Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Africké savaně vládne ke spokojenosti všech zvířat král Mufasa. Právě se mu narodil syn Simba a celé království s radostí vítá nového následníka trůnu. Jen králův bratr Scar je touto zprávou nemile překvapen. Chce se sám stát králem a Simba je překážkou. Scar vymýšlí plán, jak se nenáviděného Mufasy a jeho synka zbavit. Dá příkaz, aby hyeny splašily stádo pakoňů a ti Simbu zadupali do země. Na poslední chvíli ho zachrání jeho otec, je ale zraněn a umírá. Prohnanému Scarovi pak nedá moc práce přesvědčit vyděšeného Simbu, že je zodpovědný za otcovu smrt a měl by neodkladně uprchnout! A tak se Scar konečně dostane k moci. Simba si najde nové zvířecí přátele a vyroste do majestátné lví podoby. Mezitím země jeho otce strádá. Když v říši nastane hlad, vydává se mladá lvice hledat pomoc. Cestou narazí na Simbu a přemlouvá ho, aby se vrátil. Ten o tom nechce vůbec slyšet. Teprve opičák, který sloužil jeho otci, Simbu přesvědčí, že by měl zachránit říši krále Mufasy. (TV Nova)

(více)

Recenze (754)

Lokran 

všechny recenze uživatele

co se hudební stránky týče, perfektní. co se příběhu týče, místy docela zkratkovité, což mě osobně docela mrzí. i já bych se přiklonil k tomu, aby to bylo o pár minut delší... 85% ()

Traiteur 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pecka… tomuhle filmu nechybí nic co správnému animáku patří- humor, odlehčenost, vychlamaná hyena a hlavně perfektní hudba. Právě diky písničkám plyne tenhle film jako po másle a ani na chvíli jsem se u něj nenudil… naprosto zasloužené Oscary a zábava, která mě nikdy neomrzí… bohužel to ale taky byla poslední pořádná vizitka z dílny Walta Disneyho a já už 15 let marně čekám, kdy se podaří nějakému animovanému filmu navázat, kde tenhle klenot skončil… ()

stiewe 

všechny recenze uživatele

Walt Disney prostě animáky umí. Zde sice za úspěch může zejména naprosto srdcervoucí hudebí doprovod a tím nemyslím tu českou verzi. I když pro malý děti je to určitě i tak krásná záležitost. ()

predsedajs 

všechny recenze uživatele

Klasická Disneyovka s výbornou hudbou Hanse Zimmera a písničkami Eltona Johna, které do filmu podle mě perfektně zapadly. Samozřejmě, že příběh je trochu jednodušší a moralizující, ale tak to má u animáků být. Až se budu chtít hluboce zamyslet, pustím si třeba Schindlerův seznam. Bavil jsem se doslova královsky, takže za pět. ()

Jasika 

všechny recenze uživatele

Spolu s Herkulesem má nejoblíbenější Disneyovka. Úžasná hudba Hanse Zimmera, Eltona Johna. Písničky se dají přežít. Nemluvím však o dokonalé "Hakunama Tata" . Do toho užasná animace s mím nejoblíbenějším zvířátkem. Krásná rodinná podívaná. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Můj zřejmě nejoblíbenější "kreslený" film.Písničky jsou krásné,zápletka je dojemná,hlasy v angličtině jsou skvěle namluvené... hodně jsem čekal ještě jsem byl překvapen.... Zlatý glóbus 3 - Nejlepší film(muzikál/komedie) , Hudba , Píseň - "Can You Feel the Love Tonight" + 1 nominace - Píseň:"Circle of Life" ()

Brodyman 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Jak nádherně se na to koukalo s tou mladou, nezaujatou, naivně nevinou dětskou myslí. A stejně je tomu i dnes. Krásná podívaná podtržená ještě hezčími písničkami. Tenhle film na mé tváři vykouzlí úsměv, který se jen tak nějakému filmu nepovede. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Výborná Disneyovka, na které má stěžejní podíl excelentní hudba spolu s podařeným výběrem herců. Rowen Atkinson a jeho "přehnaná" dikce jest primem. ()

snebka 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů u kterých mě mrzí, že jsem ho neměl možnost kvůli svému věku vidět v Kině. Byl by to jistě skvělý zážitek :) 90/100 (edit: 14.2. 2018) ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá a pohodová rozprávka pre celú rodinu, jeden z najznámejších soundtrackov, ktoré vznikli z dielne Hansa Zimmera, predtým než ho chytila prehnaná túžba po peniazoch a to zničilo Zimmera. Náhodou v tomto období nebol Hnas Zimmer zlý práve naopak. Inak jedna z najznámejších animovaných rozprávok, ešte keď Walt Disney nebolo zničené. Oproti k dnešným rozprávkam je to nenásilné až tak, nepožívajú sa tu hrubé slová, tvorcovia nevedia aký DOPAD, na malé detičky. Hakuna Matata. /80 %/ ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější film mýho dětství a zbožňovaná pohádka i když už su dospělá. Nejde tomu nic vytknout, znám to nazpaměť a i tak občas neodolám a jen tak si pustím ''Hakuna Matata'' nebo si pobrečím u Mufasy. ()

Související novinky

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Jon Favreau chystá remake Lvího krále

Jon Favreau chystá remake Lvího krále

29.09.2016

Režisér prvních dvou Iron Manů si letos dopřál velký comeback. Jeho hraná/digitální Kniha džunglí vydělala 965 milionů dolarů, což znamená jediné - už se dávno pracuje na pokračování. Favreau ho měl… (více)

Reklama

Reklama