Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Seriál o rodině úspěšného stavebního magnáta Jana Čecha, který má tři děti. A společně žijí ve velkém rodinném sídle. Chtěl by odejít do penze a rozhoduje se, kterému ze svých dětí předá rodinnou firmu. Jeho rozhodování je těžké, protože ani jedno z dětí nesplňuje jeho představy na sto procent. Jan proto začne brát v úvahu i svého nejstaršího vnuka. (TV Barrandov)

(více)

Recenze uživatele topi80 k tomuto seriálu (3)

Čechovi (2019) 

Po skvostu jménem Premiér bude asi nejeden hodnotící k seriálu Čechovi shovívavý. Na seriálu je každopádně znát, že mediálně deklarovaná náklonnost Tomáše Magnuska k dílům jako Dallas či Dynastie je zřejmě upřímná, leč prostředky filmařské a produkční si mohou nechat zdát i o kvalitě svého času vysmívaného kultu. Divák tak musí vzít zavděk tím, že kulisy moc neodpovídají bydlení a životnímu stylu zbohatlické developerské rodiny. Nezbytnou ingrediencí jsou natahované dialogy, které často působí dojmem "ten díl má mít hodinu, tak budeme ještě chvíli tlachat". Pak lze jen těžko říci, jestli zda za předváděné výkony spílat hercům, režisérům, kameramanům či scénáři. Přesto se herecký výkon v seriálu objeví, a to v podání Reginy Rázlové. Nakonec z toho může být podobná guilty pleasure jako svého času Rodinná pouta. PS: Svým způsobem to nějakou atmosféru má, možná díky spolurežii Evy Toulové, jejíž filmy sice nedávají smysl, ale asi ví, jak se pracuje s atmosférou pracuje. Dokonce i to Magnuskovo neherectví dodává jeho postavě zvláštní působivost. ()

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Já celkem chápu touhu Tomáše Magnuska zahrát si na Džejára. Já obdivuji jeho aktivitu, s jakou točí, jak si dokáže na filmy sehnat peníze a jak všechno kolem organizačně zařídí. Jenže seriál, byť je sebeblbější, dělá záporák. Záporák rozhoduje, jestli má smysl se dívat na sebevětší blbost. I vysmívaná Rodinná pouta měla skvělého padoucha inženýra Krátkého v podání Jana Révaie. Navíc, ten by byl zřejmě k dispozici (nevím o tom, že by někde hrál), navíc by se hodil typově jako bratr k Petrovi Baťkovi. Pár křiváků v podobných seriálech si zahrál také Martin Preis. Žádní finančně nedostupní herci, přitom výsledek by vypadal úplně jinak. ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Říkal jsem si, že by to mohla být dobrá taškařice, tak jsem dal zatím oba dva díly. V tom druhém už jsme dokázali s partnerkou odříkávat veškeré dialogy dřív než postavy. Což je, musím se přiznat, docela zábavné (bez ironie). Zajímavé však je, že jediná zápletka, která se v seriálu během těch dvou dílů objevila, bylo skutečně jen to, že táta hlavní hrdinky nechce rodině hlavního hrdiny prodat pozemek. Což o to, kdyby se tato věc řešila po celou stopáž prvních dvou dílů, vymýšlely se triky, vymýšlely se intriky, odvíjely by se od toho plamenné dialogy, dalo by se to ještě pochopit, ale ony o tom v každém dílu byly jen 3 minutové zmínky. A já si nemůžu vůbec vzpomenout, co se dělo ve zbývajících 114 minutách zatím zhlédnutého seriálu, přesto mi utkvělo v paměti, kterak ten bezskrupulozní mafiánský sígr Samuel, který se s ničím nepáře a na všechno má po boku partu ukrajinských mlátiček, vyčítá večer ženě, jak ho ponížila (toto slovo opravdu řekl) u večeře :-D ()

Reklama

Reklama