Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Seriál o rodině úspěšného stavebního magnáta Jana Čecha, který má tři děti. A společně žijí ve velkém rodinném sídle. Chtěl by odejít do penze a rozhoduje se, kterému ze svých dětí předá rodinnou firmu. Jeho rozhodování je těžké, protože ani jedno z dětí nesplňuje jeho představy na sto procent. Jan proto začne brát v úvahu i svého nejstaršího vnuka. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (20)

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Docela povedený seriál, klasická mýdlová opera, díky tomu že to má jen deset dílů tak to pěkně odsýpalo.Všichni herci své role zahráli výborně, Tomáš Magnusek jako hajzl byl až děsivý a místy už otravný, že si člověk říkal, ať už je z něj dobrý člověk.Šcénář měl Tomáš propracovaný, ale předvídatelný. Není to žádné veledílo, ale je to kvalitnější než spousta seriálů z doby minulé a i některých seriálů, co se točili v 90 letech a po roce 2000. Za mě 40%.A poznámka pro Tomáše Magnuska.Když píše scénář, tak by měl dbát na to, aby to vždy dávalo smysl.To že 17 letý Robert Cejnar řídí auto úplně logické není. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Režisér Magnusek natočil seriálovou perlu Tv Barrandov Čechovi o rodině boháčů, kteří žijí pod jednou střechou a kam si nejmladší syn přivede svou milou prostou venkovskou dívku v podání Terezy Ticháčkové ( jediná upřímně sympatická bytost v tomto díle ) . Do očí praští samozřejmě následující šílenosti : 1) herecké výkony na úrovni dobrovolníků z ulice ( ultravtipné jsou známé tváře, které se dali na ochotničení sexuolog Uzel jako právník, Felix Slováček jako policejní šéf - kdo neuvěří ať tam běží ) 2) tak nízký rozpočet ( asi tři interiéry a tři exteriéry včetně Magnuskova penzionu jako sídlo famílie ) , že by bez product placementu nic nebylo 3) ukrutně hloupé a nevěrohodné zápletky viz. padesátiletý Batěk, který se chce stát policajtem, kterým je na částečný úvazek protože jinak musí být v rodinné firmě. Seriál je určen asi pro prostší publikum, takže se hraje se stereotypy o bohatých jako arogantních idiotech, kteří při řešení problémů hned volají Ukrajince nebo podplácí politiky a policajty, nicméně já tenhle bizár zhltnul pro vědecké účely a smál se víc než u komedie. Abych jen nehaněl svou nadřazeností vůči lidové tvořivosti, dám tři hvězdy protože i tohle ukazuje určitou cestu: 1) všichni se můžou Magnuskovi smát, co je to za idiota, ale je to člověk, který si na svoje projekty najde SÁM peníze a točí už asi deset let v kuse - dělá co ho baví . Při vesmírné spravedlnosti se mi to zdá sympatičtější a férovější než když z daní dotujeme 80 mega film Lída Baarová. 2) Magnusek si napsal scénář a napsal si roli jakéhosi Džejára čímž si asi splnil sen hrát drsňáka ( čemuž to té roztomilé pandičce nevěříte ani sekundu ), který nechá mlátit lidi, chce jen prachy , klátí milenky o sto šest a své ženě říká hlášky jako " vykuř mi ho" ( ono to vůbec je nějak na soap operu celkem drsnější, Rodinná pouta jsou sice oproti tomu inteligentnější ale nevinnější ) a dokonce svlékl Terezu Petráškvou. Ten chlap si asi plní sny svého alter ega a mně je to sympatické. Ten seriál je tak špatný až je vyjímečný a zajímavý. Bizár roku. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvostu jménem Premiér bude asi nejeden hodnotící k seriálu Čechovi shovívavý. Na seriálu je každopádně znát, že mediálně deklarovaná náklonnost Tomáše Magnuska k dílům jako Dallas či Dynastie je zřejmě upřímná, leč prostředky filmařské a produkční si mohou nechat zdát i o kvalitě svého času vysmívaného kultu. Divák tak musí vzít zavděk tím, že kulisy moc neodpovídají bydlení a životnímu stylu zbohatlické developerské rodiny. Nezbytnou ingrediencí jsou natahované dialogy, které často působí dojmem "ten díl má mít hodinu, tak budeme ještě chvíli tlachat". Pak lze jen těžko říci, jestli zda za předváděné výkony spílat hercům, režisérům, kameramanům či scénáři. Přesto se herecký výkon v seriálu objeví, a to v podání Reginy Rázlové. Nakonec z toho může být podobná guilty pleasure jako svého času Rodinná pouta. PS: Svým způsobem to nějakou atmosféru má, možná díky spolurežii Evy Toulové, jejíž filmy sice nedávají smysl, ale asi ví, jak se pracuje s atmosférou pracuje. Dokonce i to Magnuskovo neherectví dodává jeho postavě zvláštní působivost. ()

ZHODNOTITEL odpad!

všechny recenze uživatele

Proč musí mít úvodní znělka čtyři minuty? Kameraman má evidentně problém se světlem od začátku do konce. Drtivá většina záběrů utopená ve tmě. A do českého seriálu Čechovi nakráčí hlavní hrdina jako lamdřevo Samuel. Po prvním díle je i zřejmé, že se nejedná o žádnou nápaditou story, ale scénář je primitivní asi jako u Ordinace, Ulice, nebo Pojišťovny. ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Čechovi, nevím já se názorově asi zde s nikým neshodnu, mě seriál líbil, bylo to příjemné podívaní ve večerních hodinách (Samozřejmě jsem si stáhl seriál nesnáším reklamy 😄). Neříkám, příběh byl jednoduchý a některé scény jako mlácení byli opravdu jak studentský film, ale prostě bavilo mě to. Já Role Tomáše Magnuska nemám rád, přijde mi že si píše samé egoistické role, žádná pokora nic takový ego Lvl. Milion, ale asi to že jeho postavy nemám rád znamená že je umí zahrát nejspíš opravdu dobře. Já jsem opravdu ze seriálem nebo spíše minisérii, opravdu nadšen, občas pobavilo, občas někdo pěkně prudil apod. Nebusu zdržovat, za mě 90% a 5 hvězd. 🤗 90% procent neboť opravdu mi přijde že režisér a sám pro sebe si napíše vlastně vícemene hlavní roli a ještě fakt egoistickou, trochu skromnosti by to chtělo.... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • V úvodním záběru epizody je vidět, jak sněží a tráva je zasněžená. V následujícím záběru je ale přes okno auta vidět, že na trávě žádný sníh není. (David7)

Reklama

Reklama