Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Myšák Stuart, kterého adoptovala rodina Littleových, roste, chodí do školy, jezdí malým autem a se svým lidským bráškou hraje fotbal. Také staví letadlo, které se Stuart bez Georgeova vědomí rozhodne vyzkoušet. Opravdu se mu ho podaří nastartovat, nezvládne však řízení a havaruje v parku. Maminka se zlobí, nejraději by, kdyby Stuart maloval nebo tancoval, otec má však pro jeho zálibu v „mužných“ sportech pochopení. Jednoho dne, když jede Stuart ze školy, dopadne na vedlejší sedadlo malý žlutý ptáček s leteckou kuklou na hlavě. Pronásleduje ho dravý sokol, Stuartovi se však podaří před dravcem uniknout. Ptáček se představí jako slečna Margalo, a protože je zraněná, odveze ji Stuart domů a ošetří. Nabručenému bílému kocourovi Snížkovi se Margalo nelíbí, Littleovi však souhlasí, že se o ni postarají. Nikdo netuší, že je ve skutečnosti komplicem sokola, že pronásledování i zranění předstírala, jen aby se dostala do domu a zjistila, kolik je tu cenností. Postupně se však Margalo v rodině zabydluje a sokolovi předává zprávy stále méně ochotně. Sokol nakonec rozhodne, že má ukrást maminčin prstýnek. Všichni se domnívají, že prsten musel spadnout do výlevky. Nejprve se tam spustí Stuart, nic však nenajde, a když se přetrhne provázek, na kterém visí, zachrání ho Margalo. Nic nenajde ani přivolaný instalatér. Smutná Margalo další den ráno odletí, Stuartovi se však stýská a rozhodne se ji hledat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo tvorcov prijalo k natočeniu pokračovania, no čakal som niečo horšie. Jednotka je ale prakticky na úrovni prvej časti, takže pohoda. Dej je prostý a strohý, bez titulkov len niečo vyše hodinku deja, takže sa toho ani veľa stihnúť nedá. Ale vzhľadom na pomerne slušný úspech aj druhej časti, som rád, že sa (aspoň zatiaľ) neuvažuje o ďalších pokračovaniach. 55%. ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Nemá takovej šmrnc jako jednička, i tak je to ale v pohodě zkouknutelný. Neni to ten tip filmu kdy koukám na hodiny kdy už bude konec. U tohohle se prostě pohodlně usadim a užívám si to až do konce. Hlavně to z dětí nedělá nemyslící tvory tak jako velký množství jinejch animáků. Nejvíc jsem se zasmál asi kocourovi Smíškovi, ten posouvá tenhle film ještě o level výš... :)) ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je typický příklad toho, že dvojky bývají horší a je to taková nastavovaná kaše. Děj a celý film doslova kulhá za jedničkou a prostě ji nikdy nedožene. Filmaři se nechali ukolébat zisky jedničky a dvojka se kvalitou prostě nepovedla, moc se mi to nelíbilo, teda až opět na dabing Martina Dejdara. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dr.House jako otec adoptovaného galantního myšáka létajícího po N.Y. ve dvojplošníku a sledujícího v autokině Hitchcockovo Vertigo? Nakonec proč ne.. Zdejší nízké hodnocení mě trochu překvapuje, už jen proto, že nevím, co lepšího očekáváte od žánru rodinný film a ty se Faidro smiř s tím, že až bude antikoncepce jednou vysazena, nebudeš se pak s nimi koukat na Krajinu stínů, ale oceníš i Stuartovy přednosti.. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší, avšak viac adrenalínový a blockbusterový nasledovník skvelého rodinného filmu. Nižší rozpočet prezrádza, že film už nebude mať úspech ako jeho predchodca, no dovolím si tvrdiť, že je približne na rovnakej úrovni. Je to však už len taká "dvojka", ktorá stále poteší no nič nové v podstate neukáže. Ale to je v tomto žánri vedľajšie a nepodstatné. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Noviny, ktoré dopadnú na Stuarta, nesú titulok "Feathered Filcher Fleeces Fifth Avenue". (misterz)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 120 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Sokol mal mať pôvodne armádu holubov ako jeho prisluhovačov. (misterz)

Reklama

Reklama