Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Africké savaně vládne ke spokojenosti všech zvířat král Mufasa. Právě se mu narodil syn Simba a celé království s radostí vítá nového následníka trůnu. Jen králův bratr Scar je touto zprávou nemile překvapen. Chce se sám stát králem a Simba je překážkou. Scar vymýšlí plán, jak se nenáviděného Mufasy a jeho synka zbavit. Dá příkaz, aby hyeny splašily stádo pakoňů a ti Simbu zadupali do země. Na poslední chvíli ho zachrání jeho otec, je ale zraněn a umírá. Prohnanému Scarovi pak nedá moc práce přesvědčit vyděšeného Simbu, že je zodpovědný za otcovu smrt a měl by neodkladně uprchnout! A tak se Scar konečně dostane k moci. Simba si najde nové zvířecí přátele a vyroste do majestátné lví podoby. Mezitím země jeho otce strádá. Když v říši nastane hlad, vydává se mladá lvice hledat pomoc. Cestou narazí na Simbu a přemlouvá ho, aby se vrátil. Ten o tom nechce vůbec slyšet. Teprve opičák, který sloužil jeho otci, Simbu přesvědčí, že by měl zachránit říši krále Mufasy. (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (754)

genetique 

všechny recenze uživatele

Najkrajší animovaný filmík pod slnokom! Nádherne zobrazenie lásky, otcovskej starostlivosti (Simba-Mustafa), oproti pokryteckosti, krutosti, drzosti a neznášanlivosti (Scar). Áno plakal som, ale pri tomto filme sa hádam ani nedá nerevať. Brutálna (Mustafom a Scar, útes, bizóny a mechápajúci Simba) a zároveň najdojemnejšia scénka animovaného filmu! Nemôžem z tohto filmu! Ozaj nádhera. K tomu ešte hudba (Elton sa zaskvel) a nádherná výprava a grafika na tú dobu. Hakuna Matata!!! 100%. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Další proslulý disneyovský megahit, jenž s nástupem studia Pixar trochu ztratil na síle a půvabu. Příběh by přeci jen zasluhoval sofistikovanější rozvržení a hlavně zbavit v 90. letech skoro nezbytných, dnes už však nadbytečně působících písní (až na Can you feel the love tonight, kterou považuji za nepostradatelnou pro děj). Krásná ruční animace a bombastická hudba Hanse Zimmera naštěstí nijak zásadně nezastaraly, takže minimálně jejich zásluhou je LVÍ KRÁL stále nadprůměrným zážitkem. A řekl bych, že nejen pro malé děti. 80 - 90 % ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keď som to prvý krát videl bol som ešte decko a Lion King bol pre mňa neskutočne fajn animák. Teraz keď sa na to po rokoch pozriem, tak zistím, že to skoro nič nestratilo. Dokonalý príbeh, strih, humor, animácia, nápady, dialógy, akcie, slovenský dabing a samozrejme postavy, to všetko je zabalené do skvelej hudby a pôsobí to skvelo aj naďalej. Jedna s Top rozprávok od Disneyho. Obľúbený soundtrack: This Land. 95% - 5* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nádherná Disneyovka, pro mě to je snad úplně nejlepší pohádka. Lví Král naštěstí neni jenom pro malý děti, ale svým příběhem dokáže zaujmout i dospělý, je to hlavně díky tomu, že film neni jednotvárnej, je v příjemným prostředí, ale má i temnější pasáže a silný momenty v příběhu, za všechny bych jmenoval skvělou scénu se splašeným stádem. Lví král má taky perfektní dabing a opravdu nádhernou hudbu, ale už trošku slabší písničky, které zpívaj postavy ve filmu, sice se jim nedá moc co vytknout, ale mě přišly oproti hudbě příliš nevýrazný,což je v mých očích trošku sráželo, ale dojem z filmu nezkazí ani v nejmenším. Děj je taktéž skvěle napsaný, i když chvílemi trošku moralizující, ale je to hlavně pro děti, takže se neni čem divit a postavy pěkně vykreslený takovou starou animací, která se ale zrovna k tomuhle filmu skvěle hodí a na tehdejší dobu to musela být pecka. Opravdu nevidim nic, co by mi bránilo dát 5*, takže plesk prásk a jsou tam ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních vrcholů tvroby Disney´s Studios, který představuje to nejlepší co může klasická animace nabídnout. Na to, abych si film víc užil, je v něm moc muzikálových písniček. Nevím kdo nastolil muzikálový trend, ale už jako dítě jsem tyhle hudební vložky vždy těžce protrpěl. Lvího krále jsem také bohužel viděl jen v dabingu. Ten je sice hodně dobrý, což je z mé strany nebývalá pochvala, protože bych ho obecně nejraději zakázal, ale odnesly to právě zpívané pasáže. Protože díky českému překladu textů a přednesu, tak z původních možná pěkných písní zbyde jen torzo. Jinak pěkný příběh, nádherné kresby afrických plání, dokonalá animace zvířat. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (124)

  • Keď bol Hans Zimmer oslovený s ponukou zložiť hudbu pre tento film, reagoval prekvapene: „Prečo to ponúkate mne? Ja predsa o animácii neviem nič!" Odpoveď producentov bola jednoduchá: „Presne to je ten dôvod." (Macejko)
  • Hudba ke krátké písničce, kterou zpívá Timon hyenám ("LUAU!") je rychlá parodie na "Aloha Chant", která je ke slyšení v Disneylandu. (HappySmile)
  • Po Simbově lekci lovení (písnička "Morning Report" v rozšířené verzi) vyskočí svišť - původně mělo jít o nahého vakojezevce, ale animátorům se pořád nevedlo jej správně vytvarovat. Jeden z režisérů nakonec prohlásil: "Vždyť to takhle bude dětem nepřístupné!" (HappySmile)

Související novinky

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Jon Favreau chystá remake Lvího krále

Jon Favreau chystá remake Lvího krále

29.09.2016

Režisér prvních dvou Iron Manů si letos dopřál velký comeback. Jeho hraná/digitální Kniha džunglí vydělala 965 milionů dolarů, což znamená jediné - už se dávno pracuje na pokračování. Favreau ho měl… (více)

Reklama

Reklama