Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Roger Cobb je válečný veterán a spisovatel. Po úspěšné hororové knize se už rok snaží napsat své zážitky z války ve Vietnamu. Po smrti své tety se nastěhuje do jejího domu, kde kdysi při návštěvě tety záhadně zmizel Rogerův syn, v domnění, že tam bude mít klid a dokončí svou knihu. Roger postupně začne zjišťovat, že s domem není něco v pořádku, až se nakonec ukáže, že Rogerův mrtvý kamarád z války jeho syna vězní a snaží skrz strašidelný dům pomstít. (jonyyy)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Horory z 80. let mají jednu výhodu, jsou neokoukané a mají skvělou atmosféru, většinou. Jenže zde si ji bohužel schovala příšera ve skříni. A tak se pro mě stal Dům spáleným gulášem všech možných chutí, který se musí spláchnout do záchodu, páč ani hladový pes by ho nejedl :o) [3. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Steve Miner značne ovplyvnil môj filmový horrorový vkus snímkami "Piatok trinásteho 2" a "Piatok trinásteho 3", ktoré natočil v rokoch 1981 a 1982. Sú to tituly, ktorými odštartoval svoju režisérsku kariéru. Jeho tretím počinom bol ďalší horror "Dom" (House) z roku 1985. Ten som si tiež voľakedy dávno pozeral vkuse dokola v mizernej kvalite na vhs s otrasným amatérskym dabingom. Teraz, po zhruba tridsiatich rokoch, som mal možnosť tento fantasy horror znova zhliadnuť. V remastrovanej obrazovej úprave a v pôvodnom znení s titulkami. Užil som si to. Nostalgia. Vychutnal som si klasický americký fantasy horror z osemdesiatych rokov minulého storočia o spisovateľovi a vojnovom veteránovi Rogerovi Cobbovi, ktorý sa ocitol v strašidelnom dome, kde musí čeliť silám, ktoré nepochádzajú z tohto sveta. *** ()

Reklama

masw 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně špatná práce Steva Minera. Ze začátku to vypadá, že to bude horor s atmosférou, poté se to díky idiotským nápadům svrhne na nechtěnou komedii (asi se točit nedařilo, třeba díky pitomé příšeře vytvořené dětmi ze školky, tak poté to maskovali jako komedii). Nakonec to dojde zase do atmosféry, pak příjde mrtvý voják z války z Vietnamu (který ovšem s oběšenou babičkou neměl nic společného, tak jak se tam vzal?) No prostě tragédie, jediné plus je obsazení George Wendta, který hrál v seriálu Cheers. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Od S. Miner(a) a S. S. Cunningham(a) jsem čekal daleko víc než jen nesourodej mix komedie a hororu, kde ani jedna stránka nefunguje tak jak má. Především díky efektům se tu najde pár světlejších chvilek, ale to k mé spokojenosti určitě nestačilo. Vše ještě nakonec dorazí přeslazenej Happy End(ovej) konec ze kterýho mi bylo doslova na blití. Nepochopím jak mohly vzniknout ještě další tři pokračování, když už první díl za moc nestál. Jestli jsou kvalitativně na stejný nebo horší úrovni tak potěš koště. Já to ale rozhodně zjišťovat nebudu. Jeden díl mi bohatě stačil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Dům“ bazíruje mezi komedií a hororem, ale ta linie není moc dobře stanovena. Jako kdyby se tyhle prvky chvílemi vylučovaly a celkově se příliš dobře neslučují. To ale nic nemění na tom, že to je film, kde je spousta zajímavých nápadů a ještě zajímavějších provedení, kdy triková stránka je velmi povedená. Asi se ale přece jen budete více usmívat. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Příšera ze skříně byla pojmenována jako Válečný démon. Jeho úmyslem bylo připomínat napalmová těla (napalm se používal právě ve Vietnamu) a místo prstů měl nábojnice. Válečný démon měřil skoro 5,5 metru a k jeho obsluze bylo zapotřebí až 15 lidí. (LION-MR.T)
  • Světová premiéra se uskutečnila 27. února 1986. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama