Reklama

Reklama

Vykoupení - Zrození Kingdom Come: Deliverance

  • angličtina Deliverance: The Making of Kingdom Come
Trailer

Obsahy(1)

Kingdom Come je unikátní české RPG zasazené do realistického světa středověké Evropy. Cesta k jeho zrodu byla extrémně komplikovaná, hra byla odmítnuta vydavateli jako příliš riskantní a vznikla jen díky podpoře fanoušků na Kickstarteru. I poté čekalo tvůrce, kvůli celé řadě netradičních idejí a mechanismů, při vývoji mnoho úskalí. Dokument představuje více než šest let dlouhou trnitou cestu od založení Warhorse po vydání hry. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

"V skutočnosti si myslím, že ta naša zvláštna cesta, ktorú sme zvolili - od samotného Kickstarteru až po jej vydanie, si myslím, že to je ten duch Kingdom Come: Deliverance, celý duch Warhorse studios". V našich, dovolím si povedať aj vo svetových merítkach, pomerne unikátny dokument. Po predkrme, v podobe nemenej hodnotného kúsku Epilogue: Kingdom Come: Deliverance - ktorý mapuje posledný mesiac pred vydaním hry a krátke obdobie po vydaní hry, nám chlapci z Vortexu (pozdravujem Jirku a Zdeňka) ponúkajú hlavný chod. Dokument nás sprevádza profesionálnym životom herných vývojárov od ich začiatkov, cez ich úspechy až po prvé profesné sklamania, ktoré ich paradoxne nakopli k tomu, že ešte viac tužili robiť hry, podľa seba. Zrod Kingdom Come: Deliverance bol strastiplný, to nie je žiadne tajomstvo. Teraz máme ale unikátnu možnosť nazrieť pod podkrievku čo prežívali vtedy a ako sa na ich cestu pozerajú s odstupom rokov. Bola to vskutku jazda ako na horskej dráhe a dúfam, že to ešte nebolo ani zďaleka splnenie ich profesionálnych snov - je ešte veľa príbehov, ktoré je potrebné vyrozprávať. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Viz můj komentář k neplacenému dokumentu zde. To tento placený i po dvouletém odstupu na mě nijak zásadně lepší dojem neudělalo, dokonce jsem si registroval totožné sekvence v obou a co si tak z toho Epilogu pamatuji, přišel mi údernější, lepší, možná méně profesionálně zpracovaný a rozhodně jej vidělo mnohonásobně více lidí. Ale za těch pár korun na Steamu to stojí, i když nepřináší nic extra nového, pokud máte hodně načteno...7/10 ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom jak se rodila nejen jedna z nejvýraznějších her, které čeští vývojáři dali světu, ale i o vzniku samotného studia Warhorse. S odkazy do minulosti, zejména k Mafia: City of Lost Heaven;) Takže tu vedle mluvících hlav máme i dobové materiály, ze kterých si především moje generace může dobře uvědomit, jak je stará:) Je to informačně nabité, s řadou záběrů ze zákulisí vývoje, samozřejmě i něco (více čiméně uvěřitelných) historek páně Vávrových, to vše kvalitně natočeno a nastříháno i ozvučeno. A je tu také přidaná hodnota - a tou je příběh o tom, co to všechno stojí, dát dohromady svoji vizi... a pak se srovnat s tím, že se Vám jí z objektivních důvodů úplně nepodařilo dosáhnout, protože nežijeme v ideálním světě, ale máme své závazky, a byznys (i fanoušci, kteří jsou pořád zákazníci, ne že ne) je neúprosný. Dobře strávená hodina čtyřicet, a to bych měl asi dodat - i když jsem vývoj KCD sledoval a věnoval svůj čas i různým gamesplayům, nehrál jsem ze hry ani minutu, neb není mým pohárem vína;) Pro snímek o její tvorbě mám ale schováno 80% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Dokument o vzniku české hry Kingdom Come: Deliverence budu hodnotit spíše z obsahové stránky, než z té formální, i když i ta je dobrá a zasloužila by si také chválu. Hned na začátku musím vyseknout hlubokou poklonu tvůrcům samotné hry, že do toho šli a přes chladný postoj producentů svůj projekt prosadili. Muselo to být neskutečné odříkání, jak ostatně v samotném dokumentu mnohokrát zaznívá. Viděl jsem i několik rozhovorů s Danielem Vávrou a dokument o hudební složce, která je mimochodem rovněž vynikající. Jsem překvapený a hrdý, že něco podobného vzniklo v České republice. Navíc hra samotná představuje světu barvitou českou historii tím nejlepším způsobem (viděno v herním měřítku). Neváhal jsem, hru si pořídil (byla to pro mě nová počítačová hra po opravdu dlouhé době), dohrál ji a byl plně spokojený. Také proto dávám zcela subjektivních pět hvězd. Ale není to (jen) hodnocení hry. Těch pět hvězd je za skvělou prezentaci České republiky, její historie a za odvahu dotáhnout svůj projekt, kterému nevěří nikdo jiný než samotní tvůrci - gratuluji a děkuji. ()

FilipStinef 

všechny recenze uživatele

Dokument úžasně mapující vývoj dle mého názoru nejlepší české hry vůbec. Kluci z Vortexu si na kvalitě dali velmi záležet. V dokumentu mluví hodně lidí, každý mluví z trochu jiného úhlu o něčem jiném, dozvídáme se spoustu radostí i strastí, které vývojáři zažili, až to celé vypukne v uvědomění, že se čecháčkům podařilo i přes všechny skutečnosti vytvořit jednu z nejkomplexnějších her za poslední dobu. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama