Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Recenze (944)

stephano 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie jak ho známe, samozřejmě zběsilý střih, hodně ukecané, hodně testosteronu, ale první jeho film za poslednich 10 let kdy musim říct, že tohle mu prostě sedí. Vyser se na Robin Hoody a Sherlocky a toč gangsterky. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Richieho IRISHMAN, ktorý nie je založený na hereckých comebackoch, ale na osvedčenom ritchieovskom štýle, ktorý prezentuje príbeh rýchlym sledom udalostí v nóbl hipsterskom obale. Je ťažké v tom hľadať logiku, pretože dianie v každej scéne poprie nasledujúca, chlapík zabije chlapíka a potom sa ukáže, že to bolo naopak. Jeden gangster oserie toho druhého a potom vám film ukáže, že hovno smeruje na pôvodcu. Okrem toho je tu veľa postáv a rozumieť tomu prísnemu britskému prízvuku si vyžaduje poriadnu dávku trpezlivosti. Ak máte titulky, nestíhate ich čítať. Lenže výsledok mi nakoniec doprial satisfakciu a vyčaril mi úsmev na tvári. A Grant si konečne zahral v niečom poriadnom, rola mu úplne sadla. Záchranná akcia s názvom Sfetovaná dcéruška bola vtipným highlightom. U mňa 4*. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Jestli se chceš stát králem džungle, nestačí si na krále jen hrát. Musíš se stát králem. A nesmíš nikdy zaváhat. Zaváháš-li přivodí to chaos a tvou vlastní smrt. Proč netreénuješ, ty černej zmrde. Jsem tady sám. Nazval mě právě černým zmrdem? Ano. To nemůže. To je rasistický. Ale ty jseš černej a jseš zmrd, Ernie. Takový jsou fakta. Nemyslím si, že Primtimea zajímá, k jaký rase se řadíš. To, že jsem černej, nemá nic společnýho s tím, jestli jsem zmrd. On neříkal, že černoši jsou zmrdi, Ernie. Směřoval to na tebe. Jedno s druhým nesouvisí. Já bych šel ještě dál, ale může se mýlit a řekl bych, že šlo o vyjádření náklonosti. Primetime je cikán. Nenazval bych ho morgošskej zmrd. Proč ne? Možná by pro to měl pochopení. Ale jen pokud by to vyšlo z místa, kde sídlí láska. Naprosto fantastický film nejlepší Ritchie od Podf*cku. Výborně napsaný, zahraný a dobře zhudebněný, který vypráví skrze Fletchera naprosto originálním způsobem a servíruje jednu skvělou scénu za druhou. Takhle dlouho jsem se hodně nenasmál. A všichni to zahráli naprosto fantastický, těžko říct koho více chválit. Přiteplený Hugh Grant si to nesmírně užíval, ale ani Hunman mu nesekundoval vůbec zle. Taky se mi líbí, že tenhle film je těžce politicky nekorektní takže v těchto časech závan svěžího vzduchu. Palec nahoru. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Tak z tohohle se mi postavil!!! Neskutečná jízda, která vás pozvolna vtáhne, nepustí a v poslední desetiminutovce absolutně rozseká. Skvělá režie, scénář a naprosto dokonale zvolená hudba - a to vše jen podtrhuje jeden lepší herecký výkon než druhý. McConaughey mě již dlouhodobě přesvědčuje o svých kvalitách, Hunnam s Farrellem oba suveréně na jedničku, Dockery v roli dominy sexy jako nikdy, ale výkon Granta byl pro mě nečekanou fackou a já můžu jedině smeknout. Gentlemeni jsou prostě ukázka kvalitní filmařiny a nedali moc prostoru pro kritiku, já se skvěle bavil a určitě si tuto libovku pustím opakovaně - 95% ()

Pete 

všechny recenze uživatele

To samé, jako první Ritchieho filmy, v bleděmodrém. Což je zároveň pochvala, zároveň by náročnější divák čekal něco víc. Tohle je však od něj maximum možného, a entuziasmus hereckého ansámblu je nakažlivý. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Počas karantény som si zopakoval skoro všetky moje obľúbené filmy: Tarantinovky, Coenovky, Ritchieovky...Zas raz som nadšene slintal nad Zbaľ prachy a vypadni a predovšetkým nad filmom Podfuck a hovoril som si, aké by to bolo skvelé, keby boli Gentlemani podobní. Lenže to bolo len zbožné prianie, nedával som tomu absolútne žiadnu šancu a veru, aké to bolo prekvapenie, keď som Gentlemanov dopozeral! Perfektne premyslený dej, špičkové dialogy, herci jedna báseň. Novodobý Snatch s hipsterskými okuliarmi a bradami feat. Pulp Fiction s kecami o brexite a youtube, veru áno, nečakal som, že sa toho ešte niekedy dožijem a už sa veľmi teším na opatovné sledovanie. Bravo Ritchie, bravo! edit: po druhom pozretí ešte väčšia spokojnosť, štýlové ako krava, škoda, že už mam v top 10 Snatch, inak by tam pristáli aj Gentlemani, tí ale na Snatch napriek tomu určite nemajú ani zdaleka :) ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film šupajdil do mých oblíbených. Děsná pecka,jeden z nejlepších, co jsem na tohle téma viděla :)Matthew je bůh, Za zmínku stojí i výkon Hugha Granta v nezvyklé roli. Vlastně všichni byli špičkoví a maximální spokojenost :) Chrochtám blahem ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa povedat, že tento film je netypická Ritchieovka. Štýlový anglický ganstri nechýbaju ani tu, ale preda je film tak nejak iný od väčšiny predchádzajúcich snímkov (teda aspoň tých čo som videl, HA). Zatiaľ čo ostatné filmy v rýchlom tempe a za pomoci neustáleho prílevu vtipných alebo menej podarených frkov hádzali zložitý a šikovne premyslený dej priamo pred diváka, tu sa na to ide pozvolnejšie a väžnejšie. Skutočne, film má oveľa menej vtipných zákutí ako som si od Ritchieho zvykol, no zato dej je ešte viac zamotanejší. Ale povedal by som, že ani pomalšie tempo nepomáha, skôr či neskôr sa v tej záplave postáv stratíte, to vám garantujem. Rozpráva sa tu snáď ešte viac ako v Tarrantinovkách, ale tie krvavé vyvrcholenia nejako neprichádzajú. Seriózne, prvú hodinu som v deji len tápal a nemal som z filmu vôbec žiadne potešenie (Ritchieho "pomalé tempo" je stále ako z rýchlika oproti väčšine ostatných režisérov). Ako divák len čakáte na záver, či bude mať film vôbec nejakú pointu. Našťastie má a to celkom poriadnu. Dnes dávam asi najmenej presvedčívé 4 hviezdičky. Prvá polovica firmu ma silno nebavila, druhá našťastie film vytiahla vysoko, ale druhý krát by som to nepozeral. ()

Petra.Havelk 

všechny recenze uživatele

Po filmech Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch a RocknRolla je tu další film ze světa gangsterů, drog a podfuků od vynikajícího režiséra Guye Ritchieho. The Gentlemen je po celou dobu zajímavý, napínavý a hlavně vtipný a to převážně díky postavě vypravěče, kterou si zahrál Hugh Grant, který je ve filmu přímo neskutečný. Film je technicky velmi dobře natočený a to především díky časovému přeskakování, návaznosti a střihu scén. Dalším plusem filmu je jeho herecké obsazení a to v podobě již zmiňovaného Hugh Granta, Matthewa McConaughey a Charliho Hunnama, který s režisérem již spolupracoval na filmu King Arthur. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Gangsterská ritchieovka jak se patří, v zásadě všechno tak, jak má být a jak to máme rádi, akorát si z toho po týdnu nebudete vůbec nic pamatovat. Podobně jsem to měl s ROCKNROLLOU, o které už dnes nevím zhola nic, jen to že se mi líbila a byla velmi zábavná. 80 %. PS: Michelle Dockery výborná, ale představa, že by zrovna tuhle roli Mickeyho femme fatale hrála původně uvažovaná Kate Beckinsale, mě i zpětně neuvěřitelně rajcuje. Tak snad příště. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Tohle byl poslední film, co jsem viděl v kině a pak začal covid.... Opět je to tu, Guy Ritchie a jeho gangsteři z Londýna, po dalších 11 letech. Ale není to takové, jako to bylo dřív, je to jiné i v tom, že jde i o to, co kdo dá na youtube a kdo to vidí. A to všechno zkomplikuje prodej impéria pěstování trávy Amíkům, navíc když se do toho motají Asiati a dotkne se to i Rusů. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Milý Guy, po tvých některých eskapádách už jsem přestal doufat, že k Tobě najdu cestu. Naštěstí naděje umírá poslední a já jsem rád, že jsi opět zpět a navíc s takovouto peckou. Vítej ztracený synu, jednomu páprdovi z Old Smelter jsi tím udělal velkou radost. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně stylová konina. Guy Ritchie ukazuje, že pořád umí. Matthew McConaughey velice solidní, Hugh Grant parádní slizák a Colinu Farrellovi tyhle divné malé role poslední dobou velmi svědčí. To angličanství z toho parádně čpí. Na druhé shlédnutí ještě lepší. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Gentlemani naprosto suverénně plní nejen má očekávání a Guy Ritchie se díky nim vrací ke svým starým hitovkám nejen stylem režie, ale i kvalitou. Jde totiž o výborně napsanou, snad ještě lépe natočenou a rovněž skvěle zahranou gangsterku, která má ten správný drive, energii a vy u ní prakticky nemáte šanci ztrácet pozornost. Oproti Sbal prachy a vypadni či Podfucku jde ovšem o "vyspěleji" vypadající snímek. Guy se tu dle mého totiž neutrhl ze řetězu tak moc, jak jsme z dřívějška zvyklí, avšak i přesto nám nabídl spoustu nečekaných zvratů, kupu slušně vyhrocených scén a opět svůj typický svižný střih, společně s nápaditou kamerou. Spolu s tím přibral na palubu velice zajímavý ansábl herců, kteří do jednoho předvádí skvělé (a v případě Hugha Granta i překvapující) výkony a naplno si své role užívají. No a když se všechna tato pozitiva dají dohromady, tak z toho nemůže vyjít nic jiného, než fakt, že jde o jeden z nejlepších filmů roku 2020 a jsem si 100% jistý, že valná většina filmových fandů v tomto se mnou bude za jedno. 90% ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama