Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Africké savaně vládne ke spokojenosti všech zvířat král Mufasa. Právě se mu narodil syn Simba a celé království s radostí vítá nového následníka trůnu. Jen králův bratr Scar je touto zprávou nemile překvapen. Chce se sám stát králem a Simba je překážkou. Scar vymýšlí plán, jak se nenáviděného Mufasy a jeho synka zbavit. Dá příkaz, aby hyeny splašily stádo pakoňů a ti Simbu zadupali do země. Na poslední chvíli ho zachrání jeho otec, je ale zraněn a umírá. Prohnanému Scarovi pak nedá moc práce přesvědčit vyděšeného Simbu, že je zodpovědný za otcovu smrt a měl by neodkladně uprchnout! A tak se Scar konečně dostane k moci. Simba si najde nové zvířecí přátele a vyroste do majestátné lví podoby. Mezitím země jeho otce strádá. Když v říši nastane hlad, vydává se mladá lvice hledat pomoc. Cestou narazí na Simbu a přemlouvá ho, aby se vrátil. Ten o tom nechce vůbec slyšet. Teprve opičák, který sloužil jeho otci, Simbu přesvědčí, že by měl zachránit říši krále Mufasy. (TV Nova)

(více)

Recenze (754)

Rathe 

všechny recenze uživatele

"Co je to za prase?" "To myslíte mě?" "A jé, řekli, že je prase." "To myslíte mě?" "To jste neměli." "To myslíte mě!? Pro vás jsem vždycky Pan Prase! ÁÁááá. Tak tohle animované dobrodružství mě naprosto připoutalo k PC. Písničky byly naprosto skvělé... jindy nad nimi ohrnujeme nos a zde si s nimi zpíváme Hakuna Matata. Prostě skvělej, nádhernej animák. A co teprve Elton John a jeho "Can You Feel the Love Tonight" - film, který způsobil vytvoření spousty písniček. ()

Nag0 

všechny recenze uživatele

Vidieť to ako 10 ročný, rozplýval by som sa. Dokonca som aj vlastnil knihu Leví Kráľ, no film som z nejakého dôvodu nemal možnosť vzhliadnuť. Ale k veci. Úvod siahajúci až do polovice stopáže, kde sa človek ani nenazdá, a je koniec. Teda nedostatočne prepracovaná druhá polovica, prerod postáv 0 bodov, piesne tiež nestáli za veľa, ale nájde sa zopár svetlých scénok, hlavne hakuna matata duom, a aj Scar mi dosť sadol prekvapivo. Stvorené pre detské publikum, ktoré určite opomenie niečo také ako stavba príbehu. U mňa sú to 3*. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Klasika pro celou rodinu. Skvělej animák. I po letech. V tý době nebylo takovejch filmů jako je teď, nebo byly ale jinýho žánru. Dobrejch ( - pro děcka poučnejch) filmů je dneska fakt málo. Tohle bylo o dost lepší než později ten animovaný TV seriál s lasicí a prasetem v, takřka hlavních rolích. Jako dítě jsem Lvího krále párkrat viděl a vždycky to mělo něco do sebe. Opice s kopím neměla chybu. ()

honza.kuzel 

všechny recenze uživatele

Sice jsem na to asi už starej, ale jinak je to kvalitní animák se vším všudy. Pokud bych měl něco vyzdvihnout, tak samořejmě hudbu. ()

Vector18 

všechny recenze uživatele

Výborný film od disney který jsem jako malý miloval a do teď se to vůbec nezměnilo. Nemá žádné chyby. Prostě srdcovka.100% ()

teekanee 

všechny recenze uživatele

Jako malý capart jsem viděl trojku na DVD tak třicetkrát. Teď jsem si pustil jedničku v originále a jsem nadšenej. Ta hodina a půl utekla jako voda. Skvělý písničky. Skvělej dabing postav. Skvělý postavy v čele se sympatickým záporákem Scarem. A ta animace je podlele mého skromého názoru naprosto špičková. 85% ()

angelle 

všechny recenze uživatele

K tejto rozprávke ma neťahá žiadna nostalgia, pretože v detstve som videla len útržky (aspoň si nepamätám, že by som videla celý film) a musím povedať, že lepšia už snáď byť nemôže. Úžasný príbeh, chvíľami vtipný, chvíľami dojemný a pri Zimmerovej hudbe mi naskakovala husia koža. Dávam všetkých 5* bez hanby. ()

Xenthia 

všechny recenze uživatele

Kdybych Lviho krale hodnotila v 94. jako dite, tak bych rekla, ze je to nejlepsi film na svete. Nicmene s odstupem casu a po mnoha, mnoha shlednutich pro me jaksi ztratil kouzlo. Naopak jsem si uvedomila, jak svedomite se autori drzeli Disneyho osvedcene sablony: kazdych 15 minut nejaka pitoma pisnicka, na prvni pohled jasny zaporak, trapny sidekick, co se zoufale snazi byt vtipny - a cim vic se snazi, tim je to ubozejsi (tenhle film ma hned 2). Proste me uz tenhle styl nebavi. Jen kvuli nostalgickym vzpominkam 4 hvezdy, jinak bych dala jen 3. ()

Humanusdratus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animák. Srdcovka mého dětství. Do jisté míry zohyzděný českým dabingem, výjimečně. Neporovnatelnou kvalitu nabídl dabing polský, který z pohledu mnoha předčí i americký originál. Celý film založen na dokonalých dialozích zvířat a bezkonkurenčním soundtracku Eltona Johna v životní formě. Ideální pro časnou výchovu ratolestí, ať už morální či hudební. Kdo dal *** a méně, hrubě nepochopil... Z nejlepších komentářů rozhodně doporučuji ten Mattyho. ()

veruna.b 

všechny recenze uživatele

Tuto klasiku jsme viděla naposledy jako malá a před pár dny jsem se odhodlala tuto klasiku shlédnout znovu. Opět jsem byla dojata, opět jsem byla tím dítětem.. Walt Disney má úžasnou schopnost Vás vtáhnout do světa dětí a na chvíli se jim stát. Nesmírně se těším na novou verzi, která letos přijde do kin! Za mě nejlepší Disneyovka! ()

Mr.Neutron 

všechny recenze uživatele

Psychologický film o temné stránce moci a důsledků mindráku z (neopodstatněné) viny, kterou zasel v dětství bezohledný dospělák, na dospívajícího jedince. Film o vykoupení se a hledání správné cesty životem. Forma kresleného filmu a snaha zaměřit se na dětského diváka je proto poměrně nevhodná, protože pak scénář nemůže jít více do hloubky a do logických důsledků. Ale dětem, které u toho moc přemýšlet nebudou, se to určitě líbit bude. Pokud bychom vzali toto Disneyho dílko jako čistě dětský film, jsou tam snad všechna možná klišé, zbytečné moralizování a hudební složka popravdě řečeno taky nic moc (zejména tedy textová část). Poselství: 6/10 hyen doporučuje obávat se prasete ... ()

J.Crusader 

všechny recenze uživatele

Klasika klasik, co víct k tomu říct. K naprosté dokonalosti tomu chybí jen málo - a u mě je to to, že film by snesl méně písniček, přece jen, tady to už často sklouzává až do muzíkálu. IMHO by stačily snad jen Scarovo Be prepared, samozřejmě Hakuna matata a na milost bych možná vzal ještě Mbube (The Lion Sleeps Tonight). Pozn - a zamozřejmě úvodní Circle of life - tam to ale nezpívají samy "zvířata", a navíc jde o opening sekvenci. Ale je to holt Disney... ()

sadsammy 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to tisíc krát a znám to prostě nazpaměť. Vyrůstala jsem na tomhle filmu a pamatuju, že to byl první animák, u kterého jsem brečela a brečím i ted, když se na to dívám. Byla jsem neskutečně ráda, když můj táta koupil VHS s druhým dílem a tenhle svět opravdu miluju. Pamatuju chudáka Zazu a jak ty malí děcka zpívali a celkem mám z toho nereálnou nostalgii. Tady je ideální všechno na tu dobu, kdy to bylo vytvořeno. Určitě, ted je nová verze dětem přijde jako fajn pohádka, ale osobně já mám svoji srdce jenom pro tenhle film. ()

agamazx

všechny recenze uživatele

absolutne mimo mna, tento film ma vzdy nudil, nic ma tam neoslovilo, disney vobec nemusim a nechapem ich popularitu, to uz radsej pixar, aj hudba mi neprisla nic extra na to ze to robil Hans Zimmer ()

Související novinky

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Jon Favreau chystá remake Lvího krále

Jon Favreau chystá remake Lvího krále

29.09.2016

Režisér prvních dvou Iron Manů si letos dopřál velký comeback. Jeho hraná/digitální Kniha džunglí vydělala 965 milionů dolarů, což znamená jediné - už se dávno pracuje na pokračování. Favreau ho měl… (více)

Reklama

Reklama