Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Littleovi chtějí adoptovat pro syna George bratříčka. V sirotčinci je však zaujme sympatický, osamělý myšák Stuart. Hned po příjezdu do nového domova se myšák málem stane obětí kocoura Snížka, kterému sice paní Littleová vysvětlí, že členové rodiny se nežerou, ale to situaci příliš neuklidní. Devítiletý George, který se těšil na bratříčka, také není rozhodnutím rodičů příliš nadšen. Stuart se sžívá s novým domovem, plným záludných pastí, a upřímností si postupně získává všechny členy rodiny kromě George, který se k němu nechce znát. A samozřejmě kromě Snížka, jenž se snaží utajit jeho existenci před ostatními kočkami, aby se nezesměšnil. Jenže to se mu stejně nepodaří. Když se jednoho večera Stuart dostane do Georgova pokoje, podaří se mu chlapce přesvědčit, aby dostavěl plachetnici, kterou odložil, protože se nechce zúčastnit závodu lodních modelů ze strachu z prohry se zákeřným spolužákem Antonem. Když se mu pokazí těsně před závodem dálkové ovládání, nastoupí do loďky Stuart a závod vyhraje. Od té chvíle jsou s Georgem nejlepší kamarádi. Jenže je tu ještě potupený Snížek, který najal Smokeyho gang potulných koček, aby mu pomohly se myšáka zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (185)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi milý, zábavný a svižný rodinný filmík. Jak jsme již napsali, celou dobu filmu jsme si užívali, chvíle napětí, humoru, samotný myšák je skvělá a po právu ikonická filmová postava. No, trochu paradox je, že scénář napsal M. N. Shyamalan - známý tvůrce Hororů a Thrillerů :-) Každopádně ani na obsazení si rozhodně není co stěžovat - Geena Davis a Hugh Laurie působí neuvěřitelně mile, sympaticky, jako manželský pár v 50. letech minulého století :) A na závěr bychom snad doporučili zhlédnout v originále - český dabing jsme sice neslyšeli, ale pochybujeme, že by se "naši dabéři" vyrovnali Mikeu J. Foxovi a jeho neuvěřitelném hlasu navždy typickému pro Stuarta (Littlea - nutno podotknout!!! :) 70% ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje dementní rodinný film, je to tohle. Jasně, vizuálně asi v pořádku a nápad neohraný, ale... ALE! Jak proboha mohli normálně smýšlející rodiče přinést domů myš jako svého syna? Proč si prostě nevybrali některého z chlapců, aby měl jejich pravý syn normálního bráchu a všechno bylo bez problémů? Panebože, tolikrát jsem si klepala na čelo... Tady mě můj oblíbený režisér (coby scénárista) opravdu zklamal. Pitomost na entou! ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Stuart Little mě dostal. Sice jsem věděl, že příběh je absolutně nelogický a prostředí kýčovité, ale stejně jsem se díval dál a u nemála scén se smál na celé kolo. Prostě i přesto, že jsem na tenhle film dost starý (a tentokrát jsem mozek vypnout nedokázal), dobře jsem se pobavil. Takže pro ty správné diváky to musí být výborná, nebál bych se říct, že pětihvězdičková, záležitost. PS: Být mojí maminkou Geena Davis, zůstanu bydlet u rodičů:) PS2: Divákům se silnou schopností empatie hrozí vznik oidipovského komplexu. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Je to nereálné, ale pokud to budete brát jako pohádku pro vykouzlení úsměvu na rtech, tak to není zase tak špatné....... Jako malá jsem tuhle pohádku zbožňovala a i když jsem z toho věku dávno vyrostla, tak ocením zejména Hugha Laurieho coby otce malého George. :-) Jinak uznávám, že je to nereálné a ani scénář nedosahuje vysokých kvalit. Ale co, je to natočeno pro určitou věkovou skupinu a té se to určitě líbí (nebo alespoň líbilo, jako kdysi mě). ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

S touhle pohádkou o malém myšáčkovi nemám nejmenší problém. Vtipná a zábavná podívaná nastává v okamžiku, umíte-li jako dospělec dát svůj mozek do režimu „off“, přijmout cokoli a hlavně nic neřešit. Tatínek má skvělé hlášky, jako např. „členové rodiny se nejedí“, velmi kladně hodnotím Stuartovu animaci, dokonalou kocouří bandu a v neposlední řadě chválím úchvatnou hudbu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Když Stuart hraje na kytaru, tak jeho pohyby odkazují na postavu Martyho McFlye v kytarové scéně z Návratu do budoucnosti (1985). Jde o nejznámější roli Michaela J. Foxe, který v původním znění namluvil Stuarta. Tzv. "kachní chůze" je inspirovaná americkým kytaristou a zpěvákem Chuckem Berrym. (D3VIL)
  • Co nedává smysl je, když Littleovi pohřešují Stuarta, tak v jedné scéně George (Jonathan Lipnicki) zoufale zvedá a pokládá telefon v naději, že na druhé straně se někdo ozve, ovšem telefon ani na chvíli nezvoní. (Nick321)
  • Když myšák Stuart Little odjíždí se Stoutovými, v autě hraje píseň „That's Amore“ od Deana Martina. (Nick321)

Související novinky

Takový rodinný kung-fu film

Takový rodinný kung-fu film

30.08.2006

Jackie Chan jako čínský mistr kung-fu a Jet Li hledající pravý význam tohoto umění ve starých chrámech v jednom filmu? Srdce nejednoho ortodoxního fanouška by jistě zaplesalo, ale Původně měl tento,… (více)

Reklama

Reklama