Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dôstojná spomienka na prvý diel, už bohužial bez Dr. Loomisa. Krátke a úderné..Tam kde zlyhali posledné štyri časti, tam tento siedmy diel naopak pridáva- na atmosfére a napätí. Mám pocit, že aj Michael trošku zrýchlil tempo:) A keď sa v tom najlepšom ozve Carpentorov kultový úchylný hudobný motív, je "vystaráno":) Hoci si scenár opäť s logikou nepotykal, tentokrát to vôbec nevadí a ako fanúšik celej série som viac než spokojný. Výborné... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nebála jsem se (to se stává málo kdy), nebavila jsem se (to se stává častěji) a dokonce jsem ani nebyla zhnusená z postavy Michaela Myerse (to se stává často). Pár slavných ksichtů, jinak ale "zbytečný" díl a třetí hvězda je opravdu jen za Jamie Lee Curtis, kterou miluju, a která nebyla v Dýňové sérii nějakých 15 let. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kupodivu maximálně fungující hororová vyražďovačka, jejíž tempo je ještě vražednější než to chlapců z dálniční policie. Je to efektivní, je to zábavné, je to blbé. Scénka v přepravním výtahu je opravdu nechutná, Josh roztomile mírně-přehrávající a minimálně od Fakulty - kde si také střihnul roli - jsem se na začátku milénia tak nepobavil. Čistých 80%. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Veľkou zmenou a pre sériu plusom znovu prinavrátenie známych postáv z jednotky a dvojky. Nemôžem si pomôcť, ale stále si to zrovnávam s Nočnou Morou 3. Ako aj tam aj tu sa vrátili nielen známe postavy, ale aj herci. Vrátila sa Jamie Lee Curtisová ako Laurie Strode, Stephens ako Marion Chambers. Človek by si povedal čo je to za slasher 90-tich rokov bez poriadnej dávky vrážd? Nie vždy je veľa vrážd správny recept. Miner skúsil riskovať a vyplatilo sa mu to. V dnešných hororoch resp. slasheroch ťažko nájdete nejakú temnú atmosféru, napätie a vraždy zároveň. U mňa je to druhý najlepší diel série. Tesne trhol dvojku a je tesne za originálom. Kvalitný, vydarený, ale krátky. To je asi jediným veľkým mínusom na filme. Na dnešnú dobu je minutáž 85 veľmi krátka, mohli to natiahnuť o 10-15 minút a odpraviť napríklad aj syna Laurie Strodeovej. Celá recenzia: TU ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Za mě tedy po jedničce druhý nejlepší Halloween. Návrat Jamie Lee Curtis je zde stěžejní a poměrně slušné a áčkové obsazení vedlejších rolí dělá z tohoto pokračování vcelku výraznou podívanou. Zkušený hororový režisér Steve Miner ví, jak natočit solidní slasher, a tak přináší velmi zábavnou podívanou důstojnou dvacetiletému výročí prvního filmu. Fandům halloweenské série určitě doporučuji. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (37)

  • Jamie Lee Curtis (Laurie Strode) v čase premiéry o opakované spolupráci s režisérem Stevem Minerem: "Jsme si do jisté míry podobní. Ani jeden z nás se vší pravděpodobností nikdy nezíská Oscara, ale to, co děláme, nás baví, a jsme v tom zatraceně dobří." Curtis získala Oscara v roce 2023 za Všechno, všude, najednou (2022). (NIRO)
  • Vďaka produkčným nezhodám a neustálej nespokojnosti s výzorom môžeme vidieť, ako sa niekoľkokrát počas filmu mení vzhľad masky Michaela Myersa (Chris Durand). Čerešničkou na torte je záber (0:58:16), na ktorom je maska spravená kompletne pomocou počítačovej grafiky. Celkovo sú teda použité štyri verzie: maska, ktorá bola použitá v predošlej časti/Stan Winston maska/KNB maska/CGI maska. (tXtX)
  • Úlohu dospievajúceho syna hlavnej hrdinky hral - vo svojom debute - vtedy dvadsaťročný Josh Hartnett, ktorý v nasledujúcich rokoch zostal verný hororovému žánru: Fakulta (1998), Noc dlhá 30 dní (2007). (tron)

Reklama

Reklama