Reklama

Reklama

František Ladislav Rieger

(TV film)

Obsahy(1)

Básník, právník, vlastenec a zakladatel české moderní politiky, se narodil v Semilech právě před 200 lety. Dokumentární portrét jedné z nejvýznamnějších postav úsilí o emancipaci českého národa, které významně přispělo k pozdějšímu vzniku samostatného českého státu, v režii J. Matějkové... Postava tohoto významného politika a spoluzakladatele Národní (staročeské) strany patří do politických i kulturních dějin tohoto národa. Celé jeho působení na české politické, hospodářské i kulturní scéně je spjato se všemi důležitými událostmi našeho národa. K tomu, aby pozvedl české sebevědomí a vzdělanost, nepotřeboval velká gesta a nabubřelá slova. Dnešní doba velmi potřebuje znát vzory vlastenectví a rozeznat je od poněkud nebezpečných a nevzdělaných pseudovlastenců. František Ladislav Rieger byl zakladatelem české moderní politiky, otcem českého parlamentalismu, důstojný předchůdce T. G. Masaryka. Zcela zásadním způsobem přispěl ke vzniku české státnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Kolem Riegrových sadů v Praze jezdím a jsem rád za toto příjemné vzdělávací podívání. Trochu mi rušily herecké scény, ale byly únosné. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele

To hlavní zaznělo a já jsem se v dokumentu bez problémů orientoval. Bohužel si ale myslím, že pokud Riegera někdo nezná, a nebo ho zná jenom trochu, tak se v dokumentu musí ztrácet. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama