Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Roger Cobb je válečný veterán a spisovatel. Po úspěšné hororové knize se už rok snaží napsat své zážitky z války ve Vietnamu. Po smrti své tety se nastěhuje do jejího domu, kde kdysi při návštěvě tety záhadně zmizel Rogerův syn, v domnění, že tam bude mít klid a dokončí svou knihu. Roger postupně začne zjišťovat, že s domem není něco v pořádku, až se nakonec ukáže, že Rogerův mrtvý kamarád z války jeho syna vězní a snaží skrz strašidelný dům pomstít. (jonyyy)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti lety se mi tenhle film docela líbil, dneska jsem na něj koukal spíše s despektem a ironickým úsměvem. Autoři zjevně chtěli natočit něco jako Amityville Horror s nadsázkou a vtipem, což se jim docela podařilo, i když za cenu příšerného přehrávání i absence logiky. Gumové masky příšer pak představují typický inventář osmdesátkových hororů. Co mi na filmu dost vadilo, byly ty pasáže z Vietnamu, které jsou prostě úděsné a stahují celý film do odpadních vod. Jinak to ale vlastně ničím neurazí, byť závěrečný happyend je taky docela trapas. Přesto si myslím, že si film alespoň průměrné tři hvězdy zaslouží. Už jen z úcty k žánru... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

"House" je parádním příkladem pro žánr báječných 80.let. Tvůrci spáchali zábavný snímek, který nabízí dobrou atmosféru, přesně načasované šoky, perfektní efekty a obludy ze zlaté éry latexu (vietnamský veterán Ben s přehledem splachuje do záchoda trapnou CGI modernu). Všudypřítomná nadsázka paradoxně z filmu nedělá hororovou komedii (které nenávidím), ani nekazí atmosféru. Navíc film táhne výborným hereckým výkonem talentovaný William Katt v hlavní roli a taky ostatní postavy odvádějí dobrou práci. "House" je prostě kult z první ligy, absolutní spokojenost! ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Vietnamský veterán vs. strašidelný dům. Kouká z toho slušný horor a on v podstatě je, kdyby si režisér odpustil nudnou seznamovací první půlku a kdyby tam necpal vysloveně komediální scénky, které ničili atmosféru. Protože příšery jsou tu krásně osmdesátkové (žádné stokrát zrecyklovaný černovlasý japonský holčičky, lezoucí po stěnách, jaké by tam byly dnes), některé scény pak docela strašidelné (mečoun na zdi, tajemný svět zrcadlem), závěrečný souboj se zombie vojákem nebo scény z džungle nemají chybu. Jen je to dohromady takový mišmaš, sice zábavný, ale mišmaš. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Béčko ako sa patrí. Dve veci ho držia nad vodou, aby ho vlna sračiek nestiahla na dno nudy. Hlavne sú to samozrejme masky. Tie sú fakt podarené, škoda že scén s nimi nie je veľa. Druhá vec je celkom svieži humor, ktorý sa nijak nevnucuje a nie je trápny, no tiež ho tam nie je veľa. Ináč je to nudná americká sračička, no aspoň s krátkou stopážou... 60%. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Horory z 80. let mají jednu výhodu, jsou neokoukané a mají skvělou atmosféru, většinou. Jenže zde si ji bohužel schovala příšera ve skříni. A tak se pro mě stal Dům spáleným gulášem všech možných chutí, který se musí spláchnout do záchodu, páč ani hladový pes by ho nejedl :o) [3. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Dennis Franz sa zúčastnil konkurzu na postavu Cheta Parkera, ktorú nakoniec získal Michael Ensign. (beso74)
  • Světová premiéra se uskutečnila 27. února 1986. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama