Reklama

Reklama

Maďarsko 2018 - V zákulisí demokracie

(festivalový název)
  • Maďarsko Hungary 2018 (více)
Maďarsko / Portugalsko, 2018, 82 min

Režie:

Eszter Hajdú

Scénář:

Eszter Hajdú

VOD (1)

Obsahy(1)

Od migrační krize v roce 2015 uběhly skoro tři roky, přesto jako by Maďarsko nežilo ničím jiným než ohrožením země. Předseda vlády s autoritářskými sklony straší obyvatelstvo islámskou hrozbou, miliardářem Sorosem a Bruselem. Jedině on, Viktor Orbán, dokáže zastavit zdivočelé hordy a postavit se na obranu tradičních hodnot. Aspoň s takovým obrázkem přichází mašinerie vládní strany Fidesz před posledními volbami. Jedním z politiků, kteří odmítají vést iracionální kampaň založenou na strachu, je expremiér Ferenc Gyurcsány. Jeho boj jako by ilustroval současné dění nejen v Maďarsku, ale i v mnoha dalších zemích, kde se ke slovu dostává populismus. (Jeden svět)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Ten úśtřední hrdina dokumentu říká, že v době největší migrační krize otevřel migrantům dům a postel. Doufejme, že s nima stále bydlí. Uhry byly historicky vždy hráz proti islámu. Západní Evropa páchá sebevraždu. Ničí to, co naši předkové budovali po generace. Naši kulturu, způsob života, hodnoty. Každý, kdo vkročí do EU nelegálně, musí být vrácen do země, ze které vyplul. Pokud migranti uvidí, že za své peníze nedostanou cestu do Evropy, nebudou za to pašerákům platit. Mafie v severní Africe vydělávají miliardy eur na lidském utrpení. Když bude Maďarsko někoho přijímat, tak akorát podpoří tento zvrácený byznys. Maďarsko leží západním politikům v žaludku, protože jejich malou porodností vymírající kultury migranty potřebují. Bylo to vidět v době pandemie koronaviru v severní Itálii, kdy se migranti ukryli a italské zemědělství závislé na práci půl milionu pracovníků ze zahraničí kolabovalo. Politik v dokumentu zmínil koncerty v Manc hesteru. Moje osobní zkušenost je, že na větší britský fašisty člověk jen tak nenarazí a už do téhle zdegenerované kultury nehodlám vycestovat. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Ferenc Gyurcsány proti všem. Tak ako používateľ cepice hovorí, tendenčný dokument, ale výpovedný. Zo situácie u našich južných susedov mrazí. O to viac, že niektorým tento smer imponuje. Toľko lží a hejtu, ktoré zaznievajú na mítingoch Fideszu, je pomerne ťažko stráviteľné sústo na jeden večer. ()

Reklama

Reklama