Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Africké savaně vládne ke spokojenosti všech zvířat král Mufasa. Právě se mu narodil syn Simba a celé království s radostí vítá nového následníka trůnu. Jen králův bratr Scar je touto zprávou nemile překvapen. Chce se sám stát králem a Simba je překážkou. Scar vymýšlí plán, jak se nenáviděného Mufasy a jeho synka zbavit. Dá příkaz, aby hyeny splašily stádo pakoňů a ti Simbu zadupali do země. Na poslední chvíli ho zachrání jeho otec, je ale zraněn a umírá. Prohnanému Scarovi pak nedá moc práce přesvědčit vyděšeného Simbu, že je zodpovědný za otcovu smrt a měl by neodkladně uprchnout! A tak se Scar konečně dostane k moci. Simba si najde nové zvířecí přátele a vyroste do majestátné lví podoby. Mezitím země jeho otce strádá. Když v říši nastane hlad, vydává se mladá lvice hledat pomoc. Cestou narazí na Simbu a přemlouvá ho, aby se vrátil. Ten o tom nechce vůbec slyšet. Teprve opičák, který sloužil jeho otci, Simbu přesvědčí, že by měl zachránit říši krále Mufasy. (TV Nova)

(více)

Recenze (754)

trigen 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z nejnádhernějších animovaných filmů. Hans Zimmer se s Eltonem Johnem skutečně překonali a dodali Lvímu králi okouzlující atmosféru. Příběh sice tolik neoplývá humorem, jako tomu bývá jinde, o to víc je ale dojemný a dokáže na diváky zapůsobit. Nezapomenutelné scény kombinované s temnými částmi vytváří nesmrtelnou klasiku a ani po tolika letech ve mně film nepřestává vyvolávat emoce. Jednoznačných 100%. ()

Zrcadleni 

všechny recenze uživatele

Není moc co by k tomuto úžasnému veledílu mohl člověk říci, protože zůstáváme spíše němými loutkami než diskutujícími frfňaly. K dokonalosti dovedená Disneyovka, která se hrdě drží tradice animace a muzikálových písní. Po sněhurce jedna z mých nejkrásnějších vzpomínek. ()

Escapar 

všechny recenze uživatele

Leví kráľ je unikátny animovaný film a z dielne Walt Disney a všeobecne z rozprávok môj najobĺubenejší vôbec. Krásny epický príbeh o radostiach , dobrodružstvách, strastiach, povinnostiach a lásky. Páči sa mi pre výborný námet, hudbu, a super dabing v originálnom podaní. ()

Nefarie 

všechny recenze uživatele

Nedat 5 hviezd?? Aj 10 je malo! :). Na toto si pamata snat kazdy (okrem dnesnej mladeze samozrejme). Na ten neskutocny REV, co spustilo kazde dieta v kinosale (vratane mna samozrejme) ,po Mufasovej smrti...a toboz ked sa Simba vopcha pod jeho labu...na to sa tak lahko nezabuda. Ten film je proste kult. Je krasne animovany, nahrany, nadabovany (v originale..no proste ten hlboky Mufasov hlas... :) a ma pre mna obrovsky kus nostalgie aj po tych rokoch. Kaslat na pixar a im podobnym. Disney mi ukazal svet farieb na platne ako nikto :) ()

Lízomila 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství, na který se můžu dívat pořád dokola. Perfektní africká atmosféra, kde nic nechybí - rodina, láska,humor (Timon a Pumba a tupí hieny jsou mými favorityi). Skvělá hudba, i když Elton John není zrovna moje kafe. Jeden z nejlepších filmů pro děti. ()

vojtik.sup 

všechny recenze uživatele

Lion King považuji za nejlepší animovaný film co byl kdy vytvořen a nikdo mi můj názor nevezme. Nedá se snad s ničím podobným srovnat, dívám se na něj znovu a znovu a znovu a znovu.... ()

Zahanator 

všechny recenze uživatele

Celé je to místy takové blboučké a naivní, ale jakmile se tomu člověk trochu přizpůsobí, začne to filmu žrát i s navijákem. Hans Zimmer je tu navíc v životní formě. ()

JAzzeURo 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem od dětství viděl v průběhu života několikrát a stále mne emocionálně dostane. Hlavně nezapomenutelný dabing Miroslava Moravce. ()

el.bee 

všechny recenze uživatele

Snad jen kromě kreslené Sněhurky, jsem neviděl pohádkovější pohádku. Z dob, kdy pohádky ještě nevznikaly v moderních animačních softwarech, je tahle určitě nejhezčí, nejbarevnější, nejroztomilejší a nejromantičtější. Ať budou moderní pohádky jakkoliv dokonalé, na Lvího krále bude vždy radost se podívat. ()

DeNni 

všechny recenze uživatele

Úžasná pohádka z mého dětství, jako malá, jsem ji milovala, i teď ji mám ráda. Je to zkrátka úžasný nápad, úžasný děj a samozřejmě skvělá hudba!! ()

karloskiller 

všechny recenze uživatele

*****/////Tržby v USA za první víkend: 40 888 194 $/////***** ------------------------------- OSCAR 2 - Hudba, Píseň :"Can You Feel the Love Tonight" plus 2 nominace- Píseň :Circle of Life, Píseň - Hakuna Matata. -------------------------------- Tohle je prostě Legenda pohádek, na kterou jsem se díval jak jsem byl malý mně to vůbec nevadilo, že jsem to viděl 3x denně mně to prostě bavilo a na tom jsem vyroslt. A proto jsem hodnotil 5*... ()

Mansinthe 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si to nahodne po mnohych rokov a neviem preco,ale bol pre mna zrazu preplneny hlbokymi myslienkami.Scenu,kde Scar zhadzuje z utesu svojho brata,povazujem za jednu z najzapamatalnejsich filmovych momentov.A zas scenu,kde Mufasa zomrel,za jednu z najsmutnejsich.Koniec som uz kvoli uprimnym slzam z krasy tohto filmu videl rozmazane.:) ()

Ospalek 

všechny recenze uživatele

Film zasluhuje ode mne akorát bídné tři hvězdy na tak honosně hodnocený DIsneyovský "trhák". Opravdu se mi nelíbí (mimochodem již snad milionkrát ohraný námět) ztvárnění Lvího krále jako usmrkaného sraba! Jistě se mi líbily některé části, ale opravdu s bídou dosahuje mé hodnocení 3*. Nejhorší bylo, když se při vyvrcholení celého příběhu začali hlavní rivalové fackovat...! 50% ()

katjaaa 

všechny recenze uživatele

S tímto kresleným filmem mám spojenou první návštěvu kina v mých šesti sedmi letech. Seděli jsme tehdy na dřevěných lavicích. Zamilovala jsem si ho a neomrzel mě ani v dospělosti a pouštím ho teď synovi. Krásná hudba, vtipné dialogy Timona a Pumby, dramatický příběh. Snad nej disneyovka. Za mě plný počet. ()

Bilanc 

všechny recenze uživatele

Já si nemohu pomoc, ale tato Disneyho pohádka mi prostě nepřijde jako podařené dílo. Jako malý jsem ji měl možná rád, protože jsem mohl na motivy Lvího krále hrát počítačové hry. Myslím, že kdyby však kolem nebylo té mediální masáže, ani o něj nezavadím. Dneska, mi to přijde nudné, písničky hloupé a postavy občas nechutné. V porovnání s tímto filmem se jeví Příběh hraček jako vtipná plná nápadů oplývající podívaná. ()

Michalinkaa 

všechny recenze uživatele

Od malička tenhle film miluju..! I po patnácti letech mě dokáže dojmout, rozplakat, a je mi uplně jedno, že z pohádek jsem už dávno vyrostla..Nejlepší disneyovka, legenda, a jsem si jistá, že tenhle film budou sledovat ještě děti našich dětí =D ()

Související novinky

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Jon Favreau chystá remake Lvího krále

Jon Favreau chystá remake Lvího krále

29.09.2016

Režisér prvních dvou Iron Manů si letos dopřál velký comeback. Jeho hraná/digitální Kniha džunglí vydělala 965 milionů dolarů, což znamená jediné - už se dávno pracuje na pokračování. Favreau ho měl… (více)

Reklama

Reklama