Reklama

Reklama

Tisícihlavá bestie

  • Mexiko Un monstruo de mil cabezas (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sonia se probudí uprostřed noci, když její muž Guillermo spadne v obrovských bolestech z postele. Guillermo trpí nevyléčitelnou nemocí, a i když je jeho zdravotní stav vážný a viditelně se zhoršuje, pojišťovna odmítá vyhovět jeho žádosti o poskytnutí nové léčby. Sonia, která se s tím nehodlá smířit, vezme věci do vlastních rukou a sleduje lékaře z manželovy kliniky až k jeho domu. Když jí doktor vysvětlí, s jak vysokým stupněm byrokracie se chystá bojovat, zoufalá žena si uvědomí, že jediný způsob, jak svému muži zajistit kýženou léčbu, spočívá v osobní konfrontaci klíčových hráčů skrytých v přebujelém byrokratickém systému mexického zdravotnictví. (Cinemax)

(více)

Recenze (3)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Forma, akou je film nakrútený, je bombastická, avšak príbeh je tuctový a už veľakrát videný. A ženská mi už ku koncu filmu začala aj pekne liezť na nervy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Komu se nic podobného v rodině neděje, tak mu to asi tolik neřekne, ale já přesně vím, co to obnáší. Prosit pojišťovnu několikrát za sebou, aby uhradila třeba jen jednu jedinou dávku chemoterapie. Je to boj. Tady je to přece jen nadsazené, ale někdy slovní a ústní dohadování je zcela vyčerpávající, protože jde o život někoho milovaného. Konfrontace s pojišťovnami je jako bojovat s tou tisícihlavou bestií. ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Tisícihlavá bestie má geniálně rozkročeno mezi svižný thriller o boji s byrokratickým molochem, minimalistické drama s hlubokou lidskou tragédií (ta největší se odehrává zcela mimo záběr) i formálně velmi experimentálním filmem s podpisem osobitého kameramana i zvukaře. Rámování přes zrcadla a skla a střídání hloubky ostrosti konstantně přepíná diváka mezi pozicemi účastníka a náhodného kolemjdoucího, voice-overy ze soudního jednání pak dohrávají jinak stopáží velmi úsporný snímek až do hořkého konce. Skřípání pneumatik na hladkém betonu parkovacího domu ještě nikdy neposunulo hlavní postavu tak, jako precizně odehranou roli matky na krvavé cestě za vyrovnáním se se smrtí svého muže. Mimořádně kvalitní artový crowd-pleaser. ()

Reklama

Reklama