Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (323)

Opsha 

všechny recenze uživatele

Poslední Halloween (nechci si kazit chuť Vzkříšením) se povedl. Skoro bych ani neřekl že ho točil jinak podprůměrný režisér Miner. Postavy jsou opět sympatické (hlavně Arkin a LL Cool J), scénář si dobře poradil s psychikou vystresované Laurie. Skoro jsou tu ti teenageři nějak navíc(i když scény s vývrtkou a výtahem řadím hned za brokovnici ze čtvrtého dílu). Také je tu hlavně ze začátku zbytečně moc zvukových lekaček. Ale rozhodně halloweenský nadprůměr. P.S. JohnnyD, Halloween 4 JE rozhodně nadprůměrný Halloween. Jsem ochotný za jeho čest bojovat na kuchyňské nože. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

H20 volně navazuje na první dva díly a úplně ignoruje další čtyři, což je ale výborný nápad, pač tahat tuhle sérii z těch scénáristických sraček, kam předchozím dílem zapadla až po uši, by byl asi neřešitelný rébus. Hlavní role se opět ujala Jamie Lee Curtis, která tak po dvaceti letech vzdala holt filmu, který jí proslavil. Autoři si vůbec nelámali hlavu s tím jak oživit Michaela Myerse – ten se prostě objevil a basta. Kde byl posledních dvacet let, jsme se taky nedozvěděli, ale to samozřejmě není podstatné. Samotný film je pak zdařile natočený thriller, který je typickou ukázkou moderního, dynamického slasheru (v té době nesmírně populárního žánru). Už to není ten atmosférou překypující Halloween jako před dvaceti lety, ale spíše taková svižná naháněčka, která místy připomíná tehdejší teenagerovský hit Vřískot. Takovou vadou na kráse jsou poněkud stereotypní vraždy (snad s výjimkou brusle v obličeji, ale ten samotný akt jsme bohužel taky neviděli). Celkově to ale má říz, včetně pěkně uceleného finále. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Niet krajšieho darčeku, ako ten, ktorý Michael Myers dostal k svojej filmovej dvadsiatke. Atmosféra filmu je krásne chladná a mordy prekvapivo originálne (hokejista v úvode). Postava Laurie sa nám teda tiež poriadne rozvinula. Ale aj keď ju už takmer všetci považovali za šialenú, ona im dokázala, že byť paranoidnou sa občas vyplatí. Zvlášť, keď ste sestrou M. Myersa. Holt, ženský inštinkt :) Ľahôdkový a mrazivý záver brata a sestry je už len povestnou čerešničkou na torte. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Řežba, tentokrát (téměř) bez collateral demage. Mě se to líbilo. Jedinej problém vidím v tom, že jaksi nebylo myšleno či nějakým způsobem osvětleno, jakým způsobem a proč se Laurie vzdala svý dcerky Jamie, což je minimálně divné. Jinak 7/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Krásny návrat klasiky hororového neba. Krásna ukážka deväťdesiatok v plnej sile, stret starého a nového, mladí zasrani, ale sympoši, stará harcovníčka z pôvodnej série, Michael odbehnutý z posilovne (viď. zhyb na hrazde jednoruč :). ()

19Lenka 

všechny recenze uživatele

Michael v dobré kondici. No.. │PS: Scénka na záchodcích je u mě na přední pozici nejroztomilejších věcí, které jsem kdy viděla. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"I think that Victor should have confronted the monster sooner. He's completely responsible for Elizabeth's death because he was so paralyzed by fear that he never did anything. It took death for the guy to get a clue. I think that Victor had reached a point in his life where he had nothing left to lose. I mean the monster sought to that by killing off everybody that he loved. Victor finally had to face it. It was about redemption... it was his fate." ()

zbysik 

všechny recenze uživatele

[obsahuje spoilery] Jsem spokojen a povazuji tento snimek za dustojne zavrseni serie (Pocitam 1. 2. a tento dil). Musim se priznat, ac je to uchylne, ze po zaverecne scene, kdy Laurie usekla Michaelovi hlavu, mi zcervenaly oci a jenom silou vule sem nepropukl v plac. Michael Myers je a pravdepodobne zustane moji nejoblibenejsi horrorovou postavou. Ted napisu proc nehodnotim maximem- prilis pomaly rozjezd, malo postav a pote tedy malo vrazd; vrazdy, ktere se konaly, nebyly prilis napadite; Michael nepusobil jiz tim tajuplnym dojmem z prvniho dilu. ()

Dallon 

všechny recenze uživatele

Halloween: H20 je docela zbytečnej návrat. Je to spíš vtipný než děsivý, nemá to moc tíživou atmosféru a celé to působí tak trošku levně a docela zbytečně. Ve srovnání s originálem a dvojkou je to docela chabý. Ale jako takovej zábavnej slasher na nudnej večer je to ideální. Ale moc od toho nečekejte. 5/10 ()

venom14 

všechny recenze uživatele

Tempo filmu je fakt trochu táhlé.Asi 70% filmu čekáte na to,jestli se už začne něco dít.Ale zbylích 30% je to ten film s Michaelem,jak ho máme rádi. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

V prvom rade skvelé herecké obsadenie na čele s navrátenkyňou Jamie Lee Curtis, synom Joshom Hartnettom a George Clooneym, alebo aspoň tým čo sa naňho podobá. Jamie berie za svoje iba prvé dva Halloweeny a ostatné zdarilo ignoruje. Navyše už nie je tá vypleštená tínedžerka, ale dospelá žena čo má na krku syna, v občianskom preukaze iné meno a chuť sa postaviť starým strašiakom. A to ma bavilo sledovať najviac a čiže hlavná hrdinka pozná všetky Mikove finty, čím mu berie výhodu a je o krok pred ním. Popravde som nečakal až tak výživný scenár čo udrží moje zmysly v pozore aj keď sa v úvodzovkách nič nedeje. Naopak, keď sa niečo chystá, Miner výborne pracuje s napätím a aj napriek tomu, že som zopár krokov predvídal (výťahový obedár), dokázal v oný moment niečím prekvapiť. Zhrňme si to, najlepší diel s Michealom Myersom a druhý najlepší Halloween. Neviem si predstaviť o čom môže byť osmička. ()

willis 

všechny recenze uživatele

Solidní "výroční" Halloween. Jako zakončení by byl důstojný, škoda že se v sérii i nadále pokračuje. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Obsazení Jamie Lee Curtis bylo jediné rozumné řešení, kteří mohli tvůrci po upadající kvalitě i tržbách následujících dílů udělat. A vyplatilo se. Ne, že by scénář byl něco extra objevného, ale špatný určitě není, ženské publikum potěší přítomnost Joshe Hartnetta a závěrečný souboj Michaela s Jamie musím označit za poměrně slušný. Každopádně tvůrci vsadili na správnou notu, tento díl je finančně nejúspěšnější. 75% ()

lukasd 

všechny recenze uživatele

Restart série, který se obrací k prvním dvěma dílům, zatímco ty ostatní okázale ignoruje. To je celkem dobrá volba, Michael se vrací ke starému dobrému noži a opět získává aspoň trochu lidské vlastnosti. Minerova režie je velmi svižná, i když moc napětí tento díl neobsahuje. 65% ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

H20 a docela zbytečná modernizace po vzoru Scream přináší do série řekněme komediální nádech. Do Laurie neustále někdo naráží, Michael krade na pánských toaletách dámské kabelky, před nimi potom "děsivá" auta a chvíli mu trvá, než ho napadne použít ve vhodnou chvíli klíče. Svůj prostor tu má i naprosto nezajímavá mládež, samozřejmě vyjma výborné bruslařské scény s Josephem Gordonem-Levittem. Hlavní prostor je však věnován Laurie, jejímu traumatu a částečně i vztahu s bratrem, což vyústí ve výbornou závěrečnou scénu. Dvacítka oproti zbytku série nestojí na mordech, těch nakonec není mnoho a ve většině případů nejsou vidět. Je více o tísnivé atmosféře kolem Laurie a z tohoto pohledu funguje velmi solidně. Vzpomínky na Michaela, vidiny, jeho neustálé přibližování, až jednou... Její cesta k závěru je výborně budovaná, což se ovšem nedá říct o výše zmíněném kolem, škoda té komedie. 60% ()

Reklama

Reklama