Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lily (Taylor Spreitler) udělala životní změnu a vyměnila školu i dívčí spolek. Vydala se do míst, kde vyrůstala s matkou. Jenže dívčí kolej ještě není tak úplně dostavěná, a tak musí přiložit ruku k dílu. Shodou nešťastných okolností se ve studni na kraji pozemku probouzí čiré zlo! 25 let čekal na odplatu, nyní se vrací, aby znovu začalo krveprolití! Skřet je zpět! (Rodriguez)

(více)

Recenze (30)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Najmä pre nadšencov starej série a 80. rokov. Tu sme sa ale úplne vrátili v čase. Oproti predchádzajúcej časti Origins je to ale opäť viac komediálne (a asi aj viac ako by bolo treba) ako hororové. Keď ale dôjde na gore, tak som bol spokojný. Postavy mne osobne nijako nevadili (jednoducho teenageri predurčení na umieranie ako v každej druhej vyvraždovačke, takže pokaziť veľa nemohli) a o dianie teda rozhodne nešlo, očakávať nejaké prekvapenia je bolestne naivné. Najslabší diel série ani omylom, pre mňa dokonca jeden z tých lepších (trojka veľmi silná)... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo v roku 2014 nevyšiel reboot s realistickým Leprechaunom, vrátili sa producenti v roku 2019 s „klasickým“ pokračovaním s dobre známym Leprechaunom, pričom táto časť vyložene nadväzuje na úplne prvý diel z roku 1993 (hlavná hrdinka je dcérou hrdinky z prvej časti a výraznú rolu tu má Ozzie v podaní Marka Holtona). Poviem na rovinu, že mi táto séria nikdy neprirástla k srdcu (napriek tomu, že som prvý diel videl ako malý v kine). Vadí mi jej ladenie do komédie, čo v hororoch vo všeobecnosti príliš nemusím. V prípade Leprechaun Returns mi to však prekvapivo nevadilo a celkom som si tento diel užil. Scenár je jemne povedané nevýnimočný a postavy neprirastú k srdcu (ale treba uznať, že ústredná hrdinka je slušná sympaťáčka a Ozzie detto, ale má dosť malý priestor), ale celkovo je to dosť zábavné, nechutné i krvavé a nevýnimočnému scenáru do značnej miery pomáha fakt, že Leprechaun je tu slabý a často dostáva na frak, čo aspoň čiastočne osviežuje hlúpy scenár. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Od ½ režisérskeho dua fajnového hororu "The Void" som čakal niečo lepšie než nemastný, neslaný, teenagerský, sequelo-remakeový zárez do rokmi vyčerpanej série. Leprechaun je síce namaskovaný dobre, no rečami skôr trápny, postavy otrasné, dianie predvídateľné a nie moc zábavné. Aspoň zopár praktických efektov a gore momentov je fajn, ale ináč pre mňa najslabší diel, bohužiaľ. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Povedený díl se skřetem, který jako by vypadl z osmdesátých let. Hned v úvodu dojde k zábavnému zrození leprikóna evokující památného vetřelce a samozřejmě dojde i na střeva ven. Omladina usazená v domě na samotě má smůlu, jelikož tenhle poťouchlý skřítek má dvě lásky - zlato a zabíjení. A jelikož jsou postavy nepříliš sympatické, divák se na jejich vykydlení těší. Takové přeseknutí solárním panelem, joj, ke studiu anatomie jako stvořené! Pak jsou tu vražedné vodotrysky a jedna z nejhezčích mordscén je použití dronu. Hlavně neztratit hlavu! A když jsem viděl to hejno pidiskřítků, hned jsem si vzpomněl na Armádu temnot... Pěkná skřetí maska, dostatek krve (když člověku přejedete hlavu, tak je to jako vypustit stavidla), pár vtípků, báječný temný les a vyhlídky na život mizerné, co víc si přát? 3,5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zápletka síce veľa originality nepobrala a ani zapamätania hodné hlášky a mordy tu fanúšik veľmi nenájde, ide však (podobne ako v prípade Curse of Chucky) o viac než len solídne remeslo. Je to krátke, úderné, dobre sa na to pozerá, kamera je prvoligová - skvelá spomienka na béčka osemdesiatych rokov. 6+/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to také zlé ako naznačuje hodnotenie, dosť podhodnotené povedal by som... Jedinou väčšou nevýhodou sú priemerné až podpriemerné herecké výkony, ktoré celkový zážitok z filmu dosť znehodnocujú, no príbeh samotný ako aj hororová stránka neboli najhoršie. Dokonca som v tomto smere milo prekvapený, hlavne čo sa týka gore efektov, ktoré boli veľmi slušné. A keď začalo vyčínanie škriatka, tak bolo postarané aj o humornú stránku. Spokojnosť, lepší priemer. 65/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech Leprechauna jsem se rozhodl skočit rovnou na to poslední co bylo z Leprechauní série natočený. Sice už to nemá ten správnej look jako starší díly a ani zelenej skrček nehláškuje tak jako Warwick Davis ale pořád jde o koukatelnou oddechovku ve který nechybí i nějaký to gore. Pořád si ale myslím, že by šlo z Leprechauna vyždímat daleko víc. Viz moje vize v komentáři k prvnímu dílu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jsem celkem fanoušek staré série o Leprechaunovy. Ale poslední díly za moc nestály a tak jsem moc nedával naději ani tomuto, navíc se tu neobjevý ani Warwick Davis. Ale víte co? Spletl jsem se. Jedná se o hodně zábavné pokračování které navíc hodně navazuje na první díl. A ani jsem si nevšiml že Leprechauna hraje někdo jiný. Překvapily mě vraždy které byly dost brutální, překvapilo mě jak je to vynalézavé, překvapilo mě jak film sám o sobě ví že se nedá brát vážně. Milé překvapení. 4* berte s rezervou ale já se opravdu bavil. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tak a je tady zatím poslední díl Leprechauna - Leprechaun se vrací - A je to pokračování úplně prvního dílu kde hrál Leprechauna vynikající Warwick Davis. Po tý sračce Origins konečně natočili díl co k původní sérii patří a musím pochválit stejný vzhled Leprechauna i když v obličeji už vypadá jinak, protože už to není Warwick Davis, skřeta si tady zahrál kanadský herec Linden Porco a fakt se snaží napodobit Warwicka, to jak se chová a mluví tím hlasem, to mi Warwicka připomínalo až na jednu výjimku - Linden Porco má smích jak idiot :D Smích Warwicka byl jinej a lepší. Originál se prostě nedá nahradit. Ale líbilo se mi že tam Linden zachoval ten charakter Leprechauna tak jak ho hrál Warwick. Je tady jedna stejná postava z prvního dílu a to je tlouštík Ozzie (Mark Holton). V tomhle dílu je dcera Tory - Kterou hrála Jennifer Aniston. Dcera se jmenuje Lila (Taylor Spreitler) a moc se mi líbila. Pěkně to navazuje na jedničku a atmosféru to nemá špatnou, gore docela slušný a jsem rád že to neni jako ten předchozí dementní mutant Leprechaun. Kdyby to hrál Warwick, dal bych víc hvězdiček, ale když to nehraje on, už to prostě neni ono. Ten ksicht Warwicka mi tam dost chyběl. Přesto jsem se bavil dobře. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Předem vyhvízdaná hovadina. Už jen přečíst si název tohoto veledíla považuji za těžkou ztrátu času. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skutečně už uběhlo dlouhých pětadvacet let od chvíle, kdy se mladičká Jennifer Aniston musela společně s několika novými přáteli postavit škodolibému irskému skřítkovi. Což se ukázalo býti vhodným okamžikem k tomu, aby bylo natočeno další pokračování této série. Nebo lépe řečeno pokračování původního Leprechauna. Jak totiž tvůrci dopředu avizovali, na ostatní díly nehodlali brát vůbec zřetel a tak je prostě ignorovali. Fandové této série se tak museli smířit nejen s touto zprávou, ale i faktem že se v hlavní roli neobjeví jejich milovaný představitel Leprechauna Warwick Davis. Toho zde nahradil Linden Porco, ale ani on si nevedl zas až tak špatně. Skřet v jeho podání rovněž rozpoutal pěkně krvavá jatka (mrtvých tu byla spousta, některé vraždy stály skutečně za to a ani gore scény nebyly vůbec špatné). Navíc samozřejmě nesměly chybět ani „humorné“ scény s nádechem černého /morbidního humoru. To vše bylo v naprostém pořádku a k této sérii to tak nějak patřilo. Problém u toho filmu vidím totiž úplně někde jinde. Tím největším byl jeho scénář. Chvílemi neskutečně nudný, plný nelogických momentů i rozhodování některých postav – to je však neduh mnoha filmů a nejen co se vyvražďovaček týče. Jenomže zde mi nepřirostla k srdci téměř žádná postava. Mám ale tak trochu slabost pro Sai Bennett a její bitka s pidi Leprechauny byla docela slušná. Takže nakonec se přikláním s přivřeným okem k tomu průměru. 50% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Komedie mluví za vše, protože skřítek nebyl vůbec děsivý ale spíše legrační. Ano našli se vcelku slušné momenty masakru ale co z toho příběh je bez špetky atmosféry. Ve směs se moc nestane rychlé a hlavně herecky jednoduchá záležitost, kdyby se pár momentu z lepšilo šel bych mnohem víš. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První třetina nic moc a vlastně se v ní jen defilovaly potenciální oběti, přičemž ani jedna z nich nebyla příliš sympatická. Ale pak přišel solidní leprechaunův nástup a skřítek to docela slušně rozjel. Došlo na nějaké ty usekané končetiny, vyhřezlá střeva a spoustu krve i slizu. Trpajzlíkova maska také ušla a místy zafungoval i vtip, ačkoliv v tomto ohledu má film trochu rezervy. Vzhledem k projektům, pod kterými je Kostanski podepsaný, jsem sice čekal trochu víc, ale zase tak moc zklamán nejsem. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je radosť vidieť starého známeho, ale predsa už len vyprchaného Lepiho. Nepomohla ani náväznosť na doteraz najlepší prvý diel. A aj keď je to stále starý dobrý goremaster, vtipný už nieje a charizmatický dupľom ( Warwick Davis je predsa len iná kategória ). ()

PKD 

všechny recenze uživatele

SPOILERy. Nejsem sice HC fanda této série, ale viděl jsem dost dílů na to, abych prohlásil, že toto je s přehledem nejlepší po všech směrech, díl. A když jsem tedy dal 2 a 3 za 4, tak tady musím přidati, byť to není v reálu na 5. Jde tu opět o klasické zvýraznění rozdílu. Leprikón v.2.0 tu řádí jako utržená ruka (doslova) a rozhodně nedělá Davisovi ostudu. Je sice trošku jiný celkově, ale je to on na 100% a jeho hlášky úderně a ftypně glosují dnešní dobu, včetně smartfounů. ,,Působivé. Walkman a kamera v jednom. Co je to walkman?´´  Neodpustím si ale ironickou pozn.-sice mi trochu vadí, že černoška (sice konečně relativně pěkná i se zadkem, což je narážka na toho jejího amanta, se kterým se furt škorpila, ale stejně s ním opět spala) přežila až do konce, ale zase nový Texas to vykydlil všechno, tak aspoň to. Trochu přequapill fakt, že všechny mužské postavy zhynuly, za to ale dosti kreativní smrtí, takže tak. Ono vůbec si autoři tak vyhráli, že svou fantasií, snad i překonali onu jinak též nápady nabitou 3. Nikdo mi tam nelezl na nervy. Naopak, každá postava tu má své specifikum, takže bych rozhodně neřekl, že jsou zaměnitelné. Máme tu amatérského filmaře, elektrikářku, alkoholičku (ta byla až přitažlivě amorální a sebestředná, i když v reálu bych ji pochopitelně asi zabil dřív než řekneš leprikón) ,,V kuchyni je blbej trpaslík, posednutý zlatem´´ která, když ho po1. vidí, pochopitelně si myslí, že jde o přelud z chlastu:) enviromentalistku a naši hl. postavu, která je trochu podobná na Summer Glau.;-) Nesmím zapomenouti na special quest star Ozzieho (ten dopadl, chuděra) který i díky stejnému herci byl sice v ději málo, ale byl to on a jeho posmrtná inkarnace připoměla Pet Sematary. Ten pův. Ne, tu zbytečnost z 2019. Dokonce si tvůrci vzpoměli, že mu v 1 skřeťák ukousl kus boltce. Plus za ty minileprikónky. Ta část mohla býti delší. ,,Dámy musí vždycky všechno zničit. Proto jim moc rád, trhám jazyky´´. Z několika scén jsem nemohl, jako např. když Leprikón začne peskovati dotyčnou, že nemá uklizené boty (znalci série, vědí) a začne je uklízeti. Leštit je nemá cenu, páč jde o samé kroksky a žabky. Což zrovna není ´´obuv´´ na fyzickou práci, ale soudě dle stavu budovy a okolí, dámy toho asi moc nenapracují. Jedna se stará, když už bude internet a druhá zase, kolik ještě mám chlastu. Sesterstvo jak vyšité. Pak 1 pár těch gumových hrůz znechuceně odhodí do koše, přičemž prohlásí ,,Móda bude jen ráda, když se toho zbavím´´. Máš recht kámo. Pochopitelně není praktické očekávati, že parta holek kdesi v zaprášeném baráku (který si zprovozňují) uprostřed ničeho, bude běžně nositi lodičky či jinou ryze ženskou obuv, ale glosa to je geniální a z mého pohledu, výstižná. Hl. postava byla docela fajn a příjemně překvapila už jen tím, že když zjistí, že je sklep zatopený, nezačne jančiti, ale když nepomůže ruční zavření ventilu, jde hned po hasáku. Bod pro Lilu. Závěrečný souboj byl efektní, i když tradičně neefektivní, co se týče liquidace Lubdana. Jo, má jméno, ale já dávám přednost Lepriónovi.;-) Ještě ale stačí pronésti pro mě asi tu nejzásadnější hlášku/prohlášení vůbec ,,Víte, co určitě pomáhá životnímu prostředí? Kontrola porodnosti´´. Nepsal jsem ten scénář náhodu já? A vzhledem k premiéře bych řekl, že jde zcela jasně o asi 1. plod, co zasel Hallloween z téhož roku a který ještě nepřímo vyprodukoval onen na čsfd tak hystericky poplivaný TMMP z 2021. Jsem rád, že jsem 1 viděl nedávno a díky tomu toto nadprůměrně quallitní (rozuměj, v rámci série) přímé pokr. klasicky ignorující vše mezitím, ocenil naplno. Závěrečná scéna se stopujícím Lubdanem s cedulkou Bismarck (proč tam se dozvíte, až to shlédnete) or bust, kterému zastaví náklaďák se slepicemi, je už jen totálním vrcholem hromady zlaťáků. Přímé pokr. bych bral. () (méně) (více)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť ak človek nevidel celú sériu, v každom prípade ako hororová komédia celkom ušlo Leprechaun sympatická postavička, niektoré úmrtia nápadité, prijateľne neznesiteľný úvod, prijateľne hlúpa zápletka a asi najlepší moment rozhovor lily s duchom Ozzieho. Možno by to chcelo v budúcnosti sondu do celej série, nateraz však jedna časť Leprechauna stačila. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Mám ve zvyku každé ráno projíždět webovky, na kterých stahuju nebo sleduju filmy, zda na ně nebylo přidáno něco nového, atraktivního, co bych si mohl v bezprostřední době pustit. Přímo na Štědrý den, kdy si člověk chce stejně co nejdéle pohovět v posteli, jsem znenadání narazil na nečekané pokračování jedné šíleně kontroverzní hororově laděné série, ke které jsem přičuchnul loni v červnu prostřednictvím filmu, který z ní trochu vyčnívá. Původní Leprikón je totiž spíše komedií, než natural horrorem, kterým se snažil být 4 roky starý Origins. A tahle letošní laciná jednohubka je přímým pokračováním tě děsivé komedie z devadesátek, kterou nechci nikdy vidět. Protože mám to vážnější "gorečko" mnohem radši, než přihlouplý mix humoru a snahy o pochmurnou atmosféru. Přesto jsem se párkrát zasmál. Smrt pomocí kladiva a Leprikónova hláška "Stop! Hammer Time!" je nejlepším okamžikem tohoto televizního pokusu. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Začnu pozitivy je to lepší jak Void (na druhou stranu to i kdybych natočil exkrement spláchnutý do záchoda tak by to bylo lepší jako Void) má to jednu dobrou vraždu (ta s tím solárním panelem) a zhruba 2 vtipné hlášky. Tím, ale pozitiva končí jelikož hlavní ženské trio je tak blbé, že aspirují na nejhorší herecké výkony v hororu co jsem kdy viděl (před nimi je už pouze chlápek co v kterémsi dílu Pátku 13 chodil po rukách a Jason ho pak přepůlil). Vím, že Syfy nemá moc velké rozpočty a nemůže si dovolit kvalitní herce a nevyčítám jim to, ale co je moc to je moc. Inteligentnější než všechny tyhle 3 herečky je snad i ten čtyřlístek co tam byl nakreslený na tom taxikářském autě takže poté co vidí leprechauna si ho jedna fotí a druhá si s ním dělá selfie místo, aby utekly tak jedna přednese projev ve stylu je to náš dům a stál nás moc peněz neodejdeme a jejich pokusy o jeho zabití spočívají v tom, že jedna po něm háže knížky a boty a dvě se ho pokusí umlátit polštáři (pochopil bych ještě udusit ale umlátit?) Od odpadu to zachraňuje pouze zlepšení režiséra od doby Voidu ještě tak minimálně 3 filmy a budou aspoň 3 hvězdy. P.s. v které bance v Usa berou leprechaunské peníze pochopil bych kdyby to dala nějakému sběrateli, ale dat to do banky a koupit si za to chalupu. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Dalo sa čakať , hororový deficit prišiel. Leprechaun ho pekne naplnil. Podľa očakávania som čakal skôr priemerný lacnejší film. Malo to ale dobrú atmosféru, a paradneho škriatka ktorý sa po 25 rokoch vrátil. Na to že sa mi nechcelo pozrieť na staršie diely z rokov 80. Tak ma príbeh aj samotný film bavil. Selfíčka tínedžerov s leprechaunom tiež. Záverečné porazenie sa mi zdalo ale unáhlene. Našťastie to potom skončilo celkom dobre. Ako oddychovka môže byť, na nudnejší večer aj zabaví a preto si leprechaun zaslúži o niečo viac ako len 45%.. 4* ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Na nejakú Lepreachaunskú sériu som už aj dávno zabudol, naposledy som videl štvorku a to bolo ešte v 90-tych rokoch. Náhodou teda narazím na tento vraj už ôsmy diel a akoby som sa preniesol späť v čase niekam do roku 94. Príbeh je brutálne jednoduchý a jednoducho brutálny. Zvrhlý zabijácky škriatok zasa ožije, hľadá svoje zlato a samozrejme vraždí, lebo podľa jeho vlastných slov sa tým dostáva späť do formy. Hlavne že sa ten film nijako neťahá, servíruje poctivé a poctivo zmáknuté gore, teda visiace črevá, vrtuľou odrezané hlavy či solárnym panelom prepolených týpkov, plus typické Leprechaunské hlody a uvedomelý žánrový humor ( postavy ktoré idú hrdinsky nikam alebo padanie nosom do onej polovice mŕtvoly ). Leprikón lieta na drone ( ale nemá bezpečnostný pás ani prilbu takže schytá konár skrz hlavu ), s odporom vyhodí do koša kroksy ( ha-ha-ha aplaus!!! ) a je fikanými ženštinami podvedený keď zistí že mu do koltíka miesto mincí nastrkali svoje tampóny... a scéna s bandou blbnúcich mini Leprechauníkov okopčená z Armády Temnôt bola tiež milá. Toto je proste béčková splatter komédia tak ako som ich mal vždy rád a aj keď to nie je nejaký žánrový top, tak zábava je to v zásade kurevská. ()

Reklama

Reklama