Reklama

Reklama

Ni le ciel ni la terre

  • Slovensko Ani nebo, ani zem (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Afganistan, rok 2014. Blíži sa odsun jednotiek a kapitána Antarèsa Bonassieua a jeho oddiel pridelia do pozorovacej misie v odľahlom údolí Wahkan na hraniciach s Pakistanom. Napriek odhodlaniu Antarèsa a jeho mužov im kontrola nad izolovaným údolím začne pomaly unikať pomedzi prsty. Jednej tmavej noci začnú vojaci z údolia záhadne miznúť... (MFF Cinematik Piešťany)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek svým pohledem na jednu vojenskou pozorovatelnu, v tomto případě v Afghánistánu, velmi reálně přibližuje situaci, jaká na takovém místě panuje. Všude jen hory, ticho nebo šum větru a občas podezřelá aktivita místních lidí. K tomu pomalu ubíhající čas a každý den to samé a beze změny. Dokáže tohle voják psychicky udolat? Tohle člověk pravidelně chodící do práce a po ní různorodě se zabavující prostě nepochopí. A tak se vlivem tohoto filmu všichni mohou vžít do situace vojáků. Prožít tu beznadějnou snahu něco zjistit na takovém území a tím poznat, jak nelehká a nebezpečná práce to je. A do toho všeho se najednou postupně začnou ztrácet vojáci a nikdo neví jak. Malá jednotka na neznámém území, něco se děje, ale ať se snaží sebevíc, nelze zjistit co. Místní jen mluví o vlivu Alláha. A atmosféra bezmocnosti pomalu houstne. Pomalejší tempo napomáhá vjemu pomalu ubíhajícího času a většině napětí nad celkovou atmosférou afghánských dní a nocí. Tohle je snímek, který se vymyká všem dosavadně natočeným válečným filmům. Ta dokumentární realita z toho čnící až zaráží. ()

Hugomil 

všechny recenze uživatele

Tak trochu "komorní" film s prvky nadpřirozena. Snímek který neurazí a udrží divákovu pozornost zručnou filmařinou. Čekal jsem "jako téměř vždy" nějaké debilní rozuzlení, ale opak mě mile překvapil. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Afghánistán. Tisíciletá země, kterou Evropan jen těžko pochopí. Ačkoliv vím, že když bojujeme válku tam, nemusíme ji bojovat doma - přesto si u každého takového filmu říkám, co tam sakra ti kluci vlastně dělají? Hlídají jeden kopec v moři kopců tisíce mil daleko od svých blízkých a od svých normálních životů. Ač se to může jevit neuvěřitelně, klid je horší naž akce. klid naleptává bdělost, vzbuzuje otázky, nutí člověka přemýšlet, vzpomínat... Ačkoliv se ve filmu prakticky nebojuje, řadím jej ihned mezi své válečné top. Právě pro tu reálnost života tam někde na hranici s Pakistánem, kdy po čase nevíte jestli už hrabe vám, nebo to co se kolem děje je skutečnost... ,,Nadpřirozeno'' filmu nijak neuškodilo, naopak film tím získal o to více na autenticitě a paradoxně i větší uvěřitelnosti. Dokonce se 2 x pořádně lekl, což se v poslední době nepodařilo žádnému hororu co jsem viděl,vlastně snad až na jeden. Všem koho toto téma zajímá rozhodně doporučuji strávit těch 100 minut s francouzskou jednotkou tam v horách, kde je v noci temná obloha poseta stovkami jasných hvězd... Jen u filmu nesmíte zdřímnout! Ležící si totiž Alláh bere k sobě. Fakt jsem si pošmák a už mám zase v hlavě tu geniálně otextovanou písničku Dana Landy - Nad Afganistánem...! Jo, to tehdá ještě nebyl pošuk Žito 44 a velmistr vymyšleného řádu kam se hned nacpala nejeden papaláš.... Jen doufám, že to jak mu hráblo se nestalo po jeho návštěve našich kluků v Afghanitánu... To už by byla divočina! :-) Já dávám za 5 ovcí bez debaty a fakt se divím, že mi film film unikl. Jinak zdejší názvy jsou dost děsivé a film je pod nimi skoro nenalezitelný, mnohem lepší je druhý anglický název - Neither Heaven Nor Earth - * * * * * ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že film má tendenci se chovat nadpřirozeně, když se voják za vojákem ztrácí z tábora. Přitom ale realističtější popis života v táboře byste ve filmu jen tak nesehnali. Vojáci spí, čtou knížku, cvičí, čumí do hor, zabíjejí čas a nejen ten a všichni sní o tom, že se jim hlava psychicky nezhroutí. A možná o tom je tenhle film víc, než o domnělém nadpřirozenu, že se tu ztrácí vojáci. K tomu musím uznat, že vše udržuje výborný Jérémie Renier. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama