Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje menší vysvětlivka: Nejsou 4 hvězdičky jako 4 hvězdičky!!!;-) Kdybych musela vybrat nejlepší film o potvorách pochutnávajících si na lidském mase (a nemohla vybrat Spielbergovy "Čelisti"), zvolila bych právě "Jezero". Je to sice strašné béčko, ale díky neohroženému Billu Pullmanovi, MEGAsympatickému Oliveru Plattovi, solidně zvládnutému monstru a potápěči v úvodu filmu se řadí na vrchol všech béček tohoto typu. Zkrátka film, u kterého se příjemně pobavíte.;-) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vydařená kroko-eko-hororová komedie. Funkčně se v ní snoubí odlehčený situační humor s akčnějšími polohami, jen je trochu škoda, že tvůrci nezahrnuli do filmu více momentů, jako je Kellyin výstup při nalezení lidské hlavy ("Pořád na mě padají hlavy!"). Obsazení rolí je rozporuplné, od extrémně nevýrazného Billa Pullmana, přes standartní Bridget Fondovou až po skvělé duo Oliver Platt & Brendan Gleeson - pošťuchováni se dvou posledně zmíněných tvoří nosník humorného elementu. Krokodýl se ve filmu objevuje až ve druhé polovině a ačkoliv na obrazovce nijak moc času nestráví (snad s vyjímkou závěru), jsou chvíle s ním perfektní. Hned první scéna s požíračkou medvěda zavře všem pochybovačům huby - pod trikovou stránkou je podepsán sám mistr Stan Winston a digitální monstrum je prakticky bezchybné, stejně jako jeho zapasování do reálného světa. Mezi zápory bych uvedl pomalejší rozjezd, naznačený románek mezi Pullmanem a Fondovou, kde ta míra odlehčenosti pošilhává směrem k trapnosti, a především scény s babiznou žijící u jezera - zbytečné a blbé. Celkově dobrý a nenudící nadprůměr. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

„Je napůl mrtvej!“ „Né, je napůl živej!“ Tak jsem se konečně odhodlala podruhé podívat na film, který mě v dětství traumatizoval. (Byla jsem přecitlivělé dítě, rozporcované postavy mi trochu vadily). A zjistila jsem, že nejde o banální příběh typu povídám, povídám pohádku o velkém hladovém zvířátku, ale o skvělou komedii s partou knedlíků, rajskou omáčkou a medvědím česnekem. ;) A kupodivu se zajímavým ekologickým přesahem a na dobu vzniku slušnými triky. I postavy se v rámci žánru docela povedly. Hezká, ač trochu neurotická paleontoložka („Pořád na mě padají hlavy!!!“), trochu neurotický profesor, neurotický šerif, co by rád novou krokokabelku, a neurotický ochránce přírody (existují nějací jiní?). A jedna naprosto pohodová babča. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Z celé řady aligátorů a prknoidních krokodýlů je tato hororová komedie vedle Krokodýl: Návrat do krvavé laguny asi nejlepší. Samotný krokodýl je v rámci možností dost dobře vizuálně zpracovaný, nevypadá jako plovoucí prkno a jeho pohyby jsou celkem krokodýlího typu. Herecké obsazení bylo vybráno skvěle - hlavně Betty White. A celý film doprovází příhodná hudba. Zkrátka film pro zpříjemnění odpoledne s pár lekačkami a vtipnými momenty. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Poměrně vydařená horrorová komedie. Kdyby v tomto filmu chyběla nadsázka, spadl by do kategorie jednohvězdičkových, ale humor tady zkrátka funguje dobře. Herci ze scénáře vyždímali, co se dalo a jakkoliv nejde o žádný "megafilm", lze se u něj dobře pobavit (zvláště pokud máte rádi sarkastické hlášky a absurdní ujetost). 65% EDIT: Druhá podívaná po letech výrazně slabší, ale degradovat budu jen procenta, frčky ponechám. 51% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Aby otestovali účinnosť bábky krokodíla vo vode, štáb ju vzal do jazera Castaic Lake v Los Angeles National Forest. Mechanik Richard Landon poznamenal: "Tá vec skutočne plávala. Funkcie jeho hlavy vľavo/vpravo a chvosta vľavo/vpravo stačili na to, aby sa sám poháňal vodou. Do nakrúcania sme išli s plným vedomím, že voda vždy vyhráva. Voda vždy niečo rozbije. Voda je univerzálne rozpúšťadlo. Rozpadá sa v nej superlepidlo. Rozpadá sa v nej uretán. Rozpadáva sa v nej farba. Voda je nočná mora -- a my boli v nej celých šesť mesiacov počas nakrúcania." (Arsenal83)
  • Černé jezero, kde se děj odehrává, je fiktivní a ve státě Maine byste ho hledali marně. (Terva)

Reklama

Reklama