Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva američtí lovci zabloudí ve Skotsku a naleznou vesnici Brigadoon, která ožívá jednou za sto let. Jeden z lovců. Tommy, se zde zamiluje do krásné Fiony, ale nechce opustit svůj dosavadní život. A Fiona nemůže z města odejít, pokud z něj někdo nesejme prokletí. Po návratu do New Yorku nedokáže Tomy na Fionu zapomenout a tak se vrací do Skotska, kde mu síla jeho lásky pomůže nalézt Brigadoon a milovanou Fionu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Warning: Some accents were harmed in the making of this picture. Ve Skotsku je Brigadoon populární asi tak, že se vám při poznámce: "Cyd Charisse tvrdila, že toto je její nejoblíbenější film z těch, které natočila s Genem Kellym," dostane odpovědi: "Alespoň někomu se tedy ten film líbil," a že při znínění Oscarové nominace za kostýmy propukne obecenstvo v záchvat smíchu. A zcela upřímně: První polovinu filmu jsem tomu rozčarování rozuměla. Možná je mým problémem, že vše zákonitě porovnávám se Zpíváním v dešti, nicméně unylost písní v úvodu jen tak některý muzikál nepřekoná. Na druhou stranu druhá polovina začínající útěkem jedné postav ze svatby je výborná, na rozjařenost typické produkce MGM až nezvykle temná a dramatická. A právě onen moment, kdy postavy běhají lesem, kdy se hlavní hrdina rozhoduje, zda vymění Skotsko za Ameriku, jsou to, čím tento film ve vzpomínkách dokážu odlišit od desítek podobných. [Glasgow Film Festival 2012] ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála klasických muzikálů, který mě dost uchvátil. Gene Kelly je vpodstatě stále stejný (dobrý tanečník a zpěvák), ale na rozdíl od jiných muzikálů tento využívá působivý příběh a také zajímavé kulisy, a právě tyto prvky v kombinaci s dobře padnoucíma písničkama mě opravdu přesvědčily, že tenhle film je špička. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Film obecně považovaný za Minnelliho přehmat. Jako muzikál se utápí v namyšlené vážnosti jak kvaziexistenciálního příběhu, tak Kellyho baletem inspirované choreografie. Obojí z filmu "vysává" veškerý půvab muzikálů: barvitost, hravost, poetickou nadsázku a lehkost. Praktický celý film je navíc hermeticky uzavřený v jediné náladě, lokaci (a její výstředně fantastické fabuli), takže nutně trpí monotónností a, no ano, nudou. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Pohádka na kterou se dá dívat. Lepších 70% (nezávisle na hodnocení ČSFD). Hodnocení vyplývá z faktu, že jsem jako první muzikál této doby viděl Zpívání v dešti a od té doby mi vše ostatní (byť s Gene Kellym) připadá být slabší. ■ P.S. Uvažoval jsem, jaké by to bylo, kdyby místo kulis použili skutečný exteriér, nakonec však musím přiznat, že se jedná o kulisy velmi vydařené. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Rozprávkový muzikál celý natočený v štúdiu s občasnými hereckými výkonmi ako zo zlého nemého filmu. Film je pestrofarebný, pôsobí honosne, ale utápa sa v patetickosti a baletných choreografiách. Nápad nie je zlý, ale berie sa príliš vážne. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Kellyho veľmi nemusím, jednak čo sa týka jeho muzikálových kvalít, keď v speve proti Crosbym a v tanci proti Astaireovi výrazne zaostával, no ani herecky nebol nič extra. Napríklad tu ho úplne zatienil Johnson, ktorý si svoju postavu zjavne užil. Aj napriek tomu, kráľ klasických muzikálov Minnelli nezostal nič dlžný svojej reputácii a vytvoril ďalší výborný muzikál svojej doby, kde tanečné a spevácke čísla fakt stoja za to a celé je to krásne farebné, ako správny klasický muzikál má byť. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Netypický fantasy muzikál s nádhernými kulisami. Bohužel tu je na muzikál dost málo písniček, které si zapamatujete - u mě to bylo "Go home with bonnie Jean" a "Go and stop him (Or ye'll never get anosther morning)". A Gene Kelly se neobtěžuje nějak rozlišovat své role, takže jeho Tommy Albright je úplně stejný jako Jerry Mulligan nebo Don Lockwood. Přesto skvělý film! ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Snad až příliš pohádkový příběh o jedné naplněné lásce. Film měl, tedy alespoň pro mě, po celou dobu problém s tempem, bylo tam pár hluchých míst, navíc v polovině děj zcela zvážněl a vytratilo se tak zcela to co dělá muzikál muzikálem. Hodně slabé tři hvězdičky. 55% ()

Alf 

všechny recenze uživatele

po druhém zhlédnutí jsem musel přidat dvě hvězdičky :-), vtip, pohádková romantika, fantazijní výprava, dokonalé herecké a pěvecké výkony, prostě všechno, co dělá z tohoto filmu předního představitele žánru... ()

huzgi 

všechny recenze uživatele

Krásný, milý muzikál, ale až moc načinčaný a navoněný. I pohádky pro dospělé mohou být hlubinnější. ()

Aranel 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to doopravdy hloupoučké, hollywoodská představa o Skotsku jako zemi plné vřesovišť a idylických vesniček s baletícími děvčaty v sedmerých sukních a stepujícími pořízky v nezbytném tartanu s dudami přes rameno. Na stranu druhou se u toho člověk dost pobaví, protože dramatickou hudbou i výrazem uvedená věta "vezmi nás za ním" má značné kouzlo. Sečteno a podtrženo, 3 *. ()

Reklama

Reklama