. A jelikož se z nich vyklubou docela slušní psychopati je o zápletku postaráno. Hlavním důvodem, že jsem se film rozhodl zhlédnout byla Clémence Poésy. Nebyl jsem zklamán. ()

Reklama

Reklama