Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Africké savaně vládne ke spokojenosti všech zvířat král Mufasa. Právě se mu narodil syn Simba a celé království s radostí vítá nového následníka trůnu. Jen králův bratr Scar je touto zprávou nemile překvapen. Chce se sám stát králem a Simba je překážkou. Scar vymýšlí plán, jak se nenáviděného Mufasy a jeho synka zbavit. Dá příkaz, aby hyeny splašily stádo pakoňů a ti Simbu zadupali do země. Na poslední chvíli ho zachrání jeho otec, je ale zraněn a umírá. Prohnanému Scarovi pak nedá moc práce přesvědčit vyděšeného Simbu, že je zodpovědný za otcovu smrt a měl by neodkladně uprchnout! A tak se Scar konečně dostane k moci. Simba si najde nové zvířecí přátele a vyroste do majestátné lví podoby. Mezitím země jeho otce strádá. Když v říši nastane hlad, vydává se mladá lvice hledat pomoc. Cestou narazí na Simbu a přemlouvá ho, aby se vrátil. Ten o tom nechce vůbec slyšet. Teprve opičák, který sloužil jeho otci, Simbu přesvědčí, že by měl zachránit říši krále Mufasy. (TV Nova)

(více)

Recenze (752)

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný príbeh, vôbec žiaden gýč som ta nenašla, pesničiek tam bolo akurát. Nemám čo vytknúť. Malý levík bol zlatý. 4,5* ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Věrná klasika ještě podle původního Disneyho - tedy nesmí chybět nacista (v tomto případě Scar s pochodující armádou vermacht hyen), tragické úmrtí v rodině (Mufasa), přátelství až za hrob (Timor, Pumba, Simba) a nakonec vyhraje láska a kytičky. Jo, to žeru. Funguje to už skoro 30 let. ;) ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Co k této klasice napsat. Král pohádek, jedna z nejlepších pohádek vůbec, možná i nejlepší od Disneyho. Pohádka, která má i v dnešní době stále co nabídnout, zub času se na ní prakticky vůbec nepodepsal. Pořád má své kouzlo, nádherný příběh, sympatické postavy, bezkonkurenční hudbu, zkrátka skutečný klenot svého žánru. 10/10. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Môj najväčší filmový zážitok z Disneyovky. Krásne, prekrásna hudba, milé postavičky Timon a Pumba, smútok žiaľ, ale i láska a priateľstvo. A celé to je vlastne život. .... ..... .... Hudba: ***** Myšlienky z filmu: ***** Realita: ***** Vtiahnutie do deja: ***** ()

dobbin 

všechny recenze uživatele

Zdání klame. Tento kreslený film shledávám jedním z nejfilozofičtějších vůbec (ze všech kreslených).Sice bych některé scény úplně vypustil, protože jsou jakoby z úplně jiného filmu. ()

Prankster 

všechny recenze uživatele

Ten film jsem viděl jako děcko a dneska jsem ho viděl po 12-ti letech, během kterých jsem se na něj neuvěřitelně těšil a nezklamal mě. Nádhera... Řekl bych že to není typický film pro děti pro svou ponurost (zrady, vraždy a tak...)., ale i protože je tak trochu jiný, je dokonalý. Celý film naprosto dokonale podtrhuje hudba H.Zimmera - ta dělá tak 30%... Nejde o animační dokonalost dnešních filmů ale jde o to že je to dokonalé v každém ohledu. Animačně bych to přirovnal pomalu ke knize džunglí, která je mimochodem taky perfektní... ()

Bulish 

všechny recenze uživatele

Animovaná podívaná nejen pro děti, ale i pro celou rodinu... Písničky dokonce ujdou, film má pěkný příběh i zpracování. Jestli se Disney někde předvedl - tak tady.. Asi bych nespočítal, kolikrát sem to před lety viděl, nebo i dokonce slyšel jako nahrávku :) ()

limbi 

všechny recenze uživatele

Vracím se do dětství a na základní školu, kde jsem tenhle film se svojí třídou navštívil. Jasně te´d už mě to tak nebere, ale hudba byla skvělá a příběh byl tak dojemný, že nám tam většině zvlhly oči. Na tu dobu velice dobře zpracované... ()

Cashville 

všechny recenze uživatele

Vždy keď pozerám tento film tak mám pred očami celé moje detstvo. Filmová klasika na ktorej som vyrastal ma baví aj po rokoch. Silný príbeh v spojení s vynikajúcou hudbou Hansa Zimmera, ktorá mi aj s odstupom času spôsobuje zimomriavky sa mi navždy zaryli do pamäte. Jednoznačne 5/5. ()

Ajka1 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla malá, byla to bomba. Dnes už je tam na mne příliš mnoho zpívání a málo děje. Pro děti perfektní, pro dospělé nezáživné. Naštěstí to alespoň občas zachraňují hlášky Pumby s Timonem. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Krásny a legendárny animák, ktorý ani po 20 rokoch nestratil nič na svojej kvalite, pretože sa zaoberá hodnotami, ktoré sú trvalé – láska, rodina, úcta, česť, odvaha. Okrem toho je krásne (klasicky) animovaný, so skvelou hudbou, humorom i napätím. Klasika, ktorá nezostarne... 85% ()

thepeabody 

všechny recenze uživatele

Není mnoho filmů, která vás i po skoro 18 letech dokáží zabavit, dohnat k slzám, zamyslet se nad sebou samým a motivovat. U mě to dokáže pouze Lví král. Možná jde o nostalgii z dětství, a možná za to taky může oscarová hudba, neuvěřitelně krásné vykreslení barev a vůbec džungle i zvířat a v neposlední řadě jeden z nejoriginálnějších a nejromantičtějších příběhů vůbec. Žádný animovaný film nedokáže podat smutek, strach a napětí a hned zase vtip, pozitivitu a radost stejně tak přesvědčivě a působit na diváka intenzivněji než leckteří herci a žádný jiný režísér, ani samotní Minkoff a Allers snad už nikdy nepřekonají scénu, kdy Simba běží pouští za doprovodu skladby „This Land“ Hanse Zimmera, dovoluji si směle říct, že právě Lví král mu udělal pořádné jméno. Lion King prostě zůstane navždy nepřekonán. ()

Související novinky

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Jon Favreau chystá remake Lvího krále

Jon Favreau chystá remake Lvího krále

29.09.2016

Režisér prvních dvou Iron Manů si letos dopřál velký comeback. Jeho hraná/digitální Kniha džunglí vydělala 965 milionů dolarů, což znamená jediné - už se dávno pracuje na pokračování. Favreau ho měl… (více)

Reklama

Reklama