Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (323)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Za mě spokojenost, což se sám divím, že jsem napsal. Určitě tomu pomohla změna a ignorování dílů předcházejících a snaha navázat na díl druhý. Cítím tu nádech devadesátkových hororů a trochu menší inspirace Vřískotem, což tomu bodlo. Místy je to vtipné, snaží se to budovat atmošku a vy čekáme, kdy konečně zaútočí. A co fakt cením je to, že konečně oběti mají trochu šanci. :) ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Mr. Myers sa skutočne sa vrátil v parádnom štýle. Skvelé pokračovanie a skvelé obsadenie. Jamie Lee som žral do konca. Dôkaz, že legendy sa môžu vrátiť i dôstojne. 75% ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

No vida jak to najednou jde! Po víceméně nic moc dílech (H3, H4, H5, o H6 ani nemluvě) přichází konečně něco, co sérii rapidně zlepšuje reputaci. Jamie Lee Curtis se vrací do role Laurie s plnou grácií zkušené scream queen a na plátně doslova válí. Michael sám je, zdá se, taky ve formě, a opět se můžeme těšit na atmosférickou hru na kočku a myš, kde má hlavní slovo pořádně ostrý kuchyňský nůž... Snímek má místy atmosféru, která si nezadaná s prvním a druhým dílem, a děj je dokonale vyvážený a ani na moment se nezvrhává v plytkou a obsahově chudou vyvražďovačku. A ten závěr! Co dodat? Snad jen, že vedle H1 a H2 považuji tento díl za jeden z nejlepších. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tohle byl dosti ospalý pokus v pokračování legendárního hororového námětu. Tempo vražedně pomalé, atmosféra jak z televizního seriálu a herecké výkony jako z mýdlové opery. Originální hudební rys z prvního dílu spustí až v titulcích a to byla chyba. Ten film nepřinesl nic nového, ale nedokázal ani nabídnout standard. Matně jsem se chytal každé scény, kde se snažil autor vytvořit strach nebo temnou zápletku. Kam se vytratily obavy z muže v anonymní bílé masce? Potěší pouze ještě mladé hvězdičky a hlavně legenda Janet Leigh, která má jen malý štěk (mňouknutí, protože i v tom věku to byla kočka). Finále plytké a negradující, Curtisová nepřesvědčivá. Celé to bylo nemastné, neslané, nekrvavé. Tohle si takový slibný námět nezasloužil. Děkuji Johnu Carpenterovi za skvělý první díl, tohle už příště ne. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Je znát, že Jamie přitahuje pozornost. Konečně přes tu hroznou bídu přišel výborný dil. Zase tu vidíme, že je potřeba hledat správného režiséra a dočkáme se i nějakého toho napětí a docela hutného sympatického slasheru. Tleskám za to, že po tak dlouhé době, ještě dokázali producenti vymyslet dostatečně smyslný námět a postavit film na takové úrovni, že by se pomalu dal srovnávat s Jamieninými začátky. No a to konečně vypořádání se s Mikem bylo bombastické. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Konecne Halloween, na ktorom vidiet, ze nie je vysledkom prace nadsenych (a netalentovanych) amaterov, ale skutocnych profesionalov, ktori si s filmom naozaj dali zalezat. Postavy ziju svojim zivotom a teda maju k divakovi blizsie. Aj samotne spracovanie je na vyrazne vyssej urovni aku som od celej serie dostaval, takze som s vysledkom naozaj spokojny. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film má dobrý príbeh, dobré herecké výkony a skvelú atmosféru. Záver bol nadupaný a bavilo ma to. 7/10 ()

fars 

všechny recenze uživatele

wow, docela drsny masakr.. skoda ze timto dilem Halloweenska saga opravdu neskoncila, jak se planovalo :-( ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejpovedenější shriequel vůbec. Lépe navázat na první dva díly kultovní ságy a tak elegantně ignorovat všechny ostatní snad nebylo ani možné. Vřele doporučuji ignorovat i díl následující .. vznikne tak hezky uzavřená hororová thrillogie, stravitelná i za jediný večer .. třeba jako je ten dnešní. - ''It's Halloween, I guess everyone's entitled to one good scare.'' ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Ignorace dílů 3 až 6 se vyplatila. Halloween pokračuje v duchu originálu, uplynulo 20 let od vraždění Michaela Myerse (Halloween I a II), vrátila se Jamie Lee Curtis, je to dobré! Celý film si pomaloučku buduje solidní atmosféru a napětí a celé to dospěje i k slušnému finále a důstojnému konci série(ano, tohle já beru jako konec, tohle měl být třetí díl trilogie!), 3 hvězdy. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to byla docela zábava, když si postarší dáma zařádila s vrahounem. Neznám staré díly, ale toto bylo docela slušné. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nech si kritici hovoria čo chcú, mne sa to veľmi páčilo. Je to môj prvý Halloween, čo som videl a podla mňa ako horor je to skoro dokonalé. Atmosféra je super, Jamie Lee a Josh Hartnett sú úžasní. Vrah je síce trochu divný, neohrabaný, ale strašne cool. Je to horor ako sa patrí a masaker jak prasa, dúfam že aj staré časti majú takú kvalitu. Pre mňa jeden z naj hororov. 80%. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Opláchněte mě studenou vodou, pusťte do mě elektřinu, štípněte mě, nafackujte mi, prostě udělejte něco, co mě probere, protože já asi sním. Jak jinak si lze vysvětlit, že tahle tupá a klišovitá blitka je procentově na stejné úrovni jako nadprůměrný a originální Silent Hill ? Vždyť je tu všechno tak abnormálně vyvařené, předvídatelné, tisíckrát okoukané. Nebudu skrývat, že Michael byl pro mě vždycky ta nejnudnější a nejméně strašidelná hororová postava - prostě jen "instalatér s maskou" (kam se hrabe na Freddyho, či Jasona), ale i to by šlo zachránit buď pořádnýma gore scénama nebo malinkou inovací. Tady není ani jedno. Navíc korunu tomu všemu nasazuje scéna, ve které policisty ani saniťáky vůbec nezajímá, kdo že to ten "mrtvý" je a s klidem ho zabalí do pytle i s maskou na ksichtě. TO MĚ POSER! Jdu blít!!!!!!!! ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Chytrá, ničím nenútená a úspešná vsuvka do halloweenskej série. Má to atmosféru, má to tempo a mal to byť posledný diel série... ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma Strodeovcov konečne inteligentne a citlivo doriešená - hasičskou sekerou... S hviezdou pôvodného filmu, režisérom najlepších PIATKOV 13 a producentmi VRESKOTU... prevracia zákony slasheru tak, ako si predstavujem, že by sa to v reále malo diať, pretože obvykle musím sledovať desiatky filmov, v ktorých niekto konečne omráči nesmrteľného hajzla a namiesto toho, aby ho dorazil, už len pre istotu spálil alebo rozcepoval na kúsočky, začne utekať, aby sme si tisíci raz mohli vychutnať, ako za tým vystrašeným, bežiacim, ale už vlastne mŕtvym nešťastníkom opäť povstáva bledý maskovaný ksicht. HELOUVÍN HÁ-DVE-Ó (vtipálci / kreténi u distribútorov tiež bodujú) k mojej maximálnej spokojnosti (kvôli ktorej ešte prilepšujem hodnotenie) dokazuje, že "kultový" Michael Myers je iba chorý chudák, ktorý dokáže využiť moment strašidelného prekvapenia, ale keď sa na neho ide poriadne, chytro a s nasratou 20-ročnou traumatizáciou, ktorá nič neponechá náhode, tak začne byť chudák až poľutovaniahodný. Divákovi je až ľúto, že keď je tu konečne HALLOWEEN s poctivým prístupom, trvá napokon tak krátko. Na druhej strane presunutie deja do slnečnej Kalifornie a perfektnosť obrazového spracovania akosi uberajú na pochmúrnej, až chorej, smrteľne vážnej atmosfére, ktorú mali predchádzajúce, hoci aj značne odfláknuté časti. Povedzme ale, že ide o dôstojné zakončenie nijak úžasnej série, ktorá sa nikdy sériou stať nemala... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jedničku, dvojku a po ní hned toto. Perfektně navázané, svižné a respektující předlohu. Jsem naprosto spokojený. 80% ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na historii Myerse, jde o lehce nadprůměrnej slasher, který pobavý hlavně ve společnosti někoho, kdo se hodně lehce vystraší. Seznámení s postavami trvá dobrý 2/3 filmu a celkem se to dá vydržet, díky parádnímu obsazení a atmosféře která po celou dobu falešně ,avšak úspěšně leká. Naštěstí se na poslední třetinu vyplatí počkat, přináší to nejlepší: proměna z ustrašené ovečky na rozzuřenou vlčici a závěrečnej souboj: "ostřílená, hororová hrdinka vs. nesmrtelný, vytrvalý bratr hrdinky". ()

Reklama

Reklama