Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Recenze (944)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Gentlemani baví od začátku do konce. První polovina je spíše seznamovací a je s kým, protože jednotlivé postavy a charaktery jsou pěkně odlišné a tím pádem, pokud se nic nezvrtne, tak nejde, aby nudily. Samotný příběh je uchopený s vtipem a po počáteční- trošku moc informací obsahující hodince, to začínám mít pořádný spád a ten neskončí až do úplného konce. Za mě nejlepší Colin Farrel, po dlouhé době role, která mu sedla přesně na míru a klidně bych ho tam mohla míc více. Po něm dávám hned na druhé místo McCounaugheyo, Hunnama i Granta, prostě jsou dobří, jen mám pocit, že už to není nic neočekávaného. Pobavila i Colinovic tepláková parta, ve které se objeví také rapper Bugzy Malone a jeho song Boxes Of Bush zazní nejen v jedné fajn scéně ve filmu :),ale taky v závěrečných titulcích. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší Ritchie od Podfuku, ale prvním dvoum filmům se bohužel nevyrovná. Guyovi se bravurně povedlo přenést atmosféru jeho gangsterek z doby neinternetové do roku 2020, avšak ne jeho vinou už bohužel v dnešní době gangsterky nedosahují tolik cool elementu. K pořádné gangsterce prostě patří pouliční prodej kradeného zboží, karty o vysoké sázky, psí závody a ne mobily, youtubeři a podobné inovace posledních 10 let. Ritchie z toho určitě vytřískal maximum, ale zasadit děj o 20-30 let zpátky, byla by to větší pecka. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Už jsem ani nedoufal, že by se Ritchie mohl vrátit do žánru britských gagsterek s takovou pompou a obnovit ve mně víru v jeho režisérský (a scenáristický) talent. A je tady snímek The Gentlemen s plejádou parádních, roztodivných postaviček a jejich příběhů, které se čas od času protnou a jindy se zase zábavně zašmodrchají. Většina děje je tentokrát zprostředkovaná skrze "nespolehlivého vypravěče" v podání Hugh Granta, který se nerozpakuje k některým událostem přidat trochu extra šťávy. Bohužel úvodní expozice (představení kdo je kdo, kdo zná koho, kdo s kým obchoduje apod.) mi přišla strašlivě roztažená a snímek také celkově drnká na vážnější tóny, než Ritchieho starší klasiky. 4* __________p.p.č. O tom, že nejde o úplný návrat ke kořenům svědčí i absence objektu zájmu (žádné starožitné brokovnice, diamanty ani šťastné obrazy). ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Kdy uděluji 5 hvězd? V momentě, kdy mi film jednoduše sedne a téměř posadí na prdel. Tohle je byla naprostá a kolosální sranda s množstvím zvratů a někteří herci tu jsou fakt k popukání a ani nemusí mluvit (především Hunnam a Farrell). Obecně vzato, celkový výběr herců nemá chybu, děj filmu je brilantní a humor dechberoucí................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se vrátil ke kořenům a udělal dobře. Sice to není tak vtipné, dravé a svižné, jako první dva jeho gangsterské počiny, nicméně výrazně se kvalitám Lock Stocku a Snatche přiblížil. Zásluhu na tom má z velké části výborné herecké obsazení (Hugh Grant ve své asi nejsympatičtější roli kariéry) a několik velmi zapamatovatelných scén. Bajka o lvu a drakovi je nezapomenutelná. :-) (HD, orig.) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se každopádně vrací k tomu, co mu jde nejlépe a díky čemu se v podstatě dostal i do první režisérské ligy, a je skutečně znát, že se opět pohybuje v prostředí, ve kterém si je zatraceně jistý, výrazný a přesvědčivý, nicméně i přesto, pokud bych měl tedy Gentlemana porovnat se Sbal prachy a vypadni, či Podfu©kem, tak z toho tento snímek vychází jako nejslabší podívaná, ovšem pořád to stačí na vynikající zábavu, hledajíc v rámci žánru jen stěží nějakou adekvátní konkurenci. Znovu zde tak sice máme sofistikovanou historku z londýnského podsvětí, plnou rozmanitých a neotřelých postaviček, černého humoru, netuctových dialogů, originálních zvratů a nápadů, prostě veškerých typických ingrediencí pro Ritchieho ranní tvorbu, jenže vše tentokrát nepůsobí až tak dokonale, jako u výše zmíněných snímků. Postavám chybí pořádný koule, humoru je o dost méně a nefunguje až tak úplně a nečekaných situací a zvratů je pak sice dost, ale též postrádají tu dřívější živelnost, drive a „coolovost“. Nejhůře z toho ale vycházejí dialogy, které se navzdory očividné tvůrčí snaze příliš nepovedly, jelikož chtěli navázat na své předchůdce, ale jejich vyznění častokrát působilo až příliš křečovitě, nuceně a za každou cenu namachrovaně, a nejednou jsem i dokonce říkal, co to ti herci plácají za hlouposti. Když už jsem jinak u těch herců, i v tomto ohledu mě Ritchie krapet zklamal, jelikož pány, jako Grant, Hunnam, či Strong příliš nemusím a zde mě o opaku nepřesvědčili, na druhou stranu to naštěstí ale více než vyvažují především McConaughey s Farrellem, kteří tu dominují každým svým výstupem a oba tomu filmu jasně kralují. Přes všechny tyto výtky ale musím znovu zopakovat, že přestože nejde o dokonalý film, tak i přesto je Gentleman sakra výbornou filmovou záležitostí, která královsky pobaví. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Je to parádně zahraný a rozhodně zábavný. Nemůžu si ale pomoct - Ritchie (opět) vykrádá sám sebe. Nejvíc si tenhle film tak užijou lidi, co neviděli Lock, Stock a Podfu(c)k protože to pro ně bude i film originální.. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se po 20 letech rozhodl vrátit zpět ke kořenům a dopadlo to více než dobře. Mnohonárodnostní panoptikum gangsterů z londýnského podsvětí, černý situační humor, originální styl vyprávění, lehce překombinovaný (ale ve výsledku do sebe zapadající) scénář a úderný soundtrack - prostě vše tak, jak si to pamatujeme ze snímků Sbal prachy a vypadni a Podfu(c)k. Jistým bonusem oproti zmíněným starším kouskům jsou pak dráž vypadající akční scény a zvučnější jména představitelů v hlavních rolích. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zábavnější filmy, drsnější, zároveň ale realističtější, uvěřitelnější, takže celkově chytřejší. Nebudu tady spoilovat, ale doslova se to hemží totálníma hovadinama. Je to film na efekt a aktuálních (18.2.2020) 90 procent svědčí o tom, že tentokrát trefil Guy Ritchie znovu jackpot. Trochu mu to tady pokazím, dráždí mě filmy, ve kterých jsou všichni o tolik víc cool než já. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že doba Ritchieho kultovních klasik a scén, co vás skutečně nadchly díky své absurdní akci (vzduchovka ve Sbal prachy a vypadni) a námětům je pryč. Ale Ritchieho gangsterky jsou pořád absolutní top záležitost v žánru, vždycky když vidím novou, dostanu neodvratnou chuť taky napsat podobně zamotanou záležitost a není většího piedestalu než když lidi inspirujete k tomu vás napodobovat. 'The Gentlemen' sází více na svoji úroveň a strukturu, než na dynamickou akci a zamotanost (pořád je to o přechcávání, ale možná je chyba v tom, že je to trochu ohraný), vše ostatní zůstalo u Ritchieho při starém: slušnej casting a drží vás to od začátku do konce. Ale teprve další projekce a odstup času ukážou pravé kvality. Mám ten dojem, že humor ani samotný film neobstojí s časem tak dobře, jako předchozí práce anglického režiséra - resp. že 'The Gentlemen' díky svojí zápletce tak trochu pokulhávají v tom být filmem na jednu zhlédnutí. Ale zatím slušných 8/10. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Paráda! Bavili jsme se v kině královsky, Gentlemanům nemám co vyčítat a už teď se těším, až si je někdy zopakuji a možná přihodím i tu pátou hvězdu. Guy Ritchie dokázal, že ještě umí a vrátil se na úroveň Sbal prachy a vypadni a Podfu(c)k. Sice ze začátku lehce zpomalil, ale i to bylo jen ku prospěchu věci. Brilantní scénář i režie, výtečně napsané postavy, parádní obsazení, úchvatné dialogy, neskutečně dobře vypointované scény a bezchybná gradace. Zapomněl jsem na něco? Celou dobu jsem měl pocit, že jde o vážnou gangsterku a přesto jsem se bavil. Vybalancování napětí a zábavy se povedlo dokonale. Nechci moc vychvalovat herecké výkony, absolutorium si zaslouží všichni, ale přesto musím zmínit alespoň Hugha Granta. To byla snad první role, ve které se mi líbil. Pro mě se dokázal zbavit nálepky romantických rolí pro ženské a konečně pořádně zahrál. Bravo všem! Takhle nějak si představuji ideální film do kina pro dospělé, škoda, že je jich celkově tak málo. Opět o to víc pak podobné perly vyniknou. Viděno podruhé a přihazuji tu slíbenou pátou hvězdu. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Super filmový zážitek! Gangsterka jak má být, skvělé herecké obsazení i výkony, vymazlený příběh s pointou až do posledního detailu a k tomu cool návrat H. Granta... o ostatních frajerech nemluvě! ()

Nassau 

všechny recenze uživatele

/+++/If you wish to be the king of the jungle, it's not enough to act like a king. You must be the king. There can be no doubt. Because doubt causes chaos and one's own demise. (10/10) ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

G. Ritchie je darebák a hraje si s divákem od začátku do konce. Jak obrazem, tak samozřejmě vyprávěním... Vizuál je vyladěnej stejně jako fajnový oblečení všech zúčastněných, tam není chyba. O castingu ani netřeba mluvit, to je herecká elita, kde ale ani ti "neznámí" herci nějak nestrádají (btw. Ch. Hunnam tady působí jako T. Hardy). A takovej C. Farrel si zase střihnul roli vtipnýho podivína s přízvukem, kde se vám vykouzlí malej úsměv hned od první scény, kde se objeví. No a pak ten příběh... na záčatku jsem z toho byl trochu zmatenej, divák moc netuší, co, kdo, jak a proč, ale postupně se to začne propojovat a vy dostanete kompletní skládačku, kde má všechno svůj smysl. Je to hodně konverzační, nechybí hříčky se slovama (his name is Fhuhuck.. fuck!?) a spousta hlášek. Akce je míň, klidně bych i trochu přidal, naopak závěrečných několik twistů je možná až moc, ale jinak je to klasická gangsterská podívaná, jakou máme od Ritchieho rádi. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Uff, hodnú chviľu mi trvalo sa zorientovať v takej vysokej kadencii dialógov, neustálych opisov a objavovaní nových postáv, ale ako celok som ohúrený fungovaním deja a najmä, čo sa týka postáv - každá jedna je svojim spôsobom zaujímavá a každý zo zúčastnených hercov si ju užíva. Páči sa mi tá premyslenosť deja, kde aj tá najmenšia maličkosť v úvode filmu môže mať fatálnu dôležitosť na jeho konci. Zbesilú akciu nečakajte, ani nejaký infantilný humor, títo gentlemani proste najprv užívajú mozog a až potom päste. ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama