Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Franny je zcela dezorientovaná jak ve svém pracovním, tak i v soukromém životě a k tomu má tendence k panickým záchvatům. Oproti ní je samoživitelka Mel tvrdá soběstačná žena, která chce krádeží diamantu sobě a své dceři zajistit lepší život. Ať už je její plán sebelepší, jeho realizace neproběhne zrovna ideálně. Nikdo by jí ale rozhodně nepřál vzít si za rukojmí zrovna Franny. Zatímco velitelka útvaru rychlého nasazení Ingrid von Kaiten je oběma na stopě, Franny svými panickými záchvaty a vtipy o matkách přivádí Mel k šílenství. Navíc je tu ještě atraktivní policista Harry, který Franny totálně zamotá hlavu a stane se druhým rukojmím. Chaos je dokonán. (Das Filmfest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý tu má teraz len 15 hodnotení. Možno preto, že je dostupný len v nemeckom origináli alebo v ruskom dabingu a kto nechodil na jazykovku za druhej svetovej vojny, zrejme bude mať problém porozumieť. Problém je, že aj bez pochopenia čohokoľvek vám film príde kvôli Karoline Herfurth otravný. Jej panické záchvaty totiž privádzajú do šialenstva len kolegyňu Hannah Herzsprung, ale aj priamo divákov. Tie afektované grimasy, výkriky, to sa nedalo pomaly zniesť. Film neobstojí ani ako komédia, pretože tých vtipných situácií je tu pramálo a v podstate všetko aj tak prekrýva nános hystérie od Karoline a ten s humorom nemá nič spoločné. V každom prípade po dlhom čase boli v nemeckom filme normálne že aj celkom atraktívne herečky, čo je veľká vzácnosť. ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že šlo o velmi nadšené překvapení. Samozřejmě námětově to odpovídá béčkové komedii, ale musím uznat, že vysoké hodnocení si to zaslouží. Jednak se bavilo celé kino, což je u komedie hlavní, ale také díky hereckým výkonům, skvělé kameře, střihu a leckdy nápaditému zpracování různých scén odcházím nadšený a spokojený. Vše fungovalo a díky tomu je i snadné uvěřit lehce trhlému ději. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Buddy-film, gangsterska komedie, kriminalni film anebo psychologicka studie dvou zen. Moc od filmu necekejte.Na toto tema jich uz bylo natoceno nekolik. Treba Les fugitifs (Uprchlici,1986). Libily se mi barvy,atmosfera a vykon Karoline Herfurth. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Karoline Herfurth SMS für Dich mě svého času nečekaně nadchnul, takže jsem byl zvědavý i na její druhý film, a stejný zázrak už se bohužel neopakoval. Sweethearts je dosti úmorná road movie (s estetikou ve stylu amerických filmů o bankovních loupežích se všemi těmi neonovými nápisy, striptýzovými bary a opuštěnými motely, díky nimž Berlín ve filmu vypadá trochu jako Los Angeles), jejíž výchozí situace nápadně připomíná o 5 let mladší německou komedii Den blbec, ovšem ve vtipnosti jí nesahá ani po kotníky - jestli jsem se zasmál tak třikrát, tak je to moc. Hlavní ženské postavy, svedené dohromady stockholmským syndromem, mi nebyly moc sympatické, protože se ve filmu chovají strašně hloupě, a celé to jede v dost předvídatelných a místy i hloupě sexistických kolejích. Poněkud otravná mi tam přišla i ta romantická linka (což je ale vlastně zcela v duchu žánrových klišé), má to ale příjemný soundtrack, kde se střídají notoricky známé staré písně a moderní Billie Eilish. Celkově mi to scenáristicky přišlo jako slabota a není tam nic, co bychom už neviděli stokrát jinde, ale Karoline Herfurth mě baví v jakékoli roli, takže mi to vyloženě jako ztráta času nepřišlo. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama