Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatický muž středního věku si po mnoha letech odloučení vyjel na prázdniny se svou dcerou. Jeho potomek už ale dávno není plavovlasé dítě hrající si s panenkami. Dívčí tělo již úspěšně prodělalo hormonální bouři dospívání, ovšem i v tomto případě matérie předběhla duševno, a tak má půvabná mladá dáma neodbytný pocit, že pro svého prázdninového nápadníka není její pravá totožnost dostatečně zajímavá. Inspirovaná druhořadými televizními seriály a pořady o mladistvích delikventech, si vymyslí vzrušující životopis, ve kterém figuruje matka prostitutka, otec alkoholik, bohaté sexuální zkušenosti i překonaná závislost na tvrdých drogách. Lapena do tenat lživých báchorek musí nakonec zapojit do mystifikační akce i svého skutečného otce. Má hrát úlohu jejího milence, který je nenapravitelným recidivistou a zároveň na smrt nemocným válečným veteránem. Seriózní muž na něco podobného pochopitelně nemůže nikdy přistoupit. Na druhou stranu, který táta by nepomohl své jediné milované dceři z problémů spojených s první velkou láskou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle je kurizota opravdu že jo po 3 letech natočit totéž a ještě ke všemu se stejným hercem. To se nestává každý den . Normálně bych měl dát tomu samému filmu stejné hodnocení,ale slabost pro originály u mě vítězí . ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zasa ma pomočil!“ – „To je dobre - znamená to, že si na teba pamätá.“ V tomto americkom remake francúzskej komédie OTEC ALEBO MILENEC z roku 1991 exceluje dominantne žoviálny Gérard Depardieu, ktorý stvárnil rovnakú rolu aj v origináli. Tentokrát však vedľa seba postavil americkú dcérku Katherine Heiglovú (dlhonohá budúcu hviezdičku PREPADNUTIA 2: TEMNÉHO ÚZEMIA a NABÚCHANEJ) a to všetko skúsenou rukou nakrútil prevažne hororový (DOM, PIATOK TRINÁSTEHO 2-3, ale nielen - NAVŽDY MLADÝ) Steve Miner. Vtipný scenár, chytľavý hudobný motív, pôvabní herci, dobré dialógy a atraktívna výprava, výsledkom je solídna stávka na istotu rodinnej komédie. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Americký remake pro mě přeci jen o kapánek lepšího francouzského filmu "Táta nebo milenec" z roku 1992 opět s Gérardem Depardieuem. Mno asi se film původně líbil, a to by nebyly američané aby neudělali podle mého úplně zbytečný remake, jako například v roce 87' u filmu Tři muži a nemluvně (také původně francouzského filmu). Příjemná oddychová a hlavně nenáročná i značně uklidňující romantická komedie na sobotní dopoledne. Gérard Depardieu si po delší době střihl opět starostlivou taťkovskou a dokonce i mileneckou roli, režisér Steve Miner známý spíše jako režisér hororů se na chvíli odklonil od svého dominantního žánru a myslím si, že udělal dobře..Vznikl tak opravdu pěkný, pohodový, velice příjemný film zasazený navíc do krásných slunných tropických exteriérů, určený snad všem věkovým kategoriím.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, kde exceluje Gerard Depardieu, ale bohužel nic víc, než že se na to příjemě kouká a že se u toho dá dobře pobavit to nenabízí což to je docela škoda a dalo by se z toho určitě vytáhnout ještě něco navíc, ale myslim si že tenhle film ani větší ambice neměl a svuj účel pobvit dokonale splní ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není špatný. Muím se přiznat, že jsem se občas zasmál, romantika byla v přijatelné (snesitelné) formě, ale film stojí hlavně na hereckém umění Gérarda Depardieua. Je to sice průměrný snímek, ale pobaví, uvolní a patří mezi ty 3* filmy, které jsem ochoten si pustit znovu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Letní, svěží, oddychové a krásně úsměvné. Když jsem v komedii Drž hubu viděla, jakým geniálním způsobem Gérard ztvárnil hloupého prosťáčka Kentána, který vypadal, jako by se praštil do hlavy a nevěděl, která bije, těšila jsem se, jaká bude jeho postava "hrdinského" táty. Byla jsem potěšena. Zvláště ve druhé půlce, kdy se do smyšleného scénáře své dcerky začal i s chutí zapojovat. Tím tak vznikala spousta vtipných momentů a dialogů, které mi vykouzlily úsměvy na tváři a smích. Katherine Heigl nepatří mezi mé oblíbené herečky, ale zde jako mladičká ztvárnila skvěle postavu dospívající dívky, která se v zápalu první lásky k pohlednému mladíkovi rozhodne, že ho upoutá z počátku zcela nevinnými lžemi, které se ovšem postupně poněkud vymknou z rukou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je to darmo, francúzsky a americký humor nie vždy idú dokopy, hlavne asi nie s tradičným Francúzom Depardieum. Jemne dobrodružné ladenie však zasadzuje rozhodujúci úder a z filmu sa stáva celkom príjemná spomienka. 60%. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Některý remake chápu, ale proč natočili tenhle, když je to naprosto stejný jako originál. Kromě jména dcery jsem nenašel jedinej rozdíl. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrná romantická komedie s Gerardem "Obelixem" Depardieu a pěknou začínající Katherine Heigl. Nenadchne ani neurazí. Samozřejmě mluvím o filmu, Katherine určitě nadchne. ;-) 55% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Pokud standartně tupý americký dislektik není při všeobecné neznalosti francouzštiny schopen přečíst si písmenka na spodku plátna, tak je jedinou možnosti natočit celý film znovu na místech, která cílová skupina diváků bez problémů pozná. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +již ve čtrnácti půvabná Katherine Heigl (kdysi jsem ji věřil že jí je 18), a výborně hrající Gérard Depardieu -no klidně bych si dal i pokračování, které zatím není/// "Hodíte se k sobě, běžte dělat nudný děti" "Je to můj milenec, ale před lidma mu říkám tati" "Proč na mě celej ostrov tak čumí" "Rozhodla jsem se pro něho, protože je nemocnej a brzo umře" "Tati promiň, mrzí mě to, ale teď dělej že seš nemocnej" "Řekla sem mu, že s tebou budu než umřeš" a další hustý hlášky, doplněné o bezvadné herectví vyvolává u každé druhé scény salvu smíchu. A přitom je to tak krásný a milí příběh. Prostě nádhera./// Celkem 86%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když máte nezletilou dceru, která si umane, že jí budete dělat milence, je to na facku. Steve Miner se režijně ujmul remaku původního francouzského filmu a opět lze vidět Gérarda Depardieu v titulní roli dobrotivého a chápavého otce, který se snaží udělat pro svoji dceru, co je v jeho silách. Příliš ozvláštnění se ale v ději neuskutečnilo. Základní dějová linie zůstala stejná, o něco zábavnější a obohacená o několik scén, které v původním filmu nebyly, jako například Depardieu na vodních lyžích. Původní film se vlekl a tenhle je svižnější. Opakování je sice matka moudrosti, ale tenhle film vlastně ani nemusel vzniknout, protože originální verze také není žádný zázrak. Příznivci kil Gérarda Depardieu a tehdy mladičké Katherine Heigl film slupnou na posezení. Klidně však s takovým kvalitním hereckým obsazením mohla vzniknout originální komedie a ne jen remake zbavený francouzské graciéznosti. Mé hodnocení: 40% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Francouzská verze měla alespoň trošku něco do sebe, takový nějaký šmrnc. Takhle to dopadne, když amíci točí remake evropského filmu. ()

Reklama

Reklama