Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 6 (1977) (série)


Vánoce (S06E30)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1977, 12 min

Obsahy(1)

Namísto odplaty usmíření aneb jak jsem překonal sám sebe... Rozvod většinou nejhůř dopadá na děti. A zvláště tehdy, když rodiče nejsou schopni se domluvit na péči o ně, nebo si dělají naschvály. Přesně tak to vypadalo také po rozvodu našeho hrdiny (J. Štěpnička). Bývalá manželka (G. Vránová) mu syna Káju (J. Potměšil) „půjčovala“ jen na chvíli a s obtížemi. Jenže pak se muž oženil znovu, měl další dítě a spokojenou rodinu. Když přišel vánoční čas, přišla i chvíle odvety… Anebo raději usmíření? (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pochybuji, že by se takhle chovala ženská, která si přišla na Štědrý večer pro syna k bývalému manželovi a s láskou pozdravila jeho novou ženu i desetiměsíční dítě, když byla dříve totální megera. Nevěrohodná blbina z pera Jaroslava Dietla, která byla napsaná očividně na objednávku. Jako příběh z pohádkové fantazie je to ovšem v pořádku. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh by byl celkem milý. Ovšem postavy se chovaly hloupě. Tatínek chtěl syna na Vánoce, když se mu narodil další, už neměl ani zájem, ani dárek. Pomsta nevyšla, protože zasáhla jediná rozumná žena. V podstatě pravdivé, ale vyznělo blbě. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato kratinká, takřka   divadelní, povídka má pouze jednu informační   hodnotu a to bez ohledu na to, jestli se   odehrává o Vánocích, nebo kdykoliv jindy v   průběhu roku. Ženy vždy stojí při sobě a   muž se vždy musí podřídit, ať se děje co se   děje. V tomto případě v situaci, kdy a za   jakých okolností bude po rozvodu trávit čas se   svým synem. To platilo, platí a i nadále platit   bude. Bohužel. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, jo...tak o podobných vztazích něco vím a léta jsem to zažíval s mou ex. Jakákoli snaha domluvit se marná. Nevím, zda i její současný manžel měl na ni takový vliv, aby se uklidnila, nebo je to jen proto, že malá snášela naše hádky hůř, ale už máme klid a jsme schopni se domluvit. Hlavní hrdina měl velké štěstí, protože nové partnerky mají velmi radikální a naprosto opačný přístup. Navíc mě překvapil i muž, protože ačkoli syn neměl u něj na Vánoce být, on s ním jaksi najednou přestal počítat a dokonce pro něj neměl dárek. Že by se najednou láska k vlastní krvi, k synovi vytratila? Ještě, že měl tak rozumnou ženu. ()

Reklama

Reklama