Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor, ktorý považujem za najlepší diel tejto slávnej série. Má vydarený príbeh, ktorý úplne ignoruje tri predchádzajúce filmy a nadväzuje na dvojku. Laurie, sestra Michaela Myersa, ktorá prežila vražedné vyčíňanie svojho brata si zmenila meno a už založila rodinu a získala dobrú prácu riaditeľky na strednej škole, ale s osudnou nocou sa ani po dvadsiatich rokoch nikdy nezmierila a stále ju trápia nočné mory. No Michael sa vrátil, aby dokončil to, čo začal. Spracovanie síce mohlo byť aj o niečo lepšie, ale aj tak som s ním spokojný. Vytknúť môžem jedine to, že to hlavné sa začne až v poslednej dvadsaťminútovke, čo je škoda, ale film je zaujímavý po celý čas. Po slušnom úvode sa pred spomínaným záverom prakticky nič hororové neobjaví, ale dejovo je to aj tak zaujímavé a pre fanúšika série sa je rozhodne na čo pozerať. Atmosféra je dosť slušná, asi najlepšia z celej série a spokojný som aj s napätím. A čo sa týka samotných scén s Michaelom Myersom, tak zabitých je dosť málo, čo trochu sklame, ale zase je to uveriteľnejšie a krvi je decentné množstvo, s ničím sa nepreháňa, no aj tak ma scény s ním veľmi bavili, je tu viacero výborných momentov a minimálne celá záverečná časť v škole je výborná. Herecké obsadenie je dosť dobré, v hlavnej úlohe opäť Jamie Lee Curtis, zaujmú mladý Josh Hartnett a LL Cool J, ale celkovo herecké obsadenie je tu v rámci žánru skvelo vybrané, rozhodne najlepšie z celej série. Aj Michael Myers pôsobí najlepšie tiež práve tu. A nesklame ani typická výborná hudba. Som fanúšik postavy Michaela Myersa a tak ma viac alebo menej bavia všetky diely s ním, ale tento diel má najlepší dej aj postavy a tak ho mám celkovo z celej série najradšej. Objektívna kvalira filmu- 69%, film sa páči mne na 74%. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Za mě tedy po jedničce druhý nejlepší Halloween. Návrat Jamie Lee Curtis je zde stěžejní a poměrně slušné a áčkové obsazení vedlejších rolí dělá z tohoto pokračování vcelku výraznou podívanou. Zkušený hororový režisér Steve Miner ví, jak natočit solidní slasher, a tak přináší velmi zábavnou podívanou důstojnou dvacetiletému výročí prvního filmu. Fandům halloweenské série určitě doporučuji. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Konečně k Halloweenu pustili někoho zkušeného,kdo umí točit horory a pozvdedl povzdechávající sérii trochu na předešlou úroveň. Ten,který stvořil Jasona Voorheese a vdechl mu život,oživil Michaela. Hudební průměr,nikdo nepřekoná Carpentera,není tu hromada mrtvol,aby to zabralo čas,Michael má opět svoji mimuku a dobře sedící masku,která nevypadá k smíchu. Jedná se o velmi důstojný návrat vraždicí legendy,možná,že je škoda,že předchozí díly ignoruje,tak jako nevím jestli i já je mám ignorovat. Trojku nepočítám,čtyřka padá,pětkaje pro mě dobrá a šestka je mrtvá. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Siedmy Halloween: H20, ignoruje predošlé tri diely (4,5,6) a nadväzuje na diel druhý (1981). Laurie s tvárou Jamie Lee Curtis je späť a Michael Myers, ktorý sa vracia po 20 rokoch tiež. Musím povedať, že tento diel je celkom fajn. Veľké plus je to, že tento diel je skutočne krátky a tak sa tu zbytočne nič nenaťahuje. Taktiež v iných dieloch mi prišli vedľajšie postavy nudné a mal som ich chuť zabiť, no tu mi to prišlo celkom v pohode a taký mladý Josh Harnett alebo LL Cool J mi vôbec nevadili. Veľké plus je určite postava Laurie, ktorá bola dobre napísaná, prostredie školy ponúklo miesto pre naháňačky, či schovávačky, ktoré Michael tak obľubuje. Aj vraždy mi prišli dosť štýlovo natočené. Hudba tiež potešila, no najviac ma dostal záver, ktorý ponúkol asi najlepšie finále zo všetkých Halloweenov. 75 % - 4* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb jak tehdy sedmnáctiletý Joseph Gordon-Levitt skončil s hokejovou bruslí v obličeji. Bledá tvář bez emocí je zpátky, hlubší smysl to nemá, prostě jen producenti chtěli vymlátit z diváků další prachy na vstupném. A zaobalili to tím, že máme dvacáté výročí. Bob a Harvey Weinsteinovi se vykašlali na všechny epizody po té druhé a do popředí vrátili Jamie Lee Curtis. Její Laurie Strode je ředitelkou na soukromé škole, kam chodí mimo jiné i její syn, změnila si jméno a na temnou minulost spojenou s bratrem Michaelem se snaží zapomenout. Marně. Michael Myers je pořád při chuti a svou práci pořád ovládá dokonale. Laurie se ovšem tentokrát nechce nechat zahnat do pozice oběti. Jenže kdesi ve státě Illinois někdo podřízl bývalou sestru doktora Loomise. Důvěrně známý hudební motiv může začít znít. Toho času vychvalovaný hošan Kevin Williamson, který bodoval s Vřískoty nebo Tajemstvím loňského léta, exhumoval sérii a přinesl pokračování číslo sedm. Dnes máme Halloweenů tuším deset a beztak to není číslo konečné. Tým kolem režiséra Steva Minera tehdy přinesl klasické hororové atributy, mnohé scény jsou kontaktnější, zlověstný Meyers typicky děsivý, ale zároveň i dokáže odhadnout jednání svých obětí, snad i rozdvojovat (holt je všude) se umí. Ač volí volnější rytmus zabíjení. Laurie vystupuje jako ostřílená hrdinka, nestepuje někde v koutě, až její povedený bráška udeří: čeká a je připravená. S hasičskou sekerou v ruce. Je to velmi krátké, funkční a uspokojující. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (37)

  • Podtitul "H20" nemusí nutne znamenať len „H“ ako Halloween a „20“ ako „o 20 rokov neskôr“ (dej sa odohráva na dvadsiate výročie pod udalostí z originálu Johna Carpentera), ale zároveň môže odkazovať na chemický vzorec vody (snímka bola v čase premiéry uvádzaná s výrečným sloganom „Krv nie je voda“). (tron)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 17 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Keď Sarah (Jodi Lyn O'Keefe) uteká pred Myersom (Chris Durand), nasadne do jedálenského výťahu v ktorom je mŕtve telo jej priateľa Charlieho (Adam Hann-Byrd). Jeho mŕtvola však počas jazdy neustále mení svoju polohu. Raz má hlavu naklonenú do ľavej strany, raz do pravej. Raz má otvorené oči, druhýkrát ich má zatvorené. (tXtX)

Reklama

Reklama