Reklama

Reklama

Tak už konečně chcípni, táto

  • Rusko Papa, sdochni (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Andrej, detektiv a ten nejhorší otec na světě, shromáždí ve svém bytě děsivou skupinu lidí sestávající z jeho rozzlobené dcery, nervózního tyrana a podvedeného policisty. Každý z nich má důvod se mstít... Celovečerní debut Kirilla Sokolova vypráví příběh Mavěje (Aleksandr Kuzněcov), mladého muže s neobvykle odolnou tělesnou konstitucí. S kladivem v ruce dorazí do domu přítelkynina otce Andreje (Vitalij Chajev), aby se mu pomstil za to, že svou dceru dle jejích slov v dětství zneužíval. Mladík ovšem jaksi zapomněl, že otec jeho dívky je shodou okolností drsný a zkorumpovaný policista, který se za žádnou cenu nemíní v tomhle příšerném boji jen tak vzdát. Jak film pokračuje a nabírá na obrátkách, pestrá mozaika vedlejších příběhů, generačních střetů a podvodů znesnadní komukoli vyváznout z bytu se zdravou kůží. (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

POMO 

všechny recenze uživatele

Slibně nastartovaná mlátička/řezničina dvou drsňáků v jednom obýváku, která baví jak cool vizuálním zpracováním, tak humorní nadsázkou. Postupným rozkrýváním důvodů vyhroceného střetu a vstupem dalších dvou postav se ale film dostane do finále, kde ztratí suverenitu a trochu tápe. Zmrtvýchvstání a další nesmysly jdou proti fyzické realičnosti, která byla jeho největší chloubou. [Sitges FF] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ruská variace na Tarantina, která mě bavila více, než samotný Tarantino. Jednoznačné, přímočaré, správně krvavé, rusky ustřelené. Prostě zábava na entou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ruský Tarantino v groteskní Revenge jízdě, která si nebere servítky s ničím. Přítelkyně požádá svého přítele, aby zabil jejího otce za zneužívání v dětství a ten vezme kladivo a jde si s ním vyřídit účty, avšak asi nepočítal, že její otec je policista a velký řízek zároveň. Skoro hodinový duel dvou mužů, kteří se tam řežou vším, co je po ruce a je to nejen zábava, ale taky je film hodně nekompromisní, co se týká gore. Scéna s vrtačkou je rozhodně nejšílenější scéna z filmu, ale i taková střelba z brokovnice potěší nejedno oko. Na komorní film je film velmi zábavný, hodně brutální, nabitý slušivými slow motiony a dojde i na pár nečekaných zvratů. Doporučuji. Příběh****, Akce****, Humor***, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 8/10: ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Taká normálna rodinka ruského strihu. Otec nekompromisný alfa-samcovský vodca rodiny, milujúci alkohol a domáce násilie, nepripúšťajúci dialóg, kompromis. Všetko podtrhnuté a umocnené jeho veliteľskou policajnou funkciou, buldočím zjavom, sadistickým správaním a schopnosťou vymyslieť si okamžite legendu, z ktorej maximálne profituje. Matka: ustráchaná domáca gazdiná, so zalomenými rukami, bez schopnosti vysloviť svoj názor, prizerajúca so strachom v očiach násiliu v jej obývačke. Dcérka: umelecká duša, pretĺkajúca sa životom, ktorá objaví v sebe vypočítavú mrchu, zavoňajúcu nádejnú, finančne bezstarostnú budúcnosť. Do rodinnej mozaiky nepriamo vstúpia ešte dve postavy - dcérin frajer, zneužitý dcérou na rozdúchanie násilného bitúnku v byte rodičov. Druhou je otcov najlepší kolega a priateľ, ktorý príde na otcovu žiadosť pomôcť čistiť krvavé stopy; namiesto toho onedlho sám jednu vytvorí. Všetko v najlepšej tradícii ruských filmov typu - ak sa niečo poserie, tak totálne a nezvratne. Okorenené čierno čiernym humorom, švihom a trefnou hudbou, v grotesknom nesúlade k zobrazovanému deju. Akoby vypadla z línie ruských filmových psychologických dumiek. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dokonalá absurdnosť z Ruska!!! Len idiot môže tento snímok posudzovať či vnímať ako serióznu záležitosť. Od úvodu musí byť každému (úplne každému) jasné, že tu zdravý rozum nemá absolútne žiadny priestor. Skvelé, proste skvelé po všetkých stránkach. Príbeh, rozuzlenie, spracovanie, herecké výkony, to všetko prispieva k plnohodnotnému zážitku v rámci žánru. Obrovský palec nahor Putinovi a jeho družine bolševikov! Možno preháňam a možno nie, ale za mňa čistý “Jackpot”. Díky “misterz”. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak už konečně chcípněte vy ČSFD uživatelé bez tý věci co se maže na chleba. V Ruských vodách obvykle moc nelovím, ale najdou se i výjimky a tahle hodně černá a vražedná komedie mi téměř perfektně sedla. Pro někoho možná až moc jednoduchý a přímočarý a místy trochu přehnaně brutální, ale méně je holt někdy více a tahle poctivá žánrovka si aspoň na nic nehraje.85% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rusi opäť prišli s niečím zaujímavým. Formou ani obsahom síce film príliš neoslní, no je to taká čistokrvná a riadne krvavá zábava. Taká feel-good pohodička, kde každý dostane to, čo mu patrí. Nadpriemer. 75/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Režisér a scenárista v jedné osobě, Kirill Sokolov, nás vezme na exkurzi do bytu typické ruské prohnilé policejní rodinky, na jehož dveře zaklepe mladík s kladivem v ruce a plánem, jak se zavděčit své chladnokrevně vypočítavé přítelkyni. Ale události vezmou tak trochu jiný směr, než zamýšlel. Povedená černá komedie exceluje ve vynalézavých bojových scénách, při nichž není nouze o překvapení a drastickou akci. Film však mírně ztrácí dynamiku mimo akční scény, kdy postavy většinou vedou nějaké poměrně běžné dialogy, které nejsou tak dobře vypointované, aby dokázaly strhnout. Přesto tenhle snímek byl docela příjemným překvapením, noční projekce bavila a pěkně rychle utekla. [Sitges 2019] ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Když se loupí s grácií a jen po troškách, stává se z krádeže uměleckého díla inspirace. Sokolovovi se podařilo inspirovat se Tarantinem a jít vlastní cestou. Propracovaný vizuál se umně snoubí s hudebním doprovodem a spolu vytváří krásnou kulisu pro krvavá jatka, jež se odehrávají na plátně. Některé scény jsou opravdu hodně vychytané, ale k vrcholu patří záchrana matky. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Brutální lahůdka z Ruska, která by měla potěšit každého, kdo má rád kombinaci hrubého násilí, černého humoru a nadsázky. Film se takřka celý odehrává v jednom bytě o 5 postavách a mimo byt se dostaneme jen v případě flashbacků, které hezky dokreslují motivace a chování postav, což je důležité k pochopení hlavního dění. Inspirace Tarantinem či Ritchiem je patrná a je to spíš ku prospěchu filmu, než že by mu to podkopávalo nohy. Působivost zobrazeného násilí umocňuje fakt, že film sází čistě na praktické efekty – v tomto ohledu jde o špičkovou záležitost. Podobné filmy, které se neberou vážně a zároveň dokáží předložit špičkovou zábavu, při které se neštítí takřka ničeho, mám moc rád a cením si jich. Pro mě velké překvápko a budu se těšit na příští film Kirilla Sokolova. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je konečně film, co lze označit za epický nářez. Příběhová linie drží náboj, scény jsou nábojem samy o sobě a herecké obsazení je skvostné. Absolutně komorní filmek odehrávající se prakticky ve dvou místnostech s nutnou dávkou krvavé veselice. Připomíná mi to film Bůh masakru, ale dynamičtější a Tarantinovitější. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bizár na ten odpornejší spôsob, bezúčelovo surový, myšlienkovo neusporiadaný, jediná priama línia vedie cestou násilia. Našťastie to po trištvrtehodine dostane nejakú dejovú líniu. Ale už je neskoro na to, aby sa poriadne rozvinula. Za mňa je pozitívom len hudba, veľmi kvalitne zasadená do gradácie deja. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Bizarní úlet s Ruska s parádním vizuálem, podivnými postavami a ještě podivnějším příběhem. I přes divokost jsem se ale nebavil a to se jakékoliv inovaci ve filmovém žánru nebráním. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Naprostý bizár z Ruska, který je v první půlce dost drsný, zábavný a dovoluje nám brát jej s nadsázkou a kdyby se v této linii držel po celou dobu, neměl bych s ním problém a pravděpodobně se jen bezduše bavil. V druhé půlce ale sešláplne z plynu a místo bezhlavého mlácení v bytě, kdy po sobě otec s “vrahem” házejí cokoliv jim přijde pod ruku (televize, vázy, talíře...), mlátí se jakýmkoli kusem nábytku, provrtávají si nohy vrtačkou a stříli na sebe z brokovnice, přichází dlouhé a táhlé rodinné drama, které ale nefunguje, protože divák nemá prostor si k postavám vytvořit hlubší vztah. Nudné béčko s levným, někdy do očí bijícím vizuálem, kdy ani sami tvůrci neví, co za film chtěli vlastně vytvořit. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

[FOD] Amélie z Montmartru, ve které se lidi mlátěj televizí. A vrtačkou, hrnečkem, poličkou, loktem, kolenem, hlavní brokovnice atd atd. V plném kině se jedná o katalogový camp, kde si užíváte každou pecku či krvavý chlístanec. Chybělo mi to. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tarantinovská coenovka na ruský způsob. Tagy: násilí, spousta krve, absurdní okamžiky, černý humor. Dostalo mě třeba "room fightové" použití televize, nebo vrtání kolena akuvrtajdou ve vaně, jež bylo opravdu... inspirující. Až do příchodu Jevgeniče jsem zažíval jeden divácký organismus za druhým, hýkal nadšením a mával v ruce připravenou pětihvězdou. Ale ve druhé půli bylo na můj vkus už přeci jenom příliš té nadsázky a grotesknosti. Takže příště prosím naladit ještě víc do černa a do vážna, a potom to bude za jedna, tedy za pět, tovarišči. ()

Reklama

Reklama