Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (232)

POMO 

všechny recenze uživatele

První hvězdně obsazený Hollywood od lockdownu a hned ukázkově špatný, jakých se dostává do kin jen několik a ukazuje se na ně do konce roku prstem jako na jeho největší průsery. Četli to vůbec ti herci, než řekli ano? Malkovich si tady jediný udržuje důstojnost, jeho postava dává jako jediná smysl. Role pro Commona je zlý vtip (když si vzpomeneme jak se vytáhl třeba v žánrově spřízněném Johnu Wickovi 2. Farrellovi hlavní padouch - bezohledný zabiják s nulovou charakterizací - taky vůbec nesedí, a přebotoxovaná máma Geena Davis by možná mohla vzbudit sympatie, kdyby ji to scénář umožnil. Celá ta smutná rodinná linka s problematickou dcerou Jessicou Chastain je však naprosto nefunkční a pouze zdržuje agentské mlátičky a přestřelky, které ovšem taky nejsou žádnou výhrou - pouze akčně doplňují nejohranější možný agentský námět - likvidaci jednoho z teamu nájemních zabijáků. Úplný knokaut filmu ale dává samotná postava Jessicy bez jediné sympatické či soucitu hodné charakterové črty, bez smysluplných motivací pro rozhodnutí z minulosti, které nyní lituje a snaží si najít cestu k rodině. Jakoby měla být jakousi popkulturní antihrdinkou, které máme fandit za to, že po*ere vsechno, čeho se dotkne i čemu se vyhne. Všechno špatně. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Holý úd zcela bez soucitu naservíroval ubohému bezbrannému divákovi peklotyčně hnusnou, ultimativně přiblblou a neskutečně nudou krÁvu. KrÁvu, jakožto nejhustější nájemnou vražednici světa, která profesionálně kondičně běhá jako buzna s ústřelem a bije se se všemi těmi statickými gorilami za pomoci mistrovsky zvládnutého bojového umění krAv trága snad ještě neuvěřitelněji než mongoloidní myopatické děti v družině zvláštní školy. Ale ta pravá nesnesitelná bolest očí i uši a smrtící dávka volných radikálů scénáristické debility způsobujících agresivní rakovinu vkusu přichází ve chvílích, kdy se v přestávkách mezi tím retardovaným nájemným vražděním snaží své neméně odporné a brutálně nehrající sestře přepíchnout ukrutně nesympatického BLM recitátora, načež zarputile řeší takto vzniklé ztráty rodinných hovnot se svou strašidelnou masitou prasomatkou, na níž nějakého nekrofila napadlo exhumovat ve Frankensteina plasticky zpotvořenou a jako vždy totálně prkennou Džínu Dejvis. A to už se z toho stává téměř nesnesitelný vizuální i dialogový eksplotejšn. Jen doufám, že si Kolín s Malkovičem vrazili tenhle hřebík do rakví svých kariér jen proto, že je ta ohyzdná zrezlá trubka přeplatila, a nikoliv že je „uprosila na kolenou“. Zoofilie je totiž v civilizovaných zemích pořád trestná. Atomová zrzka pro mentální bezdomovce. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Při scénách s Geenou Davis mi tu chybí žánrové zařazení „horor“. Totiž pozorovat - kdysi tak charismatickou dívčinu – nyní opuchlou botoxem, je zážitek vskutku pro otrlé. Hollywoodské herečky prostě neumí stárnout, Nicole Kidman že pozdravuje. A film samotný? Jessica si po vzoru Charlize Theron zprodukovala další x-tou variaci na ostrou holčinu, kde vlastně nefunguje zhola nic. Ani jakože vztahové drama, protože rodinné peripetie Avy vás absolutně nezajímají, ani jako akční film, protože akce je mdlá a bez adrenalinu. Charlize jsem tu bojovnou Amazonku sežral i s navijákem, Jessice ani omylem. 2* jenom proto, že mě to neuráželo svojí blbostí a pak za Johna Malkoviche, který tu má naprosto skvělou dědečkovsky ochranitelskou auru, úplný chodící charisma. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Moderní a svěží akční vítr, perfektně nastříhaný i nasnímaný fighty, to už jsem dlouho neviděl Věčná škoda rodinné dějové linky madam Avy. Geena Davis, to by snad vtip co z ní udělal botox za příšeru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další ze série ženských akčních filmů, kde do hlavní role prdnou herečku, která poslední léta má formu jako žádná jiná, aby ji dali roli totální bez emoční čubky, která to drtí, kudy chodí, ale diváka to nebaví. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Vražedkyně Jessica Chastain se po letech vrací domů, aby se smířila se sestrou, vyříkala si věci s maminkou, postavila se své vlastní minulosti a občas zabila někoho, koho na ní pošle Colin Farrell. Ava: Bez soucitu je spíš drama, které se snaží akci vyhýbat, což je dobře, protože akce jako taková za moc nestojí. Ale bohužel za moc nestojí ani to drama, takže krom charismatického a trestuhodně nevyužitého obsazení tu fakt není nic, kvůli čemu by stálo za to s touhle šmírou ztrácet čas. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ava je tak trošku zbytečný film. Po akční stránce by chtěla býti Annou a po příběhové Red Sparrow, ale kvalitativně nedosahujé ani jedné. Naštěstí zde hraje Jessica Chastain a Collin Farrel, což jsou herci kvůli kterým se vyplatí vidět každý film. Akce je bohužel unylá až běda, ale na zabití nudy to ušlo. Příběh**, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 5/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Člověk není šťastný, dokud nepřijde dobrá smrt. A tu se snažím svým subjektům poskytnout." Uzavřít subjekt je byznys, tomu rozumím, ale už by těm nájemnejm zabijákům měly odbory zakázat mít rodiny. Mě už ta jejich slabina trošku nudí. Navíc akce není nic moc, což se dá pochopit. Herci si totiž při boji připadají jako Bruce Lee, ale já se obávám, že by s nima vytřel tatami i František Koudelka z STS Chvojkovice - brod. Přesto mě to celkem bavilo. Patrně proto, že mám slabost pro drobný dámy s obřími bouchačkami. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tuctová zabijácká storka s ohraným scénářem, střihově zmasakrovanými bitkami a nevýraznou režií, která si absolutně nezaslouží svoje herecké obsazení. Jessica potěší oko, ale preferoval bych, kdyby hned zkraje zabili ji a otěže pomsty převzal Malkovichův sympatický mentor. Farellův záporák je stěží půlrozměrný. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby šlo o dvouhodinový speciál Velmi křehkých vztahů, dala by se Ava považovat za úspěch. Nesympatické charaktery s nelogickými motivacemi se plácají rádoby skutečnost připomínajícím životem a nebozí herci asi nedostali scénář před natáčením. Bezcitná vražedkyně neustále emocionálně sužovaná starým rodinným traumatem se vrtá ve svých vzpomínkách, které ji ale prý nezajímají, protože chce sestře sebrat manžela a zmizet? Common takhle hraje úplného debila a Colin Farrell slizkého HR manažera, který jen řeší personální problém. Bo byznys… Celé to vtipné finále, kdy je hlavní hrdinka na pokraji sebevraždy než do bytu vtrhne záporák, který ji chce zabít a tak s ním pak bojuje o holý život vypadá jako výplod scenáristy, který si nepřečetl začátek stránky než na ni navázal. Mizérie s ucházející akcí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek Jessicy Chastain, ale dovedu si představit, že hodně lidí volalo po čistě jejím akčňáku. Zato jsem fanoušek Colina Farrella a ten tu bohužel nic extra nepředvedl. Ava je typický příklad protlačování ženských hrdinek do akčních filmů, když konečně díky Lucy začaly vydělávat. Samozřejmě v základu nic proti tomu, při sledování jsem si vzpomněl na Bessonovu Annu (evidentně došly normální názvy, ten český se alespoň snaží), ovšem ta má nesrovnatelně lepší akci. Tenhle film je celý takový bez nápadu, nemastný neslaný a rychle zapadne v bohaté filmografii této oblíbené herečky. Kované fanoušky akčňáren na těch 90 minut zabaví, ale bude vám omáčka kolem nich úplně šumák - takže back to the 80s...6/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jediné scény kdy Jessicu nenahrazuje dublér jsou ty, kdy má výstřih až do pasu a rozparek taky. Díky bohu alespoň za to. Zbytek je tristní, absolutně bez šťávy a scénáře. Jediný Malkovich tu herecky tak nějak vykukuje. Charlize byla v roli agentky jiná palba. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ava je jednou z prvních vzpomínek na doby, kdy kina ještě fungovala normálně. Generická "zabijácká" hříčka, která postrádá nápaditost a napětí. Asi tak by se dal celý film shrnout. Jessica je nanejvýš průměrná a Farrellův záporák děsně unylý. U jeho postavy jde jasně a zřetelně vidět, že i když máte skvělého herce, stačí naprosto otřesný scénář a je konec všech nadějí do kvalitní filmový zážitek. Už proto si budu muset brzo na spravení chuti pustit znovu Gentlemany, kde byl Colin výborný. Gradace příběhu je navíc nulová a souboje jsou strašně zmatené (a to nemluvím o té závěrečné hrůze). A to jsou přesně ty problémy, kterých by se podobné snímky měly vyvarovat. Soubojů je navíc jen poskrovnu... Jedním z mála pozitiv tak zůstává Malkovich, jehož "otcovská" role je alespoň trochu zajímavá, zábavná sesterská konverzace v restauraci a kompromitující mise, která to všechno tak nějak spustí. Nudil jsem se, a proto nebudu třetí hvězdičku přidávat ani v ohledu na to, že v kinech momentálně nic moc lepšího není... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příběhově dvouhvězdičkový brak s několika tříhvězdičkovými a jednou čtyřhvězdičkovou akční scénou. Obecně ovšem akce není tak rytmická nebo syrově špinavá jako v Atomic Blonde, celkově hlavně postrádá nápaditost a napětí. Víc než ke kousku s Charlize Theron nebo k Johnu Wickovi (který nás dokonale namlsal) se blíží Bessonově Anně. Ta sice předvedla solidní krájení ruských chlapíků pomocí talířů, jinak ale také sklouzávala k jiným než akčním scénám. To mrcha Jessica Chastain s alkoholní minulostí rozehrává mdlou hru na kočku a myš s velmi otravnými rodinnými odbočkami. Její snaha o nalezení společné cesty s matkou, sestrou a bývalým přítelem (který propadl hráčství – další podivná linie) docela naivně klouže po povrchu. A bere si toho k řešení moc (trauma ze vztahu s mrtvým otcem, jízlivou matkou i sestrou, která čeká s jejím bývalým rodinu). Tvůrci měli vsadit spíš na její rozkol s tajnou organizací, pro kterou dělá špinavou práci. Protože v osobní rovině se naše hrdinka někam posune, aby vzápětí udělala nějaký nelogický krok (líbačka s expřítelem), který diváka svou nahodilostí jen otráví. Evidentně pak tvůrci doufali, že mnohé zachrání herecké obsazení. Malkovich nebo Farrell si ovšem mohou střihnout, kdo chytl nezajímavější postavu. Chastain, když zrovna nekosí po zuby ozbrojenou ochranku (která ji ochotně padá do střel), se ohánět umí, je sexy a mnohé zachraňuje. To se nedá říct na adresu režiséra: Tate Taylor je (překvapivě) mnohem neobratnější než u svých předchozích projektů. Slabé tři hvězdy. Škoda. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nic, co by tu nebylo už dříve a (snad s výjimkou filmů Stevena Seagala) lépe. Jessica Chastain bojuje nejen se zabijáky, ale také s blbým scénářem, zbytek obsazení sice v titulcích vypadá fajn, ale ve výsledku je to všechno hlavně promarněná šance. Navíc Tate Taylor neumí natočit ani pořádnou akční scénu, což je u akčního filmu docela špatně. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lidi otevřete oči, Tate Taylor není dobrý režisér a jeho Černobílý svět nebyl nikdy dobrým filmem. Skutečné "kvality" ukazuje pan režisér filmem Ava. Film se snaží působit jistou mystikou kolem ústřední postavy, jenže tématicky podobný Bourne je někde zcela jinde a nezbývá než doufat, že se Chastain v tomhle filmu nebude nikomu líbit a případné pokračování tedy nikdy nevznikne. Mimo posledních Seagalovek jsem nikdy neviděl horší filmové bitky. Tohle se průměrně znalému divákovi opravdu nemůže líbit. Ani ten Farrell mě tentokráte nezaujal. 20% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to tu je dosť podhodnotené, takú šesťdesiatku by som tomu dal. A vlastne aj aj dám. Príbeh nie je nič extra, vlastne tu nie je nič extra, ale je to celkom solídny akčňák, ktorý ma dve dobre veci. Prvá je herecké obsadenie a ta druhá je štýlová akcia, na ktorú sa veľmi dobre pozerá. Je to svojím spôsob, ženská verzia John Wicka, aj keď Neovi s Matrixu uveríme viac tie chvaty ako Jessice. Na druhú stranu Jessica Chastain je fajn, sedela mi tu, očividne ju to aj bavilo a navyše je sexi. Ako jednohubka na vyplnenie času to účel splnilo. Nenechajte sa odradiť hodnotením. 60% - 3* ()

Reklama

Reklama