Reklama

Reklama

Bob Lazar: Oblast 51 a létající talíře

  • USA Bob Lazar: Area 51 & Flying Saucers
Trailer

Obsahy(1)

Bob Lazar kdysi vynesl informace o Oblasti 51. Teď je zpátky a vypráví, s jakou mimozemskou technologií pracoval a jak se ho vláda snažila umlčet. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se chtěl podívat po dost dlouhé době na nějaký serióznější dokument o UFO a mimozemšťanech a nakonec jsem dostal něco, co nebylo pořádné ani o jednom. Jako jo, mluví se tam o tom, ale opakuje to ty stejně informace pořád dokola a většinu času je to o osobě Boba Lazara, ohledně kterého to taky opakuje pořád to samé dokola. A do toho všeho je to v takové zvláštní formě, která mi nesedla. Veškeré informace tu navíc nejsou nijak podložené, prostě je jen na nás jestli jim budeme věřit nebo ne - což je celkem vtipné ve srovnání s tím, jak se na začátku filmu mluví o tom, jak několik let usilovně zjišťovali a dle něčeho i potvrdili pravdivost tvrzení Boba Lazara... Nicméně, nehledě na to, jak moc bych mu věřil nebo ne, dobrý dokument to prostě není v žádném případě. A to pseudofilozofování to taky dost pokazilo. Slabé 2* ()

fifox 

všechny recenze uživatele

Příběh Boba Lazara je bez ohledu na to, jestli mu věříte, nebo ne, fascinující. Důvěryhodněji působícího člověka byste asi těžko hledali - má vzdělání, odbornost, na mnoho svých tvrzení dokonce i důkazy. A přece je zatěžko přijmout jeho příběh jako pravdu. Znamenalo by to totiž úplné přepólování našeho humanocentrického vědomí, kterým si rámujeme základní myšlenky o nás, našich životech jako jedince i celé společnosti. Pro přijmutí takových tvrzení je ale třeba více důkazů, neunáhlovat se, byť vstříc natolik racionálnímu a logicky koherentnímu projevu... Co ale filmu sráží vaz, je prakticky všechno, co není statická kamera na Boba Lazara. Jeremy Corbell z toho udělal trochu psychedelickou frašku plnou konstruovaného napětí, jehož se snaží docílit hovory s novinářem Georgem Knappem, který Lazarův příběh před třiceti lety "objevil", a který to vypráví jak kdyby uváděl epizodu Věřte, nevěřte. Plno zajímavých informací je tam navíc pouze nakousnuto a pak bez jediného komentáře překročeno. Trnovou korunu dokumentu nasazuje narace Mickeyho Rourka, z jehož projevu bylo patrné, že polovinu těch slov vyslovil v životě poprvé. Není divu, byla to výrazová slátanina, která akorát nepříjemně ohýbala gravitaci kolem jádra filmu. Pokud vás zajímá příběh Boba Lazara, koukněte raději na epizodu #1315 podcastu Joe Rogana. ()

Reklama

dan4815 

všechny recenze uživatele

Konspi"s"rační teorie nemusím, a tento rádoby dokument mě v tom utvrdil. Hned na úvod bych podotkl, že výplň v podobě recitálu oduševnělých sraček sesbíraných z profilů teenek,je zbytečná. Ten zbytek, kde Lazar mluví, je už o něco lepší. Na druhou stranu neodhaluje nic neznámého. Lazar mě nedokázal přesvědčit, neřekl nic o svém vzdělání, neřekl nic moc konkrétního o tom, co ve své profesi v Area 51 viděl, ani se nevyjadřoval odborně. Pustím-li si přednášku nějakého fyzika nebo inženýra - má nějakou sadu slov a styl vyjadřování. I když vědec chce situaci zlehčit pro posluchače, stejně v tom většinou cítím nějakou odbornost... a co Bob? Kromě toho, že si hraje s ohňostrojem a prohlašuje se za bývalého kamaráda malého Alliena, nepůsobí jako vědec. Umí dobře vystupovat, je přesvědčivý... ale to asi proto, že sám uvěřil svým lžím. Proč by lhal? Aby se zviditelnil? Aby zviditelnil své raketové experimenty na jízdních kolech nebo autech? Kdo ví, dokument vám v tomto tápání příliš nepomůže. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Jsou lháři, kteří lžou kvůli zisku, jako třeba Ron l. Hubbard a také jsou mezi námi lháři tzv. Patologičtí a to je Bob Lazar. Určitě jste všichni někoho takového v životě potkali. Asi se chtějí dělat zajímavějšími, ale při tom nechtějí nic získat, prostě je jen baví si vymýšlet a nemohou si pomoci. Prosím, koukněte se na whistleblowery a leakry, kteří opravdu něco vynesli, jak dopadli (Gary Webb a sebevražda dvěma ranami do hlavy, Snowden atd.) K dokumentu. Chcanka. Příšerný všechno. Kamera, střih .... No prostě to stojí za hovno. Obsahově se stále omílají 3 argumenty: čtečka rukou, prvek 115 a existence oblasti 51. Přijde mi zbytečné je tady rozporovat, jejich pozadí lze lehce dohledat, doporučuji hledat Bob Lazar RacionalWiki. ()

wesker 

všechny recenze uživatele

Pro konspirátory téma jak bič. Natočeno takovým zvláštním občas nezáživným stylem. Ovšem pokud se člověk zamyslí nad tím,že ten člověk by mohl mluvit pravdu,tak mám husí kůži z toho co je možná veřejnosti a vědecké obci zatajováno. Těžko soudit , bez jediného důkazu,veškerá svědectví stojí a padají na tvrzení jediného člověka. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama