Reklama

Reklama

Vykoupení - Zrození Kingdom Come: Deliverance

  • angličtina Deliverance: The Making of Kingdom Come
Trailer

Obsahy(1)

Kingdom Come je unikátní české RPG zasazené do realistického světa středověké Evropy. Cesta k jeho zrodu byla extrémně komplikovaná, hra byla odmítnuta vydavateli jako příliš riskantní a vznikla jen díky podpoře fanoušků na Kickstarteru. I poté čekalo tvůrce, kvůli celé řadě netradičních idejí a mechanismů, při vývoji mnoho úskalí. Dokument představuje více než šest let dlouhou trnitou cestu od založení Warhorse po vydání hry. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Díky Bohu za Daniely Vávry a jim podobné, že svým přínosem zachraňují skomírající herní svět. Se hrou samotnou jsem strávil hrubě přes 100 hodin a byl jsem nadšený. Nikdy nepochopím ty rádoby kritiky (čti zakomplexované čuráky), kteří hru odsuzují za slabší technickou stránku, glitche a bugy. To jsou tak neuvěřitelně nepodstatné prkotiny, které jsou způsobeny v podstatě pouze nedostatkem času a prostředků (finančních i lidských) při vývoji. Obrovskou poklonu skládám za celou filozofii hry. To je něco, co žádný patch neopraví. Ta když je na hovno, tak je v prdeli celá hra. KCD bych neoznačil ani tak za RPG, jako spíš za velice důkladný simulátor života ve středověkém Česku. O simulátor nejvěrnější, jaký dosud spatřil světlo světa. Celé pojetí hry, příběh, historické zasazení, historické postavy, inovativní a velice propracovaný bojový systém, naprosto pohlcující atmosféra, kdy máte pocit, že se skutečně procházíte středověkou českou krajinou... Mohl bych tu jmenovat do rána. Zkrátka je to produkt s obrovským srdcem a duší, který si zaslouží maximální uznání a byl bych moc rád, kdyby se hry více ubíraly právě tímto směrem. Moc bych si přál, aby tato hra vytyčila jakýsi nový herní směr, jehož obdivovatelem se chci stát. Jo a dokument byl zpracovaný moc hezky. 98 minut napumpovaných zajímavostmi. Dana Vávru a spol, bych dokázal poslouchat celé hodiny. Opravdu mimořádně zajímavé pozadí vzniku celé hry. Nezbývá než doufat, že THQ Nordic bude Warhorse nechávat v jejich konání volné ruce. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom jak se rodila nejen jedna z nejvýraznějších her, které čeští vývojáři dali světu, ale i o vzniku samotného studia Warhorse. S odkazy do minulosti, zejména k Mafia: City of Lost Heaven;) Takže tu vedle mluvících hlav máme i dobové materiály, ze kterých si především moje generace může dobře uvědomit, jak je stará:) Je to informačně nabité, s řadou záběrů ze zákulisí vývoje, samozřejmě i něco (více čiméně uvěřitelných) historek páně Vávrových, to vše kvalitně natočeno a nastříháno i ozvučeno. A je tu také přidaná hodnota - a tou je příběh o tom, co to všechno stojí, dát dohromady svoji vizi... a pak se srovnat s tím, že se Vám jí z objektivních důvodů úplně nepodařilo dosáhnout, protože nežijeme v ideálním světě, ale máme své závazky, a byznys (i fanoušci, kteří jsou pořád zákazníci, ne že ne) je neúprosný. Dobře strávená hodina čtyřicet, a to bych měl asi dodat - i když jsem vývoj KCD sledoval a věnoval svůj čas i různým gamesplayům, nehrál jsem ze hry ani minutu, neb není mým pohárem vína;) Pro snímek o její tvorbě mám ale schováno 80% ()

Reklama

Gedzby 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že se v závěru dokumentu tolik věnují negativním kritikům. Rozumím tomu, že některé komentáře bolí, ale vzhledem k úspěchu hry jim musí snad být jasné, že názor většiny je pozitivní. Jsou lidé, kterým prostě nemá smysl nic vysvětlovat. Sám jsem hru dohrál a přes nějaké "mušky" jsem byl nadšený! Tolik z historie jsem se nenaučil za celou základku :) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Viz můj komentář k neplacenému dokumentu zde. To tento placený i po dvouletém odstupu na mě nijak zásadně lepší dojem neudělalo, dokonce jsem si registroval totožné sekvence v obou a co si tak z toho Epilogu pamatuji, přišel mi údernější, lepší, možná méně profesionálně zpracovaný a rozhodně jej vidělo mnohonásobně více lidí. Ale za těch pár korun na Steamu to stojí, i když nepřináší nic extra nového, pokud máte hodně načteno...7/10 ()

FilipStinef 

všechny recenze uživatele

Dokument úžasně mapující vývoj dle mého názoru nejlepší české hry vůbec. Kluci z Vortexu si na kvalitě dali velmi záležet. V dokumentu mluví hodně lidí, každý mluví z trochu jiného úhlu o něčem jiném, dozvídáme se spoustu radostí i strastí, které vývojáři zažili, až to celé vypukne v uvědomění, že se čecháčkům podařilo i přes všechny skutečnosti vytvořit jednu z nejkomplexnějších her za poslední dobu. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama