Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Africké savaně vládne ke spokojenosti všech zvířat král Mufasa. Právě se mu narodil syn Simba a celé království s radostí vítá nového následníka trůnu. Jen králův bratr Scar je touto zprávou nemile překvapen. Chce se sám stát králem a Simba je překážkou. Scar vymýšlí plán, jak se nenáviděného Mufasy a jeho synka zbavit. Dá příkaz, aby hyeny splašily stádo pakoňů a ti Simbu zadupali do země. Na poslední chvíli ho zachrání jeho otec, je ale zraněn a umírá. Prohnanému Scarovi pak nedá moc práce přesvědčit vyděšeného Simbu, že je zodpovědný za otcovu smrt a měl by neodkladně uprchnout! A tak se Scar konečně dostane k moci. Simba si najde nové zvířecí přátele a vyroste do majestátné lví podoby. Mezitím země jeho otce strádá. Když v říši nastane hlad, vydává se mladá lvice hledat pomoc. Cestou narazí na Simbu a přemlouvá ho, aby se vrátil. Ten o tom nechce vůbec slyšet. Teprve opičák, který sloužil jeho otci, Simbu přesvědčí, že by měl zachránit říši krále Mufasy. (TV Nova)

(více)

Recenze (754)

terinka79 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba od Eltona Johna - Can you feel the love tonight a Hakuna Matata, dojemný příběh v nádherném zpracování. Jako malá sem Lví krále měla moc ráda a to trvá dál ! Když zabili tatínka Mufasu vždycky sem plakala.. =D ()

mrGhostly 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle je vůbec první animák, co jsem viděl. Díky bohu, že jsem byl do tohoto žánru zasvěcen právě Lvím králem. Velké díky za příběh s charakterem a za úžasný soundtrack k filmu. ()

Sorna 

všechny recenze uživatele

Kdo by si nepamatoval šťastné chvíle dětství, kdy se tento film stále dokola přehrával ještě na VHS... Možná je to nostalgie, ale tento film dokáže doopravdy vzít za srdce, a ač hlavní roli hrajou zvířátka, zaručeně v nich najdete své známé a třeba i sami sebe. Hudbu snad nemusím ani hodnotit, je jasné, že je prostě bezchybná, stejně tak děj. Doporučuji shlédnout, počítejte, že třeba budete potřebovat i kapesníčky, neboť výborné propojení děje a hudby vás zkrátka dostane! ()

Saprofag 

všechny recenze uživatele

No jak tohle hodnotit. Viděl jsem to se svým synem. Sám bych se na to nikdy nepodíval, ale něco do sebe to opravdu mělo. Doporučuji dospělákům vidět v originále!!! Minimálně Jeremy Irons alias Scar je LUXUSNÍ!!! Poměrně dobrá atmosféra a vůbec celkově pěkný film pro děti s dějem! Za svého syna dávám čtyři! ()

BlackMolla 

všechny recenze uživatele

krásný příběh, krásná hudba, velmi dobře zpracované.. jako malá jsem tuhle pohádku milovala a i dnes se na ni znovu ráda podívám.. ()

Otan 

všechny recenze uživatele

Nějak mi bylo od začátku jasné,kam celý snímek půjde,jak dopadne a konečně jak ho tedy ohodnotím.Řekl bych ,že je to od Disneyho taková průměrná pohádka.Snad hudba mého oblíbeného Cimmera - ta mne zaujala. ()

Ounak 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkrásnějších pohádek. Díval jsem se na ní hrozně rád. Hezká rodinná podívaná s krásnou hudbou a kulisami. Do toho skvělý Timon a Pumba a jejich bezstarostný život a vůbec, prostě super. ()

Martin819 

všechny recenze uživatele

Film mého mládí. Jeden z nejlepších animáků všech dob. Animace je nádherná a příběh dokonalý. Na tomto filmu jsem vyrostl a nostalgie také dělá hodně. ()

house336 

všechny recenze uživatele

Výjimečný film z produkce Walta Disneyho, který rozhodně není vyloženě dětským filmem. Hans Zimmer udělal krásnou hudbu, i když je v tom slyšet většina jeho pozdějších filmů. No a hlas Jeremyho Ironse. Prostě 5*. ()

rodan21 

všechny recenze uživatele

Toto je proste klasika rozprávka. Nemám nejak v obľube pozerávať rozprávky, ale musím uznať, že táto bola fakt dobrá. Pekné rozprávky sa robili niekedy.. nevravím, že dnes nie.. možno sa aj dnes robia AJ pekné rozprávky, ale keď si porovnám všelijaké násilné šikmácke animované rozprávky napr. s Levím kráľom, tak neviem neviem kam spejeme... Vlastne sorry.. viem- že ide človek po ulici a spoza rohu vyletia 10 ročné deti so samopalmi made in China a kričia po sebe že "ja ťa zabijem" , prípadne aj s nejakým vulgarizmom. No proste pekná rozprávka je toto :D ()

Ginnidlo 

všechny recenze uživatele

Kreslená verze Shakespeara pro děti:-) Krásný, i když neoriginální příběh, bravurní soundtrack, skvělá animace. Jsem nadmíru spokojena:-) ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků všech dob a rozhodně nejlepší Disney animák. Nádherná a jednoduchá animace, jaká se vidí jen velmi vzácně. Tak sympaticky nakreslit lva, to chce ruku pořádného mistra. Navíc je zde velmi příjemný a zatraceně dojemný příběh, který netrpí obvyklou Disney debilitou. Kam se hrabe Sněhurka a všechny ostatní Disney princess. Nejlíp to jde bez princezen a především bez lidí. Stačí pár afrických zvířat a je to. Sice jsem tam zahlédl i mravenečníka, ale to Amíci asi nevědí, že v Africe nežijí, takže musíme před hloupými tvůrci přivřít oko. Lví král má navíc perfektní hudbu, což je u otravných Disney zpívánek taky vzácný jev. Hudbou samozřejmě nemyslím song slavného příšerného homozpěváka, ale Zimmerův skvělý soundtrack. Též Disney prozpěvování je ve Lvím králi méně otravné než jinde. ()

Anet15 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších dětských pohádek.Opravdu užasná pohádka,na ni jsem vyrostla :) A vždycky se na ní budu ráda koukat. ()

MRmachy 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně první "disneyovka", kterou jsem viděl. A už od dětství na ní nedám dopustit. Navíc krásné písně s hudbou Eltona Johna a Hanse Zimmera, dávají tomuto animáku ještě větší punc nesmrtelnosti. ()

Související novinky

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Jon Favreau chystá remake Lvího krále

Jon Favreau chystá remake Lvího krále

29.09.2016

Režisér prvních dvou Iron Manů si letos dopřál velký comeback. Jeho hraná/digitální Kniha džunglí vydělala 965 milionů dolarů, což znamená jediné - už se dávno pracuje na pokračování. Favreau ho měl… (více)

Reklama

Reklama