Reklama

Reklama

V roce 1691 byl v Bostonu odsouzen k smrti temný čaroděj. Za pomoci Satana se ale přenese v čase do současného Los Angeles, kde je vržen oknem do bytu Kassandry a jejího přítele Chase. Ti si myslí, že je to nějaký opilec, a nechají ho u sebe přespat. Druhý den čaroděj krutým způsobem Chase zabije. Pak vyhledá spiritistku, která mu řekne, že musí najít tři části čarodějnické bible, která obsahuje tajné jméno Boha... Kassandru, která truchlí nad Chaseovou smrtí, navštíví Giles Redfern, lovec temných přízraků ze 16. století, který se také přenesl v čase, aby tu čaroděje našel. Kassandra se ho bojí, a tak, když se Giles snaží čaroděje zaměřit, zavolá policii a nechá ho zatknout. Ale temný čaroděj se vrací a chce zničit i Kassandru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

topi 

všechny recenze uživatele

Ve své době mě Warlock jaksi minul, tak jsem ho zhlédl až ted´ a musím říct, že mě hodně zklamal. Taková volovina s nevýraznými tvářemi a hroznými efekty. Od Steve Minera bych teda čekal rozhodně víc. Jediný, co tady stojí za zmínku, je sice ne nějak převratná, ale vcelku dobrá hudba Jerryho Goldsmithe. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Warlock není klasický horor,ale je to fantasy se špetkou hororu nebo dokonce horor/fantasy/pohádka. I když nemá film jasné žánrové označení já se na něj vždy když je v televizi podívám, protože mě jednoduše film baví. Příběh o čarodějovi a lovci přízraků zasazen do moderní doby žádný není žádný zázrak, ale ani průser. Určitě se jedná o béčko první jakosti, které ale není vůbec špatné a proto si 4* zaslouží. 76% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Démonické horory mám z daného žánru nejradši. A že je v tomhle spousta humoru? To mi tak nějak k hororům 80. let patří. Film sice stojí na klasické zápletce - někdo z minula se dostane do současnosti, ale popral se s tím docela dobře. Triky jsou docela obstojné, nápady taky (zapichování hřebíků do stop), docela dobrá hra s mytologií, pověrami a legendami. A spousta dobrých hlášek, hlavně hlavní hrdinka docela hlásí - když vlivem kouzla ze dne na den zestárne z 20 na 40, nakonec to vyřeší hláškou "No, tak si vezmu minisukni", nebo když se ptá svého kolegy, kdo byla Marion: "Byla to tvá žena, sestra? Tvoje píchačka?" ()

5150 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný horror konce 80. let, kterému nechybí atmosféra, napětí, zábava, ani démonický představitel hlavní role, Julian Sands. Za povšimnutí stojí v menší roli "klučiny na houpačce" Brandon Call, později známý zejména ze sitcomu "KROK ZA KROKEM" nebo autor scénáře David Twohy, dnes dobře známý horrorový režisér (ČERNOČERNÁ TMA, HLUBINA). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Warlock si v hororoch požíva istý kultový status... ktorému som nikdy nerozumel. Kombinácia hororu a fantasy nie je úplne na zahodenie a Juliand Sands je vcelku démonický "bielovlasý černokňažnícky diabol". Dobré sú i historické pasáže a niektoré Twohyho nápady v scenári (ak Warlock v piesku zanechá odtlačok nohy a vy doňho zatlčiete klinec, v skutočnosti ho zatlčiete do bosorákovej „fyzickej“ nohy, ale tesne pred ďalším úderom fiktívneho klinca, ktorý mu na chodidle spôsobí nefiktívnu ranu, si Warlock k chodidlu priloží dosku, takže klinec sa nezatlčie do nohy, ale iba do dreva). Zvyšok je určený na zahodenie. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Poslední film distributora New World Pictures. (Chatterer)
  • Film se převážně natáčel v kalifornském městě Santa Paula na Faulknerově farmě, ale také ve státě Massachusetts ve městech Plymouth a Boston. (Trajektt)
  • Film byl dokončen již v roce 1988. (Chatterer)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Reklama

Reklama